Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

6 χρόνια φαγούρα!






Τελικά θα μας βγάλουν την ψυχή μέχρι να κλείσει αυτή η αξιολόγηση, αν κλείσει τελικά και δεν πάμε σε εκλογές! Το ΔΝΤ ζήτησε να ανοίγουν όλες τις Κυριακές τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους … δηλαδή σε τι θα βοηθήσει αυτό την οικονομία; Μήπως θα βρει ο πολίτης χρήμα για να ψωνίζει και τις Κυριακές, ή μήπως θα υπάρξουν νέες προσλήψεις;.... Το μόνο που θα συμβεί είναι το ότι ο εργαζόμενος θα γίνει σκλάβος, χωρίς προσωπική ή οικογενειακή ζωή! Και φυσικά πλήρη απομάκρυνση από θρησκευτικές ή άλλες Κυριακάτικες συνήθειες! 
 
Ζητάει επίσης μέτρα 3,5 δις και για το 2018, ενώ παραμένει εκτός δανεισμού μας για την ώρα! Οι απαιτήσεις και οι σφήνες όμως πέφτουν! 
 
Από την άλλη ο Σόϊμπλε το χαβά του ''μέτρα ή Grexit, δεν υπάρχει τρίτος δρόμος!'' ήτοι σε ελεύθερη μετάφραση ''διαλέξτε με τι τρόπο θέλετε να πεθάνετε''! Απτόητος από τις αναταράξεις γενικά στην ΕΕ, εξαντλεί όλη την αυστηρότητα προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, πάνω μας! Αμείλικτος, στυγνός και το Grexit το έχει καραμέλα στο στόμα απ' ότι φαίνεται!

Έυτυχώς η Αυστρία στο τσακ γλίτωσε την ακροδεξιά Προεδρία, έσπευσαν κάποιοι να το θεωρήσουν ανάσα για την ΕΕ, τώρα τι ανάσα είναι αυτή με το 47% να ψηφίζει ακροδεξιά, αυτό είναι άλλο θέμα!.... Την κάνει και ο Ολάντ με ελαφρά πηδηματάκια, δεν θέτει υποψηφιότητα το 2017! Το δημοψήφισμα της Ιταλίας κάθε άλλο παρά ανάσα βέβαια, ο Ρέντσι παραιτείται ... τουλάχιστον δεν παραμένει να κάνει το όχι ναι, κάτι είναι κι αυτό! Τα ''κόκκινα'' δάνεια των Ιταλικών Τραπεζών είναι το 1/3 των ''κόκκινων'' της ΕΕ. Όλα τα κράτη χρωστούν αλλά το βάρος της μομφής έχει πέσει στο Νότο και ειδικά στην Ελλαδίτσα μας! Από Ένωση κατέληξε σε ''Βόρειους και Νότιους''! Τρίζουν τα θεμέλια αλλά συνεχίζουν ακάθεκτοι την πολιτική της λιτότητας και της ισοπέδωσης εργασιακών δικαιωμάτων και δικαιώματος επιβίωσης των λαών!

Έξι χρόνια θυσίες του Ελληνικού λαού, περικοπές, φόροι, ανεργία, φτώχεια και το χρέος αντί να μειώνεται αυξάνει, τα Ασφαλιστικά Ταμεία αδειάζουν, η φοροδοτική ικανότητα του πολίτη μειώνεται, τα χρέη προς ΔΕΚΟ ομοίως αυξάνουν, η Υγεία παραπαίει και επιμένουν ακόμα σε ένα πρόγραμμα λιτότητας με περαιτέρω απαιτήσεις για μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς και πανηγυρίζουμε κιόλας που το 2060 το χρέος θα έχει μειωθεί κατά 20%! Ο μισός πληθυσμός θα είναι αστρόσκονη ως τότε για να μην πω περισσότερος από την ''καλοπέραση''!

Χάνουμε φορολογικά έσοδα 9,1 δισ. ευρώ εξαιτίας της μετανάστευσης, άσε πόσα ακόμη σε εισφορές στα ασφαλιστικά Ταμεία....«Οι Έλληνες που έχουν φύγει στο εξωτερικό συνεισφέρουν ταυτόχρονα ετησίως 12,9 δις. ευρώ στο ΑΕΠ των χωρών στις οποίες έχουν εγκατασταθεί. Κι όλα αυτά ενώ η ελληνική οικονομία έχει δαπανήσει για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια επιμόρφωση των ανθρώπων που δεν μπορεί πια να κρατήσει εδώ, περί τα 8 δις. Ευρώ.» ! 

Μια χαρά τα έχουμε καταφέρει λοιπόν! Την πληρώνουν οι συνεπείς και νομοταγείς, αφού δεν κατάφεραν ούτε ένα ευρώ να φέρουν πίσω στα Ταμεία από τα λεφτά που έκαναν φτερά με χίλιους τρόπους! Ούτε και κανείς τιμωρήθηκε ή δεσμεύτηκε η περιουσία του για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος ή κακοδιαχείριση! Θα ''τιμωρηθούν'' όμως οι αδυνατούντες να πληρώσουν φόρους και δάνεια, είναι η πλέον άμεση και εύκολη πρόσβαση! Ασχέτως αν κάποιοι τους οδήγησαν στην αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων τους! Αλλά μάλλον αυτός ήταν και είναι ο στόχος! 

Αλήθεια τι έγινε με τις μαϊμού συντάξεις; Τους τα πήραν πίσω;... Τι ψάχνω τώρα θα μου πείτε!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο μονόδρομο της οριστικής καταδίκης του εργαζομένου και του συνταξιούχου στην πλήρη εξαθλίωση! Ο εργαζόμενος έχει ήδη οδηγηθεί σε ''δουλεία'' ο τόνος άλλαξε, αλλάζει και η έννοια, κάποιοι το βιώνουν ήδη! Κι αν υπήρχε λίγο λίπος στην άκρη , τελειώνει κι αυτό μέρα με τη μέρα!

Θα περάσουν κι οι γιορτές κι ακόμα θα μας έχουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη για το κλείσιμο της αξιολόγησης! Και να πει κανείς πως πρόκειται για σωτήριο βήμα .... άλλη μια θηλιά στο σχοινί που μας έχουν δέσει, άλλος ένας κόμπος! Κι εσύ λαέ ως πότε θα παραμένεις θεατής της πτώσης σου, ως πότε θα πηγαίνεις από τη Σκύλα στη Χάρυβδη για να σε σώσουν; Δεν έμαθες μετά από τόσο ''σώσιμο'';
Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' - Ψυχανεμίσματα 15/12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια: