Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Με το θεριό ή με το Γιάννο;





Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2017 από τη Βουλή, με ψήφους 152, όχι πως περίμενε κανείς το αντίθετο βέβαια! Η αξιολόγηση όμως από αναβολή σε αναβολή το πάει, παρά τα μέτρα που εφαρμόστηκαν, παρά τα όσα σκληρά ψηφίστηκαν για τον καινούργιο χρόνο ... πάντα στο παρά πέντε της αξιολόγησης κάτι νέο βγαίνει και κολλάει! Όσο περισσότερα μέτρα φορτώνουν στο λαό, τόσο περισσότερα ζητούν οι δανειστές, τουλάχιστον αυτό αποδεικνύεται από την πορεία των πραγμάτων τα τελευταία χρόνια!

Οι εξαγγελίες για βοήθημα στους συνταξιούχους και ''ειδική'' μεταχείριση νήσων, έγινε σημείο αντιλεγόμενο εντός και εκτός Χώρας! Οι έξω με ''αργά'' αντανακλαστικά, μια εβδομάδα μετά τις εξαγγελίες, απεφάνθη δια στόματος Σόϊμπλε πως θίγουν την συμφωνία του Μνημονίου! Φυσικά είχαν προηγηθεί παρόμοιες τοποθετήσεις και πιο σκληρές θα έλεγα, από αντιπολιτευτικούς κύκλους από την επομένη των εξαγγελιών! Φαντάζομαι θα άνοιξαν σαμπάνιες με την μετέπειτα τροπή που πήραν τα πράγματα προς ''δικαίωσή'' τους, με το νταντά που μας έκαναν Σόϊμπλε, Τόμσεν και λοιποί! Κι από εκεί που παρά τα όσα καταμαρτύρησαν θα ψήφιζαν την παροχή, μόλις μας ''έκραξαν τα μεγάλα αφεντικά'' απ' έξω, έπεσαν σε περισυλλογή για το αν θα ψηφίσουν ή όχι! Κατέληξε τα δικαίως αυτονόητα που πρέπει να κάνει η όποια Κυβέρνηση για στήριξη ευπαθών ομάδων της Κοινωνίας, να τίθενται υπό αμφισβήτηση, κατάκριση και απαγόρευση! Και να σκεφθεί κανείς πως με τόσες τρύπες που έχουν ανοίξει στον Κοινωνικό ιστό αυτά τα 6 χρόνια, είναι δύσκολη έως αδύνατη η κάλυψη τους πλέον, με την όποια προσφορά τυχόν προκύψει!

Και διερωτάται κανείς ... με το θεριό ή το Γιάννο είστε Κύριοι; Εν προκειμένω ο Γιάννος είναι ο δεινοπαθείς λαός, που και σ' αυτή την περίπτωση κάποια μερίδα του πήρε μια μικρή χαρά πως θα πάρει έστω ψίχουλα αυτές τις γιορτές και κινδυνεύει να μείνει με τη χαρά !

Και δεν σας αγγίζει το γεγονός ότι όλοι έχετε συμβάλει στην πτώχευση του πολίτη και επιμένετε να τηρείτε χωριστή πολιτική στο θέμα λιτότητα που δεν πάει άλλο; Και το χειρότερο .... να συμφωνείτε και πολλάκις να προλέγετε τις αντιδράσεις ή τα λόγια των δανειστών; Μιλάτε πολλάκις πριν απ' αυτούς γι' αυτούς! Πρέπει να το δείτε λίγο αυτό ... ειδικά τώρα μέρες που έρχονται και συνήθως οι γιορτές των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, δεν είναι μόνο τα λαμπιόνια, οι φωταψίες και τα ''γιορτινά τραπέζια'' , είναι μέρες περισυλλογής για τον καθένα, απολογισμού και κάθαρσης πνεύματος!

Χαμηλοσυνταξιούχοι υπήρχαν πάντα καθότι ο καθένας ελάμβανε τη σύνταξη που αναλογούσε σύμφωνα με τους μισθούς που ελάμβανε ως εργαζόμενος, τα έτη εργασίας του και συνεπώς κατά τις εισφορές που κατέβαλε. Εσείς όλοι με τα Μνημόνια σας, καταφέρατε να τραβήξετε προς τον πάτο της χαμηλής σύνταξης, όλους εκείνους με τα περισσότερα έτη εργασίας και με τις υψηλότερες εισφορές στα Ταμεία, λόγω υψηλού μισθού! Και είναι εξ' ίσου για να μην πω πιότερο δύσκολη η θέση αυτών, καθότι τους υποβιβάσατε το επίπεδο διαβίωσης στο ήμισυ, δημιουργώντας σε πολλούς τεράστια προβλήματα! Δηλαδή αυτός που από 2.000 Ε σύνταξη έφτασε να παίρνει 1000 Ε θεωρείται προνομιούχος και δεν χρήζει αρωγής έναντι των άλλων από 850 Ε και κάτω;

Εν κατακλείδι θέλω να πω πως έτσι όπως έχουν μπερδευτεί όλα, το δίκαιο δεν βρίσκει χώρο να σταθεί, η ανισότητα θα πρυτανεύει και η μεσαία τάξη οδηγήθηκε στη φτώχεια ατάκτως και βιαίως! Συρρικνώθηκε η μεσαία τάξη από το 50% που κατείχε στον Κοινωνικό ιστό προ κρίσης, στο 20%!! Σε ένα δυο χρονάκια θα έχει εξαφανιστεί!
Να ευχηθώ αυτά τα Χριστούγεννα να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας, ειδικά οι πολιτικοί μας, να δούμε τα τυχόν λάθη ή παραλείψεις μας, να καθαρίσει πνεύμα και ψυχή και να μας βρει ο νέος Χρόνος καθαρούς και έτοιμους για αγώνα υπέρ λαού και δικαίου!! 
Καλά Χριστούγεννα!!


Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: