Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Θα μας τα πάρουν όλα...








Το όλο πρόγραμμα διάσωσης δεν είναι άλλο παρά ''πρόγραμμα εξόντωσης'' του Έλληνα πολίτη και διάλυσης της Χώρας, όπως αποδεικνύεται πλέον! Κάποιοι το λέγαμε εξ' αρχής και πιθανόν να είχαμε χαρακτηρισθεί γραφικοί ή λαϊκιστές ή και καταστροφολόγοι ακόμα! Όποιος δεν το βλέπει ακόμα και σήμερα ή βολεμένος ή βλαμμένος μάλλον είναι!

Με τις περικοπές/μειώσεις μισθών και συντάξεων, τους υπέρογκους φόρους νέους και παλιούς, την ανεργία, οδήγησαν μεγάλο μέρος της Κοινωνίας σε αδυναμία πληρωμής ακόμα και των αναγκαίων αγαθών όπως νερό και ρεύμα! Και τώρα ήρθε η ώρα για να του πάρουν ότι έχει, αφού κατέστη οφειλέτης και αδύναμος! Με ένα κλικ σε λίγο οι πλειστηριασμοί , το ΔΝΤ απαιτεί 12 χιλιάδες έως τέλος του χρόνου, συν και τους εξ' αναβολής !... Φυσικό επόμενο του προγράμματος που ακολουθείται τα τελευταία 6 χρόνια! 'Αλλωστε τι νόημα είχε η υποθήκευση της Ιδ. περιουσίας από αρχής Μνημονίων; Πώς θα τα πάρουν αν δεν σε καταστήσουν ανίκανο; Και πώς θα σε καταστήσουν ανίκανο; Αφαιρώντας σου εισόδημα και προσθέτοντας σου φόρους! Απλά τα πράγματα, δεν χρειάζεται μεγάλη φιλοσοφία ή ειδικές γνώσεις για να τα αντιληφθεί κανείς!

Άσε που κάτι άκουσα πως τα σπίτια των Ελλήνων τα funds θα τα διαθέτουν σε χαμηλές τιμές στους πρόσφυγες που έχουν οικονομική δυνατότητα, ώστε να αποκτήσουν παραμονή στη Χώρα! Ωραίο ε; 
 
Αν αληθεύει δε, πως το ΔΝΤ ζητάει έως και 42% μειώσεις στις εναπομείνασες κύριες συντάξεις , εδώ πλέον δεν μιλάμε για περικοπές ή μειώσεις συντάξεων, μιλάμε για πρόγραμμα περικοπής ζωής και ζώντων! Η χώρα θα καταλήξει ένα απέραντο φτωχοκομείο με τρόφιμους όλων των ηλικιών και φυλών!

Χρειαζόταν να μπούμε στην ΕΕ για να γίνουμε Βουλγαρία, Ρουμανία; Είχα βρεθεί το 1986 Ρουμανία και είδα μία κατάσταση εξωπραγματική για τα Ελληνικά δεδομένα, παρ' όλο που τότε ακόμα εν Ελλάδι δεν είχε προχωρήσει τόσο έντονα ο νεοπλουτισμός και η καλοπέραση!
Παρά ταύτα η διαφορά επιπέδου ζωής και διαβίωσης ήταν αισθητή και μεγάλη! Κάποιες σκηνές του σήμερα εδώ, μου επαναφέρουν τη μνήμη και τρελαίνομαι στη σκέψη ότι μετά 30 χρόνια από τότε, η Χώρα μου οδηγεί τον Έλληνα πολίτη σε παρόμοια εξαθλίωση!

5,5 δις έχασαν τα ελληνικά νοικοκυριά μόνο μέσα στο 2015, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ! Αν δεχθούμε πως το κατά κεφαλήν χρέος ήταν στις 40 χιλ. Ε αν θυμάμαι καλά, τότε ο Ελληνας πολίτης έχει ξεχρεώσει 2-3-5 φορές.΄Ομως όχι, πληρώνει για τον μπαταχτσή, τον φοροφυγά, τον ''άρπαγα'' δημοσίου χρήματος, τις μίζες, τα υπέρογκα δάνεια σε Εταιρείες που έκαναν φτερά κ. ά. πολλά! Και θα συνεχίσει να πληρώνει όσο έχει! Μετά ας κόψει το λαιμό του για το πώς θα ζήσει!

Έχεις και τον Σόϊμπλε να λέει ακόμα και τώρα στην κατάντια που έχουμε φθάσει, πως ''οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητες τους!'' Δεν μας λέει ποιες δυνατότητες διαβίωσης θεωρεί ότι μας επιτρέπει, να τελειώνουμε; Θεωρεί πως η κατάσταση επαιτείας μήπως και ανέχειας είναι οι δυνατότητες μας;

Το 2050 θα επανέλθουν τα ακίνητα (και υπό προϋποθέσεις) στις προ κρίσης τιμές ...» σύμφωνα με έρευνα! Ήτοι σε 34 χρόνια από τώρα ... οι μεγαλύτεροι θα είναι αστρόσκονη, οι δε νεώτερες γενιές είναι ζήτημα αν θα τους έχουν μείνει ακίνητα μέχρι τότε, ή κι αν τους έχουν μείνει θα τα έχουν πληρώσει 2 και 3 φορές την αξία τους ως τότε, σε φόρους και κληρονομιές! 
 
Βλέπουμε λοιπόν το πρόγραμμα του συστήματος, όπως εξελίσσεται ότι όχι μόνο αδειάζει αργά αλλά σταθερά την τσέπη του πολίτη, αλλά του εκμηδένισε και την όποια περιουσία είχε σε ακίνητα! Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπήρξε προεργασία γι' αυτό! Τα αφειδώς παρεχόμενα δάνεια και κάρτες ειδικά την τελευταία δεκαετία προ κρίσης, οι φούσκες των ενοικίων και των τιμών των ακινήτων, σκοπό είχαν την υπερχρέωση των νοικοκυριών για να μπούμε μετά στο ''πρόγραμμα διάσωσης'' και να μας τα πάρουν!Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η οικονομική δυσχέρεια, ρίχνει το ηθικό, το φρόνημα, το ενδιαφέρον για τα κοινά του τόπου και περιορίζει την προσοχή του καθενός στο πρόβλημα επιβίωσης του! Οπότε διευκολύνονται και οι όποιες γεωπολιτικές ή εδαφικές απαιτήσεις και συμφωνίες χωρίς στοιχειώδη αντίδραση ή αντίσταση! Αυτό καλλιεργήθηκε και τα προηγούμενα χρόνια με την στροφή στον υπερκαταναλωτισμό και την καλοπέραση! Πού χρόνος και μυαλό για το τι συνέβαινε στη Χώρα κι έτσι μας ήρθαν στο κεφάλι όλα μαζί! Αυτός που μας είπε ''καλό κουράγιο'' τότε, κάτι ήξερε!!
Νίκη Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ ΣΕΛ. 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: