Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ώρα μηδέν...









Έγινε και ο ανασχηματισμός, σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή! Το ίδιο πρόγραμμα θα ακολουθήσουν, απλώς αλλάζουν τα πρόσωπα, έτσι για να ξεχαστούμε λίγο από το πρόβλημα!18 Υπουργεία, 12 Αναπληρωτές, 14 Υφυπουργοί, Αντιπρόεδρος, 3 Υπουργοί Επικρατείας κ.λπ. ... τόσοι πολλοί χρειάζονται για να ολοκληρώσουν το έργο της εξαθλίωσης μας;

 Η αντιπολίτευση το χαβά της, μιλάει για εκλογές, λες και οι εκλογές θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, ένα πρόβλημα που έπεσε πάνω μας επί ημερών τους και που τώρα μας λένε πως η λύση του είναι οι εκλογές. Λες και με τις εκλογές, η όποια επόμενη Κυβέρνηση θα σταματήσει τον κατήφορο! Απλώς βλέπουν πως χρειάζεται καινούργια ένεση για καταλάγιασμα οργής και θυμού για λίγο για να εφαρμοστούν τα παρακάτω!

Έχουμε και Πλανητάρχη καινούργιο, μέσα από μια προεκλογική αναμέτρηση που θα μείνει στην ιστορία! Χαμηλό το επίπεδο αναμέτρησης και αντιπαράθεσης υποψηφίων που παρακολουθήσαμε για μήνες, κάποιες σκηνές μάλιστα άγγιξαν τα όρια του γελοίου... κι όμως η προσέλευση στην κάλπη ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών απ' ότι είπαν, είχαν να επιλέξουν μεταξύ ''Σκύλας και Χάρυβδης'' και τελικά επέλεξαν τη Χάρυβρη προς ΄΄έκπληξη'' όλων!

 Προς τι η έκπληξη για το αποτέλεσμα; Αποδεικνύεται πως θυμός και οργή για τη λιτότητα, τη φτώχεια, την ανεργία, είναι απλωμένα σε όλα τα μέρη του Πλανήτη! Εν βρασμώ ψήφισαν οι περισσότεροι κι αυτές τις επιλογές είχαν για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και την αποστροφή τους για το κατεστημένο και το σύστημα! Ποτέ άλλοτε δεν είχαν υπάρξει τόσοι ''σπόνσορες'' για εκλογή Προέδρου, Χόλλυγουντ, Μαντόνα, Ομπάμα, Αρχηγοί άλλων Κρατών, μέχρι και πορνοστάρ έταζαν ''απολαύσεις'' για όποιον θα ψήφιζε Κλίντον! Παρά ταύτα, ο λαός έτρεξε στην κάλπη για να αδειάσει την αγανάκτηση του σε όλα! Άλλωστε είναι αποδεδειγμένο αυτό που με μανία σε αποτρέπουν να κάνεις, αυτό πας και κάνεις! Μήπως αυτό ήθελαν στην ουσία; Άλλο ένα ερώτημα που θα μείνει αναπάντητο όπως και τόσα άλλα!
 
Από το να εκφράζουν λοιπόν έκπληξη και φόβους οι πέριξ για την εκλογή, καλύτερα να δουν το θέμα σε βάθος, μη βρεθούν προ εκπλήξεως και στα δικά τους κράτη σε λίγο! Αυτόν επέλεξαν, ένα άτομο εκτός πολιτικής σκηνής, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και δόση ''τρέλας''! Κάποιες φορές στη ζωή η τρέλα είναι που κάνει τη διαφορά ... λες; Ας ευχηθούμε τα καλύτερα να συμβούν με τη θητεία του νέου Προέδρου, άλλωστε ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει όσες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις κι αν γίνουν! 

Και όπως λέει ο λαός ''χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις, φίλησε το!'' Εμείς ως Χώρα, ας δούμε τι δυνατότητες μας δίνει το νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί κι ας πράξουμε ανάλογα!

Πανέτοιμοι και για την επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου Ομπάμα στις 15 Νοέμβρη, πέφτει πάνω στο 3ήμερο του Πολυτεχνείου ... ετοιμάζουν και διαδήλωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του εδώ, την ίδια μέρα στην Ομόνοια! Ο δήμος Καισαριανής έσπευσε να τον χαρακτηρίσει ''ανεπιθύμητο'' ... δεν ξέρω κατά πόσον σε μια τέτοια στιγμή αυτό εξυπηρετεί σε κάτι! Όσο για το ακριβές νόημα αυτής της επίσκεψης δεν το ξέρουμε, όπως και τόσα άλλα δεν ξέρουμε, ει μη μόνο αυτά που θέλουν να ξέρουμε! Θα το νιώσουμε στο πετσί μας στη συνέχεια!

Ο Ερντογάν συνεχίζει τα τρελά του προς πάσα κατεύθυνση, τώρα ''απειλή'' την Ευρώπη με 3 εκατομ. μετανάστες να της στείλει, μετά την πρόταση των Βρυξελλών για πάγωμα των εργασιών ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Είπε ακόμη πως η θανατική ποινή δεν αφορά την Ευρώπη ... τελικά το μόνο που δεν είπε ακόμη είναι το ''προσκυνήστε'' άπαντες! 

Καθημερινά μετράμε νεκρούς από τρομοκρατικές ενέργειες και εμπόλεμες σε διάφορα μέρη του Πλανήτη, όπως και φοβερές καταστροφές από φυσικά φαινόμενα! Ένας πλανήτης στο κόκκινο κι ένα νέφος οργής, θυμού και αγανάκτησης στον αέρα! Τόση αρνητική ενέργεια γύρω!! Και η ζωή συνεχίζεται....
Νίκη Άννα Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''- Ψυχανεμίσματα... (17/11/2016)



Δεν υπάρχουν σχόλια: