Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

43 χρόνια μετά....






''Ψωμί -παιδεία - ελευθερία'' τόσο επίκαιρο μετά από 43 χρόνια! Ζήσαμε μία ψευδαίσθηση κάποιων χρόνων και καταλήξαμε στα ίδια και χειρότερα! Τουλάχιστον τότε υπήρχε προοπτική, ενώ τώρα δυστυχώς δεν υπάρχει! Και πάλι τα συνήθη επεισόδια, οι συνήθεις ''άγνωστοι'' που κλείνουν την όποια εκδήλωση ή διαμαρτυρία με σκηνές απείρου κάλλους! Καίνε, ακόμα και ιερά σύμβολα, καταστρέφουν περιουσίες ιδιωτικές και δημόσιες και εμείς όλοι τους κοιτάμε στις οθόνες κάθε φορά και κάθε επόμενη μέρα μετράμε τις ζημιές! Αυτοί οι ελάχιστοι που καταφέρνουν πάντα να μαυρίσουν το τοπίο και που μένουν ελεύθεροι!

Μέσα από τον απόηχο της επίσκεψης Ομπάμα, η επίσκεψη Αναστασιάδη πέρασε στα γρήγορα και ύστερα ήρθαν οι κανιβαλισμοί που σκίασαν τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Και δυστυχώς διάφορα επεισόδια συνέβησαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όχι μόνο στην Αθήνα!

Επεισόδια και σε καταυλισμούς προσφύγων ... μια χαρά εβδομάδα ήταν ''γεμάτη'' από διάφορα!

Πάντως οφείλω να ομολογήσω πως ο Ομπάμα μίλησε όπως δε μίλησε Έλληνας πολιτικός για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ειδικά τα τελευταία χρόνια! Μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια και οι μέσα και οι έξω σε προσβολές, υποβιβασμούς και επικρίσεις! Μέσα σε όλη αυτή την δυσφήμιση, ακούστηκαν και δυο καλά λόγια, έστω για μια μέρα τονώθηκε λίγο το ηθικό αυτού του ταλαιπωρημένου λαού, έστω για λίγη ώρα ακούστηκαν σε όλο τον πλανήτη τα δεινά που περνάει αυτός ο τόπος και οι πολίτες του ! Ασχέτως αν στη συνέχεια αποδειχθεί απλώς μια ομιλία, χωρίς περαιτέρω αποτέλεσμα στην κρίση! Άλλωστε ο θείος Σόϊμπλε έσπευσε να ακυρώσει τα λόγια του Ομπάμα περί μείωσης Ελληνικού χρέους, λέγοντας μάλιστα πως όποιος μιλάει για κάτι τέτοιο, κάνει κακό και εμποδίζει τις ''μεταρρυθμίσεις''! Σαν να του έλεγε '' μην έρθεις και μας πεις εδώ τα ίδια!...'' 
 
Ο Ομπάμα επέλεξε το λίκνο του πολιτισμού και της Δημοκρατίας κλείνοντας την 8ετή θητεία του, για να στείλει μηνύματα σε όλο τον πλανήτη. Επέλεξε τον αδύναμο κρίκο της ΕΕ για πρώτη στάση και μετά τον πιο δυνατό κρίκο της ΕΕ, το Βερολίνο! Καμία αναφορά εκεί περί Ελληνικού χρέους, τόνωση της Μέρκελ για επερχόμενες εκλογές! Σίγουρα παίζονται παιχνίδια, όμως έστω και για λίγο ας διακρίνουμε κι ας κρατάμε κάποια καλά σημεία από ότι συμβαίνει! Κλείνοντας την ομιλία του με το ''Ζήτω η Ελλάς'', αυτόματα σκέφθηκα πως αν Έλληνας το είχε αναφωνήσει, θα κρινόταν ως εθνικιστής, ακροδεξιός ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο!

Γιατί δυστυχώς, η μιζέρια και η μεμψιμοιρία έχει γίνει τρόπος σκέψης πολλών πολιτικών και μη και είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο, σε ένα λαό! Και τι δεν ακούσαμε αυτές τις μέρες και τι δεν διαβάσαμε στο διαδίκτυο! Πάρτυ ανοησίας και κακομοιριάς! 
 
Αυτού του είδους η κριτική όχι απλώς δεν βοηθάει την κατάσταση, (ειδικά εδώ που έχουμε φτάσει), αντιθέτως ευτελίζει κάθε προσπάθεια αποκατάστασης εικόνας και προβολής του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αυτής της Χώρας. Εξυπηρετεί μόνο κομματικά συμφέροντα και επιδιώξεις! Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει ... αντί να στήσουν πλάτη όλοι μαζί στο πρόβλημα της λιτότητας που οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση το λαό, προβάλλουν και μάχονται για οτιδήποτε ενισχύει και δυναμώνει τις απαιτήσεις/επιδιώξεις των δανειστών και των ισχυρών Εταίρων! Η ελπίδα σε χειμερία νάρκη ... η συνέχεια ανεξέλεγκτη κάθοδος!

Και για να μην έχουμε αυταπάτες για το πού πάει το όλο θέμα, και πόσο μας δουλεύουν όλοι, ο κ. Τσοβόλας μεταξύ των άλλων σε ένα κανάλι προχθές είπε πως από το 2ο επί Σαμαρά Μνημόνιο, είχε ψηφισθεί να οδηγηθούν μισθοί και συντάξεις στο μέσο όρο μισθών και συντάξεων τριών χωρών (Ρουμανίας-Βουλγαρίας, μου διαφεύγει η τρίτη...). Τα έχουν συμφωνήσει και τα έχουν δεχθεί όλα εξ' αρχής, απλώς κάθε νέο Μνημόνιο θα είναι συνέχεια του προηγουμένου! Και το 3ο αυτό είναι και θα έρθουν κι άλλα μέχρι να φτάσουν τους στόχους της αρχικής συμφωνίας! Καιρός να το καταλάβουμε πλέον και ... να τους καταλάβουμε!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Τζάμπα Μάγκες....






Με μολότοφ και φωτιές στους δρόμους, δεν αλλάζει τίποτα εδώ που έχουμε φτάσει! Μόνο κανιβαλισμό επιδεικνύουμε, αναστάτωση και φθορές προξενούνται σε συνανθρώπους μας! Τζάμπα μαγκιές, αποτέλεσμα ουδέν!

Η ευγένεια απαιτεί να καλοδέχεσαι τον όποιο επισκέπτη, πόσο μάλλον ένα Πλανητάρχη, έστω και απερχόμενο που επιλέγει τη Χώρα σου για να αποχαιρετίσει τη θητεία του και να απευθύνει τον χαιρετισμό του σε ένα τόπο που όπως είπε υπεραγαπά και όνειρο του ήταν να έρθει! 
 
 Για 3 μέρες όλος ο Πλανήτης είχε στραμμένο το βλέμμα στη Χώρα σου και μόνο το ότι ακούστηκε πως η λιτότητα δεν φέρνει ανάπτυξη και πως καλό θα ήταν η ΕΕ να επανεξετάσει το θέμα χρέους από το στόμα ενός Πλανητάρχη, είναι κάτι μέσα στο Τίποτα που βρισκόμαστε! Ακούστηκε έστω σε όλο τον Πλανήτη, το πρόβλημα που βιώνει αυτός ο λαός!....Δεν σωθήκαμε βέβαια, όμως μέσα στα τόσα πλην, μπήκε ένα μικρό συν, μια έκφραση συμπάθειας γι' αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας, έστω κι αν αποδειχθεί άνευ αποτελέσματος!

Το να βγαίνεις λοιπόν στους δρόμους να διαδηλώνεις και να καις εναντίον του, ή να σχολιάζεις κακόβουλα, την κάθε λέξη, κάθε κίνηση λεπτό προς λεπτό, τι νομίζεις ότι κάνεις; Είτε είσαι απλός πολίτης, είτε Αντιπολιτευτικός παράγων; Ξεφτιλίζεις τη Χώρα κι εσένα τον ίδιο! Αυτό κάνεις! Ή το να δίνεις συνεντεύξεις σε εφημερίδες του Εξωτερικού, την ώρα που η επίσκεψη είναι εν εξελίξει, κατηγορώντας την κυβέρνηση ως άκρως επικίνδυνη, τι να πω; Τόσο πολύ στραβώνει ο πόθος της καρέκλας;

Δυστυχώς στο πετσί του Νεοέλληνα είναι βαθιά ριζωμένη η χαμηλού επιπέδου κρίση και γνώμη και το κουτσομπολιό της πάλαι ποτέ ρούγας, που παρά την κρίση που περνάει, απ' ότι φαίνεται ούτε μετριάσθηκε, ούτε απεβλήθη! Ποταπά σχόλια και αναφορές, ενώ καταπίνουμε τόσα σοβαρά θέματα εις βάρος της Χώρας και των πολιτών της! Συμπεριφορές γηπέδου παντού. 
 
Λαός διχασμένος, μοιρασμένος σε ομάδες, γεμάτος μίσος και φθόνο για τον διπλανό, τον απέναντι, με κομματικές παρωπίδες, χωρίς συνάφεια στα θέλω και τις επιδιώξεις του, χωρίς ενιαία πλεύση και σωστή εκτίμηση της κατάστασης του, ζητωκραυγάζοντας μια από δω και μια από κει, δίχως σκέψη και μνήμη .... δεν οδηγείται πουθενά αλλού, ει μη μόνο στην καταστροφή! Και φυσικά είναι ότι πιο ευάλωτο και εύκολο να κατακτηθεί, να υποδουλωθεί και να εξαφανιστεί!

Καλά μας κάνουν! Και να θυμάστε πως κανείς δεν μπορεί να μας σώσει αν δεν το θελήσουμε οι ίδιοι, με τα μυαλά δε που κουβαλάμε κομμάτι δύσκολο η σωτηρία! Θα περνάμε από το ένα εκτελεστικό απόσπασμα στο άλλο, τρώγοντας τις σάρκες μας! Αν αυτό μας αρέσει ας συνεχίσουμε τον αυτοεξευτελισμό μας, στρώνοντας χαλί στους κατακτητές μας!
Νίκη Παπουλάκου.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ώρα μηδέν...









Έγινε και ο ανασχηματισμός, σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή! Το ίδιο πρόγραμμα θα ακολουθήσουν, απλώς αλλάζουν τα πρόσωπα, έτσι για να ξεχαστούμε λίγο από το πρόβλημα!18 Υπουργεία, 12 Αναπληρωτές, 14 Υφυπουργοί, Αντιπρόεδρος, 3 Υπουργοί Επικρατείας κ.λπ. ... τόσοι πολλοί χρειάζονται για να ολοκληρώσουν το έργο της εξαθλίωσης μας;

 Η αντιπολίτευση το χαβά της, μιλάει για εκλογές, λες και οι εκλογές θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, ένα πρόβλημα που έπεσε πάνω μας επί ημερών τους και που τώρα μας λένε πως η λύση του είναι οι εκλογές. Λες και με τις εκλογές, η όποια επόμενη Κυβέρνηση θα σταματήσει τον κατήφορο! Απλώς βλέπουν πως χρειάζεται καινούργια ένεση για καταλάγιασμα οργής και θυμού για λίγο για να εφαρμοστούν τα παρακάτω!

Έχουμε και Πλανητάρχη καινούργιο, μέσα από μια προεκλογική αναμέτρηση που θα μείνει στην ιστορία! Χαμηλό το επίπεδο αναμέτρησης και αντιπαράθεσης υποψηφίων που παρακολουθήσαμε για μήνες, κάποιες σκηνές μάλιστα άγγιξαν τα όρια του γελοίου... κι όμως η προσέλευση στην κάλπη ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών απ' ότι είπαν, είχαν να επιλέξουν μεταξύ ''Σκύλας και Χάρυβδης'' και τελικά επέλεξαν τη Χάρυβρη προς ΄΄έκπληξη'' όλων!

 Προς τι η έκπληξη για το αποτέλεσμα; Αποδεικνύεται πως θυμός και οργή για τη λιτότητα, τη φτώχεια, την ανεργία, είναι απλωμένα σε όλα τα μέρη του Πλανήτη! Εν βρασμώ ψήφισαν οι περισσότεροι κι αυτές τις επιλογές είχαν για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και την αποστροφή τους για το κατεστημένο και το σύστημα! Ποτέ άλλοτε δεν είχαν υπάρξει τόσοι ''σπόνσορες'' για εκλογή Προέδρου, Χόλλυγουντ, Μαντόνα, Ομπάμα, Αρχηγοί άλλων Κρατών, μέχρι και πορνοστάρ έταζαν ''απολαύσεις'' για όποιον θα ψήφιζε Κλίντον! Παρά ταύτα, ο λαός έτρεξε στην κάλπη για να αδειάσει την αγανάκτηση του σε όλα! Άλλωστε είναι αποδεδειγμένο αυτό που με μανία σε αποτρέπουν να κάνεις, αυτό πας και κάνεις! Μήπως αυτό ήθελαν στην ουσία; Άλλο ένα ερώτημα που θα μείνει αναπάντητο όπως και τόσα άλλα!
 
Από το να εκφράζουν λοιπόν έκπληξη και φόβους οι πέριξ για την εκλογή, καλύτερα να δουν το θέμα σε βάθος, μη βρεθούν προ εκπλήξεως και στα δικά τους κράτη σε λίγο! Αυτόν επέλεξαν, ένα άτομο εκτός πολιτικής σκηνής, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και δόση ''τρέλας''! Κάποιες φορές στη ζωή η τρέλα είναι που κάνει τη διαφορά ... λες; Ας ευχηθούμε τα καλύτερα να συμβούν με τη θητεία του νέου Προέδρου, άλλωστε ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει όσες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις κι αν γίνουν! 

Και όπως λέει ο λαός ''χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις, φίλησε το!'' Εμείς ως Χώρα, ας δούμε τι δυνατότητες μας δίνει το νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί κι ας πράξουμε ανάλογα!

Πανέτοιμοι και για την επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου Ομπάμα στις 15 Νοέμβρη, πέφτει πάνω στο 3ήμερο του Πολυτεχνείου ... ετοιμάζουν και διαδήλωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του εδώ, την ίδια μέρα στην Ομόνοια! Ο δήμος Καισαριανής έσπευσε να τον χαρακτηρίσει ''ανεπιθύμητο'' ... δεν ξέρω κατά πόσον σε μια τέτοια στιγμή αυτό εξυπηρετεί σε κάτι! Όσο για το ακριβές νόημα αυτής της επίσκεψης δεν το ξέρουμε, όπως και τόσα άλλα δεν ξέρουμε, ει μη μόνο αυτά που θέλουν να ξέρουμε! Θα το νιώσουμε στο πετσί μας στη συνέχεια!

Ο Ερντογάν συνεχίζει τα τρελά του προς πάσα κατεύθυνση, τώρα ''απειλή'' την Ευρώπη με 3 εκατομ. μετανάστες να της στείλει, μετά την πρόταση των Βρυξελλών για πάγωμα των εργασιών ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Είπε ακόμη πως η θανατική ποινή δεν αφορά την Ευρώπη ... τελικά το μόνο που δεν είπε ακόμη είναι το ''προσκυνήστε'' άπαντες! 

Καθημερινά μετράμε νεκρούς από τρομοκρατικές ενέργειες και εμπόλεμες σε διάφορα μέρη του Πλανήτη, όπως και φοβερές καταστροφές από φυσικά φαινόμενα! Ένας πλανήτης στο κόκκινο κι ένα νέφος οργής, θυμού και αγανάκτησης στον αέρα! Τόση αρνητική ενέργεια γύρω!! Και η ζωή συνεχίζεται....
Νίκη Άννα Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''- Ψυχανεμίσματα... (17/11/2016)



Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ψυχανεμίσματα….Μας έφεραν στο αμήν







Αφού το βασικό πρόβλημα αυτού του τόπου και των πολιτών του είναι τα κανάλια , το ΕΣΡ και ο νόμος Παππά, που πάγωσε με την απόφαση του ΣτΕ, τι άλλο θέλουμε; Μια χαρά όλα, άντε να ορισθεί και το ΕΣΡ μη τυχόν και περιέλθει η Χώρα σε χάος , όπως είπε και ο κ. Λεβέντης! Αυτό ήταν λοιπόν, όλα βαίνουν καλώς ... η φτώχεια, οι αυτοκτονίες, η απόγνωση, τα χρέη που έχουν φορτωθεί τα νοικοκυριά, τα Νοσοκομεία που δεν έχουν τα απαραίτητα, τα φάρμακα που πρέπει να πληρώνεις κι ας υφίστασαι επιπλέον κρατήσεις, οι απαιτήσεις των δανειστών, η αξιολόγηση, οι απειλές και εδαφικές βλέψεις γειτόνων, το Κυπριακό, τα νησιά του Αιγαίου, η αποδυνάμωση του στρατού, η παντελής απουσία Κοινωνικού κράτους κ. ά. πολλά!!

Έτσι και καταλήξουν για ΕΣΡ και κανάλια, χαράς Ευαγγέλια για τους πολίτες! Λύνονται όλα τους τα προβλήματα! Εδώ ο κόσμος καίγεται και η Βουλή χτενίζεται! ΄Ιχνος ντροπής δεν υπάρχει! Το ΕΣΡ, τα κανάλια και το πότε θα φύγουν αυτοί ... το μόνο που μας απασχολεί 3 μήνες τώρα! Οι 220 ψήφοι του περσινού καλοκαιριού ξεχάστηκαν ... το ότι επικύρωσαν με αυτή την πλειοψηφία και τα 2 προηγούμενα Μνημόνια, ούτε κι αυτό μας λέει κάτι! Αρκεί που βγαίνουν στο γυαλί και ''συμπάσχουν''! Λες και δεν έχουν όλοι συμβάλλει στην όλη κατάσταση της φτωχοποίησης του λαού! Ουδείς δύναται να υποσχεθεί αποκατάσταση των μειώσεων, έστω ενός μέρους αυτών! Η βελτίωση του εισοδήματος θα έρθει με την ανάπτυξη λένε!... Για τους συνταξιούχους δηλαδή θα εξουσιοδοτηθεί ο Αγ. Πέτρος να την εισπράξει κάποτε! Άσε που αποτελεί ''πρόκληση'' το γεγονός ότι ''επιλεκτικά'' γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις του ΣτΕ!

Η κατάσταση φτώχειας όλο και επεκτείνεται και θα χειροτερεύει, φυσικό επακόλουθο των μέτρων της 6ετίας και όχι μόνο των 2 τελευταίων ετών που θέλουν να μας πείσουν! Αφού δεν ντρέπονται να μιλούν για συντάξεις φιλοδωρήματα και επιμένουν να συνεχίζουν την ίδια πολιτική, μέχρι να τις εξαφανίσουν ή να τις φτάσουν στα όρια των 300 Ε, τι να πει κανείς; Αφού δεν ντρέπονται που οδήγησαν τον εργαζόμενο σε δουλεία, να εργάζεται για ένα κομμάτι ψωμί, αφού δεν ντρέπονται που γκρέμισαν όνειρα και αγώνες μιας ζωής των πολιτών τους, ποια σωτηρία μπορεί να περιμένει κανείς και από πού, από ποιον; Εδώ που την έχουν φτάσει την κατάσταση, ούτε σε 50-60 χρόνια δεν επανέρχεται!

Μείωσαν τους μισθούς σε επίπεδο πείνας για χάρη της ανταγωνιστικότητας όπως έλεγαν και λένε. Ε και; Μήπως προέκυψαν νέες θέσεις εργασίας αυτά τα χρόνια; Μήπως άνοιξαν νέες Επιχειρήσεις; Αντιθέτως, απολύσεις και κλείσιμο Επιχειρήσεων ή μεταφορά της έδρας τους σε άλλες Χώρες! Σε λίγο οι μόνοι που θα υπάρχουν και θα υπόκεινται σε φορολογία, θα είναι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι και ίσως κάποιοι λιγοστοί επαγγελματίες! Μέχρι να φθάσουν σε μηδενικό εισόδημα, να χάσουν ότι έχουν και να ψάχνουν στα σκουπίδια, ή στα Κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια! Αυτό είναι κατάντια κι όχι συμμάζεμα δαπανών για το χρέος, ή οδός σωτηρίας για τους πολίτες και τη Χώρα. 
 
Κι από την άλλη μεριά, ανοιχτά μέτωπα με Τουρκία , Αλβανία άντε να κοπιάσουν κι άλλοι! Κι αναρωτιέμαι, σε περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο ή όπου αλλού, ποιοι θα είναι αυτοί που θα τρέξουν να υπερασπίσουν την πατρίδα; Οι ήδη εξαθλιωμένοι πολίτες αυτής της Χώρας ή οι 300 χιλ. νέοι που έχουν φύγει ήδη στο Εξωτερικό; Και από εξοπλισμό πώς πάμε; Και σε αυτό τον τομέα επέβαλαν μειώσεις δαπανών ... ξεχάσαμε πριν 3-4 χρόνια που ζητούσαν ''χορηγούς'' για την παρέλαση;

Είμαστε σε φθίνουσα κατάσταση, σε ελεύθερη πτώση από την αρχή των Μνημονίων , τα έχουμε διαλύσει όλα, γυρίσαμε στη μεταπολεμική περίοδο κι αν θεωρείται σωτηρία, η δόση δανείου που παίρνουμε, υπογράφοντας κάθε φορά τη θανατική ποινή κι άλλης μερίδας λαού, εύγε! Καλά τα καταφέρατε Κύριοι ... μας σώσατε και οι πρώην και οι νυν και οι επόμενοι! 
 
Όσο για τα δάνεια/χρέη των κομμάτων θέλουν πάνω από 100 -150 χρόνια να ξεχρεωθούν! Όταν λοιπόν το κουμάντο στα του Οίκου τους ήταν λάθος, υπάρχει περίπτωση το κουμάντο στα του Οίκου όλων μας να είναι σωστό; Οι δημοσκοπήσεις μας μάραναν και δεν ξέρω αν εδώ πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με αυτό που μας δείχνουν!... Είναι σα να διαλέγουμε κουβά για να πέσουμε στο πηγάδι!

Και για να κλείσω για σήμερα, αν δεν ενωθούν όλοι ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος, ενάντια στη λιτότητα και στην εξαθλίωση του λαού που έχουν υπογράψει και που πλέον την βλέπουμε γύρω, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ... οι κυβερνήσεις θα αλλάζουν και ο λαός θα αργοσβήνει!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

 Πηγή : http://www.fonipeiraioton.gr/  Ψυχανεμίσματα...




Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΖΟΥΜΕ...



Λογοτεχνια ποιηματα








Φεύγουν τα νιάτα σαν πουλιά,
γοργά, μακριά πετάνε…
κάποια σημάδια στην καρδιά
αφήνουν, που πονάνε!

Αγάπες, λύπες και χαρές,
πάντα μπροστά μας βγαίνουν,
οι αναμνήσεις κι οι στιγμές,
πνίγουν ή ανασταίνουν!

Ζούμε μονάχα μια φορά,
αυτό μην το ξεχνάμε
κι όταν γεράσει η καρδιά,
τότε κι εμείς γερνάμε!

Κι αν η μπαμπέσα η μοναξιά
έρθει να σ’ ανταμώσει,
να μην της δώσεις τα κλειδιά
και μείνει και ριζώσει.

Όταν γεράσει η καρδιά,
τότε κι εμείς γερνάμε
κι αυτό μην το ξεχνάμε!!

Νίκη Παπουλάκου

Μελοποιημένο Συνθέτης Νίκος Καρίμπας

Πηγή : http://www.fonipeiraioton.gr

Ψυχανεμίσματα…Πάμε για φούντο!


Ψυχανεμίσματα…Πάμε για φούντο

 

 

 

Εκτός ελέγχου οι οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία, 3 δις οι οφειλές προς ΔΕΗ, οφειλές 217 εκατομ. Ευρω από ιδιώτες και Δήμους προς ΕΥΔΑΠ, σε ύψος ρεκόρ τα »κόκκινα δάνεια» ιδιωτών και επιχειρήσεων προς Τράπεζες και πού είσαι ακόμα! Το πρόβλημα δανεισμού και χρέους του Κράτους, το μεταφέραμε στους πολίτες, αυτό κάναμε, μια τρύπα στο νερό! Όπως και το Δημόσιο χρέος, από τις Τράπεζες το μεταφέραμε στα Κράτη και ενυπόθηκο! Μεγάλη επιτυχία κι αυτό!
 
Δε νομίζω πως υπάρχει πλέον σπίτι και οικογένεια, που να μη χρωστάει κάπου, είτε σε Τράπεζα, είτε σε Εφορία, είτε σε ΔΕΚΟ κ.λ.π. Ξαναγύρισαν τα βερεσέδια στις γειτονιές, μέχρι και χύμα τσιγάρα με το κομμάτι! Γυρίσαμε στις δεκαετίες »50-»60, μεγάλη »πρόοδος»! Κι όσο συνεχίζουν οι μειώσεις και οι περικοπές, τόσο πιο βαθιά στα χρέη θα βυθίζονται τα νοικοκυριά! Κι όσες ρυθμίσεις κι αν τους παρέχεις, δώρον άδωρο! Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος!…

Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να φάνε την κρυάδα με τις νέες μειώσεις οι συνταξιούχοι αρχίζει νέα καμπάνια : «Χρέη σοκ στα ασφαλιστικά ταμεία-Κίνδυνος για τις συντάξεις » … μη τυχόν και σκεφθείς να διαμαρτυρηθείς συνταξιούχε… πάρε καινούργια κατραπακιά για να χωθείς πιο βαθιά στην πολυθρόνα με νέα αγωνία.! Δεν σ’ αφήνουν να πάρεις ανάσα!

Και η κατάληξη ποια; Να τους πάρεις ότι έχουν και δεν έχουν; Γιατί εκεί θα καταλήξει το πράγμα! Τα νοικοκυριά δεν έχουν Εταιρίες για να τις χρεοκοπούν και να τελειώνουν, ούτε καταθέσεις σε ξένες Τράπεζες! Υποβαθμίσατε τη ζωή τους και τους υποχρεώνετε σε ένα τριτοκοσμικό τρόπο ζωής βιαίως!

Ακόμα έχουν τα σπίτια και τα εξοχικά τους, ή το σπίτι στο χωριό και κάπου βρίσκουν παρηγοριά, αντιστάθμισμα στην άδεια τσέπη τους! Όταν θα τους τα πάρετε όμως … τότε θα γίνει η σφαγή του Δράμαλη! Κανένας καναπές δεν θα τους κρατάει πλέον! Όσοι φυσικά έχουν επιζήσει ως τότε, γιατί πολλούς έχετε στείλει αυτά τα 6 χρόνια, είτε εις τόπον χλοερό, είτε σε ξένα μέρη!

Να βράσω την εξέλιξη και τον πολιτισμό της Δύσης! Πεινασμένα, τρομοκρατημένα κοπάδια, στο έλεος του κάθε »τρελού» που αρπάζει ένα μαχαίρι και κόβει κεφάλια ή ζώνεται πυρομαχικά και σκορπίζει θάνατο. Κατά τα λοιπά έχουμε ειρήνη και δημοκρατία παντού!

Σεβασμός δεν υπάρχει πλέον για κανέναν και τίποτα! Υπάρχουν μόνο συμφέροντα! Φυσικά για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, αυτό είχε περάσει και στη ζωή πολλών »κοινών θνητών» μελών της Κοινωνίας! Ο ατομισμός και το συμφέρον προηγείτο πάσης αξίας! Σημασία είχε ο πλουτισμός με κάθε μέσον, ακόμα και πατώντας επί πτωμάτων!

Ο άνθρωπος αξιολογείται από τα έργα του, οι επιχειρήσεις αξιολογούνται από τα κέρδη τους. Αυτό έχει αλλάξει … αξιολογούμε τους ανθρώπους από τα πλούτη τους και την επιτυχία τους, ανεξαρτήτως το πώς τα απέκτησαν, ή πώς κάθισαν σε »θρόνο»! Όσο για τις επιχειρήσεις, αφού βάλουν λουκέτο και αφήσουν χρέη, τότε θυμόμαστε να το συζητάμε και να το αναλύουμε, τότε που το πουλί έχει πια πετάξει! Και φυσικά τις περισσότερες φορές χρεοκοπούν οι Επιχειρήσεις, όχι οι έχοντες την Επιχείρηση!

Άσε που για πολλούς εξ’ ημών, πάντα »της γειτόνισσας τα αβγά είναι πιο μεγάλα, πιο καλά» … ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε, πάντα ζητάμε του απέναντι, του δίπλα κι αν δεν μπορούμε να τα έχουμε,  να οι ζήλιες και οι κακίες!

Ακόμα και τώρα μέσα στην κρίση αυτό το »να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», δεν το έχουμε αφήσει! Η μία Κοινωνική ομάδα μέμφεται την άλλη! Γιατί αυτός παίρνει περισσότερα από μένα; Η απάντηση είναι απλή, τόσο απλή που δεν την αντέχουμε … όσο υπάρχουν περισσότερα, υπάρχει και πιθανότητα να τραβήξει η μια ομάδα την άλλη προς τα πάνω, γι’ αυτό! Όσο όλα κατεβαίνουν, πάμε όλοι μαζί με μαθηματική πρόοδο για φούντο!


Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : http://www.fonipeiraioton.gr/