Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ψυχανεμίσματα….Μας έφεραν στο αμήν







Αφού το βασικό πρόβλημα αυτού του τόπου και των πολιτών του είναι τα κανάλια , το ΕΣΡ και ο νόμος Παππά, που πάγωσε με την απόφαση του ΣτΕ, τι άλλο θέλουμε; Μια χαρά όλα, άντε να ορισθεί και το ΕΣΡ μη τυχόν και περιέλθει η Χώρα σε χάος , όπως είπε και ο κ. Λεβέντης! Αυτό ήταν λοιπόν, όλα βαίνουν καλώς ... η φτώχεια, οι αυτοκτονίες, η απόγνωση, τα χρέη που έχουν φορτωθεί τα νοικοκυριά, τα Νοσοκομεία που δεν έχουν τα απαραίτητα, τα φάρμακα που πρέπει να πληρώνεις κι ας υφίστασαι επιπλέον κρατήσεις, οι απαιτήσεις των δανειστών, η αξιολόγηση, οι απειλές και εδαφικές βλέψεις γειτόνων, το Κυπριακό, τα νησιά του Αιγαίου, η αποδυνάμωση του στρατού, η παντελής απουσία Κοινωνικού κράτους κ. ά. πολλά!!

Έτσι και καταλήξουν για ΕΣΡ και κανάλια, χαράς Ευαγγέλια για τους πολίτες! Λύνονται όλα τους τα προβλήματα! Εδώ ο κόσμος καίγεται και η Βουλή χτενίζεται! ΄Ιχνος ντροπής δεν υπάρχει! Το ΕΣΡ, τα κανάλια και το πότε θα φύγουν αυτοί ... το μόνο που μας απασχολεί 3 μήνες τώρα! Οι 220 ψήφοι του περσινού καλοκαιριού ξεχάστηκαν ... το ότι επικύρωσαν με αυτή την πλειοψηφία και τα 2 προηγούμενα Μνημόνια, ούτε κι αυτό μας λέει κάτι! Αρκεί που βγαίνουν στο γυαλί και ''συμπάσχουν''! Λες και δεν έχουν όλοι συμβάλλει στην όλη κατάσταση της φτωχοποίησης του λαού! Ουδείς δύναται να υποσχεθεί αποκατάσταση των μειώσεων, έστω ενός μέρους αυτών! Η βελτίωση του εισοδήματος θα έρθει με την ανάπτυξη λένε!... Για τους συνταξιούχους δηλαδή θα εξουσιοδοτηθεί ο Αγ. Πέτρος να την εισπράξει κάποτε! Άσε που αποτελεί ''πρόκληση'' το γεγονός ότι ''επιλεκτικά'' γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις του ΣτΕ!

Η κατάσταση φτώχειας όλο και επεκτείνεται και θα χειροτερεύει, φυσικό επακόλουθο των μέτρων της 6ετίας και όχι μόνο των 2 τελευταίων ετών που θέλουν να μας πείσουν! Αφού δεν ντρέπονται να μιλούν για συντάξεις φιλοδωρήματα και επιμένουν να συνεχίζουν την ίδια πολιτική, μέχρι να τις εξαφανίσουν ή να τις φτάσουν στα όρια των 300 Ε, τι να πει κανείς; Αφού δεν ντρέπονται που οδήγησαν τον εργαζόμενο σε δουλεία, να εργάζεται για ένα κομμάτι ψωμί, αφού δεν ντρέπονται που γκρέμισαν όνειρα και αγώνες μιας ζωής των πολιτών τους, ποια σωτηρία μπορεί να περιμένει κανείς και από πού, από ποιον; Εδώ που την έχουν φτάσει την κατάσταση, ούτε σε 50-60 χρόνια δεν επανέρχεται!

Μείωσαν τους μισθούς σε επίπεδο πείνας για χάρη της ανταγωνιστικότητας όπως έλεγαν και λένε. Ε και; Μήπως προέκυψαν νέες θέσεις εργασίας αυτά τα χρόνια; Μήπως άνοιξαν νέες Επιχειρήσεις; Αντιθέτως, απολύσεις και κλείσιμο Επιχειρήσεων ή μεταφορά της έδρας τους σε άλλες Χώρες! Σε λίγο οι μόνοι που θα υπάρχουν και θα υπόκεινται σε φορολογία, θα είναι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι και ίσως κάποιοι λιγοστοί επαγγελματίες! Μέχρι να φθάσουν σε μηδενικό εισόδημα, να χάσουν ότι έχουν και να ψάχνουν στα σκουπίδια, ή στα Κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια! Αυτό είναι κατάντια κι όχι συμμάζεμα δαπανών για το χρέος, ή οδός σωτηρίας για τους πολίτες και τη Χώρα. 
 
Κι από την άλλη μεριά, ανοιχτά μέτωπα με Τουρκία , Αλβανία άντε να κοπιάσουν κι άλλοι! Κι αναρωτιέμαι, σε περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο ή όπου αλλού, ποιοι θα είναι αυτοί που θα τρέξουν να υπερασπίσουν την πατρίδα; Οι ήδη εξαθλιωμένοι πολίτες αυτής της Χώρας ή οι 300 χιλ. νέοι που έχουν φύγει ήδη στο Εξωτερικό; Και από εξοπλισμό πώς πάμε; Και σε αυτό τον τομέα επέβαλαν μειώσεις δαπανών ... ξεχάσαμε πριν 3-4 χρόνια που ζητούσαν ''χορηγούς'' για την παρέλαση;

Είμαστε σε φθίνουσα κατάσταση, σε ελεύθερη πτώση από την αρχή των Μνημονίων , τα έχουμε διαλύσει όλα, γυρίσαμε στη μεταπολεμική περίοδο κι αν θεωρείται σωτηρία, η δόση δανείου που παίρνουμε, υπογράφοντας κάθε φορά τη θανατική ποινή κι άλλης μερίδας λαού, εύγε! Καλά τα καταφέρατε Κύριοι ... μας σώσατε και οι πρώην και οι νυν και οι επόμενοι! 
 
Όσο για τα δάνεια/χρέη των κομμάτων θέλουν πάνω από 100 -150 χρόνια να ξεχρεωθούν! Όταν λοιπόν το κουμάντο στα του Οίκου τους ήταν λάθος, υπάρχει περίπτωση το κουμάντο στα του Οίκου όλων μας να είναι σωστό; Οι δημοσκοπήσεις μας μάραναν και δεν ξέρω αν εδώ πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με αυτό που μας δείχνουν!... Είναι σα να διαλέγουμε κουβά για να πέσουμε στο πηγάδι!

Και για να κλείσω για σήμερα, αν δεν ενωθούν όλοι ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος, ενάντια στη λιτότητα και στην εξαθλίωση του λαού που έχουν υπογράψει και που πλέον την βλέπουμε γύρω, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ... οι κυβερνήσεις θα αλλάζουν και ο λαός θα αργοσβήνει!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

 Πηγή : http://www.fonipeiraioton.gr/  Ψυχανεμίσματα...




Δεν υπάρχουν σχόλια: