Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Παρών ... απών... και όχι!






Το ''παρών'', το ''όχι'' ή η αποχώρηση από την ψηφοφορία Κύριοι, ειδικά όταν πρόκειται για ένα βοήθημα σε πολίτες των 600 Ε και κάτω, δεν σας τιμά! Άσε που το παρών δηλώνει υπεκφυγή ανάληψης ευθύνης και γνώμης, πιο κολάσιμο και ανεύθυνο κι από το όχι ή την αποχώρηση! 

Ο λαός σας εκλέγει για να έχετε γνώμη και να υπερασπίζεστε το δίκαιο του και το δίκαιο των αδυνάτων κι όχι για να κάνετε πείσματα η εκάστοτε αντιπολίτευση στην εκάστοτε Κυβέρνηση, ή να επιλέγετε το δίκαιο του ισχυρού! 

Ακόμα κι αν δεν επρόκειτο να ''επιτρέψουν'' οι Δανειστές αυτή την παροχή, έπρεπε όλοι να πείτε ναι στο βοήθημα και να υποστηρίξετε από κοινού παρόμοιες παροχές στο μέλλον! Ή είστε δίπλα στο λαό που υποφέρει και δη εξ' υπαιτιότητας σας, ή δεν είστε! Μέση ερμηνεία δεν υπάρχει, όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο το καλύτερο! Εκτός κι αν θεωρείτε πως με 500 και 600 Ε μια χαρά ζει ο Έλληνας!... Ο λαός δεν καταλαβαίνει από πλεονάσματα και αριθμούς, τον καίει το αν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, αν έχει να φάει, αν έχει να πάρει τα φάρμακα του και πότε θα επανέλθει η κλονισμένη ισορροπία της ζωής του! Και επ' αυτού δεν λέτε τίποτα ... μόνο τι θα χάσει στη συνέχεια, αυτό ακούει μόνο από το πρωϊ ως το βράδυ!

Όσο για το επίπεδο των συζητήσεων του Κοινοβουλίου, σκηνές απείρου κάλλους, το έχετε υποβιβάσει κι αυτό σε επίπεδο πεζοδρομίου κι ακόμα πιο κάτω! Είναι τραγικό και λυπηρό αυτό που ζούμε πλέον ... η απόλυτη κατάντια από όλες τις πλευρές! 
 
Κι έρχονται Χριστούγεννα ... σε λίγο θα ζούμε οι περισσότεροι με τις αναμνήσεις παλαιών εποχών! Δεν σώζουν την κατάσταση τα λαμπιόνια στις πλατείες, ούτε αρκούν για να φωτίσουν το σκοτάδι που έχει απλωθεί στις ψυχές και στη ζωή του καθενός! Το Δώρο που κινούσε την αγορά αυτές τις μέρες, δεν υπάρχει και το μηνιαίο εισόδημα των περισσοτέων στο ήμισυ ή στο μηδέν!

Σοβαρευτείτε επιτέλους και σταματήστε τουλάχιστον αυτή την κατρακύλα της ζωής του πολίτη ως εδώ!!

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

Δεν υπάρχουν σχόλια: