Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ψυχανεμίσματα…Πάμε για φούντο!


Ψυχανεμίσματα…Πάμε για φούντο

 

 

 

Εκτός ελέγχου οι οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία, 3 δις οι οφειλές προς ΔΕΗ, οφειλές 217 εκατομ. Ευρω από ιδιώτες και Δήμους προς ΕΥΔΑΠ, σε ύψος ρεκόρ τα »κόκκινα δάνεια» ιδιωτών και επιχειρήσεων προς Τράπεζες και πού είσαι ακόμα! Το πρόβλημα δανεισμού και χρέους του Κράτους, το μεταφέραμε στους πολίτες, αυτό κάναμε, μια τρύπα στο νερό! Όπως και το Δημόσιο χρέος, από τις Τράπεζες το μεταφέραμε στα Κράτη και ενυπόθηκο! Μεγάλη επιτυχία κι αυτό!
 
Δε νομίζω πως υπάρχει πλέον σπίτι και οικογένεια, που να μη χρωστάει κάπου, είτε σε Τράπεζα, είτε σε Εφορία, είτε σε ΔΕΚΟ κ.λ.π. Ξαναγύρισαν τα βερεσέδια στις γειτονιές, μέχρι και χύμα τσιγάρα με το κομμάτι! Γυρίσαμε στις δεκαετίες »50-»60, μεγάλη »πρόοδος»! Κι όσο συνεχίζουν οι μειώσεις και οι περικοπές, τόσο πιο βαθιά στα χρέη θα βυθίζονται τα νοικοκυριά! Κι όσες ρυθμίσεις κι αν τους παρέχεις, δώρον άδωρο! Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος!…

Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να φάνε την κρυάδα με τις νέες μειώσεις οι συνταξιούχοι αρχίζει νέα καμπάνια : «Χρέη σοκ στα ασφαλιστικά ταμεία-Κίνδυνος για τις συντάξεις » … μη τυχόν και σκεφθείς να διαμαρτυρηθείς συνταξιούχε… πάρε καινούργια κατραπακιά για να χωθείς πιο βαθιά στην πολυθρόνα με νέα αγωνία.! Δεν σ’ αφήνουν να πάρεις ανάσα!

Και η κατάληξη ποια; Να τους πάρεις ότι έχουν και δεν έχουν; Γιατί εκεί θα καταλήξει το πράγμα! Τα νοικοκυριά δεν έχουν Εταιρίες για να τις χρεοκοπούν και να τελειώνουν, ούτε καταθέσεις σε ξένες Τράπεζες! Υποβαθμίσατε τη ζωή τους και τους υποχρεώνετε σε ένα τριτοκοσμικό τρόπο ζωής βιαίως!

Ακόμα έχουν τα σπίτια και τα εξοχικά τους, ή το σπίτι στο χωριό και κάπου βρίσκουν παρηγοριά, αντιστάθμισμα στην άδεια τσέπη τους! Όταν θα τους τα πάρετε όμως … τότε θα γίνει η σφαγή του Δράμαλη! Κανένας καναπές δεν θα τους κρατάει πλέον! Όσοι φυσικά έχουν επιζήσει ως τότε, γιατί πολλούς έχετε στείλει αυτά τα 6 χρόνια, είτε εις τόπον χλοερό, είτε σε ξένα μέρη!

Να βράσω την εξέλιξη και τον πολιτισμό της Δύσης! Πεινασμένα, τρομοκρατημένα κοπάδια, στο έλεος του κάθε »τρελού» που αρπάζει ένα μαχαίρι και κόβει κεφάλια ή ζώνεται πυρομαχικά και σκορπίζει θάνατο. Κατά τα λοιπά έχουμε ειρήνη και δημοκρατία παντού!

Σεβασμός δεν υπάρχει πλέον για κανέναν και τίποτα! Υπάρχουν μόνο συμφέροντα! Φυσικά για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, αυτό είχε περάσει και στη ζωή πολλών »κοινών θνητών» μελών της Κοινωνίας! Ο ατομισμός και το συμφέρον προηγείτο πάσης αξίας! Σημασία είχε ο πλουτισμός με κάθε μέσον, ακόμα και πατώντας επί πτωμάτων!

Ο άνθρωπος αξιολογείται από τα έργα του, οι επιχειρήσεις αξιολογούνται από τα κέρδη τους. Αυτό έχει αλλάξει … αξιολογούμε τους ανθρώπους από τα πλούτη τους και την επιτυχία τους, ανεξαρτήτως το πώς τα απέκτησαν, ή πώς κάθισαν σε »θρόνο»! Όσο για τις επιχειρήσεις, αφού βάλουν λουκέτο και αφήσουν χρέη, τότε θυμόμαστε να το συζητάμε και να το αναλύουμε, τότε που το πουλί έχει πια πετάξει! Και φυσικά τις περισσότερες φορές χρεοκοπούν οι Επιχειρήσεις, όχι οι έχοντες την Επιχείρηση!

Άσε που για πολλούς εξ’ ημών, πάντα »της γειτόνισσας τα αβγά είναι πιο μεγάλα, πιο καλά» … ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε, πάντα ζητάμε του απέναντι, του δίπλα κι αν δεν μπορούμε να τα έχουμε,  να οι ζήλιες και οι κακίες!

Ακόμα και τώρα μέσα στην κρίση αυτό το »να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», δεν το έχουμε αφήσει! Η μία Κοινωνική ομάδα μέμφεται την άλλη! Γιατί αυτός παίρνει περισσότερα από μένα; Η απάντηση είναι απλή, τόσο απλή που δεν την αντέχουμε … όσο υπάρχουν περισσότερα, υπάρχει και πιθανότητα να τραβήξει η μια ομάδα την άλλη προς τα πάνω, γι’ αυτό! Όσο όλα κατεβαίνουν, πάμε όλοι μαζί με μαθηματική πρόοδο για φούντο!


Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : http://www.fonipeiraioton.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: