Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

43 χρόνια μετά....






''Ψωμί -παιδεία - ελευθερία'' τόσο επίκαιρο μετά από 43 χρόνια! Ζήσαμε μία ψευδαίσθηση κάποιων χρόνων και καταλήξαμε στα ίδια και χειρότερα! Τουλάχιστον τότε υπήρχε προοπτική, ενώ τώρα δυστυχώς δεν υπάρχει! Και πάλι τα συνήθη επεισόδια, οι συνήθεις ''άγνωστοι'' που κλείνουν την όποια εκδήλωση ή διαμαρτυρία με σκηνές απείρου κάλλους! Καίνε, ακόμα και ιερά σύμβολα, καταστρέφουν περιουσίες ιδιωτικές και δημόσιες και εμείς όλοι τους κοιτάμε στις οθόνες κάθε φορά και κάθε επόμενη μέρα μετράμε τις ζημιές! Αυτοί οι ελάχιστοι που καταφέρνουν πάντα να μαυρίσουν το τοπίο και που μένουν ελεύθεροι!

Μέσα από τον απόηχο της επίσκεψης Ομπάμα, η επίσκεψη Αναστασιάδη πέρασε στα γρήγορα και ύστερα ήρθαν οι κανιβαλισμοί που σκίασαν τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Και δυστυχώς διάφορα επεισόδια συνέβησαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όχι μόνο στην Αθήνα!

Επεισόδια και σε καταυλισμούς προσφύγων ... μια χαρά εβδομάδα ήταν ''γεμάτη'' από διάφορα!

Πάντως οφείλω να ομολογήσω πως ο Ομπάμα μίλησε όπως δε μίλησε Έλληνας πολιτικός για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ειδικά τα τελευταία χρόνια! Μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια και οι μέσα και οι έξω σε προσβολές, υποβιβασμούς και επικρίσεις! Μέσα σε όλη αυτή την δυσφήμιση, ακούστηκαν και δυο καλά λόγια, έστω για μια μέρα τονώθηκε λίγο το ηθικό αυτού του ταλαιπωρημένου λαού, έστω για λίγη ώρα ακούστηκαν σε όλο τον πλανήτη τα δεινά που περνάει αυτός ο τόπος και οι πολίτες του ! Ασχέτως αν στη συνέχεια αποδειχθεί απλώς μια ομιλία, χωρίς περαιτέρω αποτέλεσμα στην κρίση! Άλλωστε ο θείος Σόϊμπλε έσπευσε να ακυρώσει τα λόγια του Ομπάμα περί μείωσης Ελληνικού χρέους, λέγοντας μάλιστα πως όποιος μιλάει για κάτι τέτοιο, κάνει κακό και εμποδίζει τις ''μεταρρυθμίσεις''! Σαν να του έλεγε '' μην έρθεις και μας πεις εδώ τα ίδια!...'' 
 
Ο Ομπάμα επέλεξε το λίκνο του πολιτισμού και της Δημοκρατίας κλείνοντας την 8ετή θητεία του, για να στείλει μηνύματα σε όλο τον πλανήτη. Επέλεξε τον αδύναμο κρίκο της ΕΕ για πρώτη στάση και μετά τον πιο δυνατό κρίκο της ΕΕ, το Βερολίνο! Καμία αναφορά εκεί περί Ελληνικού χρέους, τόνωση της Μέρκελ για επερχόμενες εκλογές! Σίγουρα παίζονται παιχνίδια, όμως έστω και για λίγο ας διακρίνουμε κι ας κρατάμε κάποια καλά σημεία από ότι συμβαίνει! Κλείνοντας την ομιλία του με το ''Ζήτω η Ελλάς'', αυτόματα σκέφθηκα πως αν Έλληνας το είχε αναφωνήσει, θα κρινόταν ως εθνικιστής, ακροδεξιός ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο!

Γιατί δυστυχώς, η μιζέρια και η μεμψιμοιρία έχει γίνει τρόπος σκέψης πολλών πολιτικών και μη και είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο, σε ένα λαό! Και τι δεν ακούσαμε αυτές τις μέρες και τι δεν διαβάσαμε στο διαδίκτυο! Πάρτυ ανοησίας και κακομοιριάς! 
 
Αυτού του είδους η κριτική όχι απλώς δεν βοηθάει την κατάσταση, (ειδικά εδώ που έχουμε φτάσει), αντιθέτως ευτελίζει κάθε προσπάθεια αποκατάστασης εικόνας και προβολής του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αυτής της Χώρας. Εξυπηρετεί μόνο κομματικά συμφέροντα και επιδιώξεις! Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει ... αντί να στήσουν πλάτη όλοι μαζί στο πρόβλημα της λιτότητας που οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση το λαό, προβάλλουν και μάχονται για οτιδήποτε ενισχύει και δυναμώνει τις απαιτήσεις/επιδιώξεις των δανειστών και των ισχυρών Εταίρων! Η ελπίδα σε χειμερία νάρκη ... η συνέχεια ανεξέλεγκτη κάθοδος!

Και για να μην έχουμε αυταπάτες για το πού πάει το όλο θέμα, και πόσο μας δουλεύουν όλοι, ο κ. Τσοβόλας μεταξύ των άλλων σε ένα κανάλι προχθές είπε πως από το 2ο επί Σαμαρά Μνημόνιο, είχε ψηφισθεί να οδηγηθούν μισθοί και συντάξεις στο μέσο όρο μισθών και συντάξεων τριών χωρών (Ρουμανίας-Βουλγαρίας, μου διαφεύγει η τρίτη...). Τα έχουν συμφωνήσει και τα έχουν δεχθεί όλα εξ' αρχής, απλώς κάθε νέο Μνημόνιο θα είναι συνέχεια του προηγουμένου! Και το 3ο αυτό είναι και θα έρθουν κι άλλα μέχρι να φτάσουν τους στόχους της αρχικής συμφωνίας! Καιρός να το καταλάβουμε πλέον και ... να τους καταλάβουμε!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 

Δεν υπάρχουν σχόλια: