Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Τζάμπα Μάγκες....






Με μολότοφ και φωτιές στους δρόμους, δεν αλλάζει τίποτα εδώ που έχουμε φτάσει! Μόνο κανιβαλισμό επιδεικνύουμε, αναστάτωση και φθορές προξενούνται σε συνανθρώπους μας! Τζάμπα μαγκιές, αποτέλεσμα ουδέν!

Η ευγένεια απαιτεί να καλοδέχεσαι τον όποιο επισκέπτη, πόσο μάλλον ένα Πλανητάρχη, έστω και απερχόμενο που επιλέγει τη Χώρα σου για να αποχαιρετίσει τη θητεία του και να απευθύνει τον χαιρετισμό του σε ένα τόπο που όπως είπε υπεραγαπά και όνειρο του ήταν να έρθει! 
 
 Για 3 μέρες όλος ο Πλανήτης είχε στραμμένο το βλέμμα στη Χώρα σου και μόνο το ότι ακούστηκε πως η λιτότητα δεν φέρνει ανάπτυξη και πως καλό θα ήταν η ΕΕ να επανεξετάσει το θέμα χρέους από το στόμα ενός Πλανητάρχη, είναι κάτι μέσα στο Τίποτα που βρισκόμαστε! Ακούστηκε έστω σε όλο τον Πλανήτη, το πρόβλημα που βιώνει αυτός ο λαός!....Δεν σωθήκαμε βέβαια, όμως μέσα στα τόσα πλην, μπήκε ένα μικρό συν, μια έκφραση συμπάθειας γι' αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας, έστω κι αν αποδειχθεί άνευ αποτελέσματος!

Το να βγαίνεις λοιπόν στους δρόμους να διαδηλώνεις και να καις εναντίον του, ή να σχολιάζεις κακόβουλα, την κάθε λέξη, κάθε κίνηση λεπτό προς λεπτό, τι νομίζεις ότι κάνεις; Είτε είσαι απλός πολίτης, είτε Αντιπολιτευτικός παράγων; Ξεφτιλίζεις τη Χώρα κι εσένα τον ίδιο! Αυτό κάνεις! Ή το να δίνεις συνεντεύξεις σε εφημερίδες του Εξωτερικού, την ώρα που η επίσκεψη είναι εν εξελίξει, κατηγορώντας την κυβέρνηση ως άκρως επικίνδυνη, τι να πω; Τόσο πολύ στραβώνει ο πόθος της καρέκλας;

Δυστυχώς στο πετσί του Νεοέλληνα είναι βαθιά ριζωμένη η χαμηλού επιπέδου κρίση και γνώμη και το κουτσομπολιό της πάλαι ποτέ ρούγας, που παρά την κρίση που περνάει, απ' ότι φαίνεται ούτε μετριάσθηκε, ούτε απεβλήθη! Ποταπά σχόλια και αναφορές, ενώ καταπίνουμε τόσα σοβαρά θέματα εις βάρος της Χώρας και των πολιτών της! Συμπεριφορές γηπέδου παντού. 
 
Λαός διχασμένος, μοιρασμένος σε ομάδες, γεμάτος μίσος και φθόνο για τον διπλανό, τον απέναντι, με κομματικές παρωπίδες, χωρίς συνάφεια στα θέλω και τις επιδιώξεις του, χωρίς ενιαία πλεύση και σωστή εκτίμηση της κατάστασης του, ζητωκραυγάζοντας μια από δω και μια από κει, δίχως σκέψη και μνήμη .... δεν οδηγείται πουθενά αλλού, ει μη μόνο στην καταστροφή! Και φυσικά είναι ότι πιο ευάλωτο και εύκολο να κατακτηθεί, να υποδουλωθεί και να εξαφανιστεί!

Καλά μας κάνουν! Και να θυμάστε πως κανείς δεν μπορεί να μας σώσει αν δεν το θελήσουμε οι ίδιοι, με τα μυαλά δε που κουβαλάμε κομμάτι δύσκολο η σωτηρία! Θα περνάμε από το ένα εκτελεστικό απόσπασμα στο άλλο, τρώγοντας τις σάρκες μας! Αν αυτό μας αρέσει ας συνεχίσουμε τον αυτοεξευτελισμό μας, στρώνοντας χαλί στους κατακτητές μας!
Νίκη Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: