Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Πορεία καθόδου μη αναστρέψιμη....








Πορευόμαστε στα χειρότερα με μαθηματική ακρίβεια ... οι συνέπειες των μέτρων της 6ετίας μόνο σε περαιτέρω εξάπλωση κατάντιας και εξαθλίωσης οδηγούν! Μέρα τη μέρα η κατάσταση θα χειροτερεύει, όλο και περισσότεροι θα φθάνουν στο απροχώρητο και στην απόγνωση. Καθημερινά αυτοκτονεί κόσμος και τα μέτρα φτωχοποίησης δεν σταματούν εδώ!
Η έννοια του μισθού και της σύνταξης έχει χαθεί πλέον, όταν ακούς ''μισθούς'' των 100-200-300 Ε μικτά το μήνα και συντάξεις 60% κάτω, μπορεί και περισσότερο! Δε μιλάμε για μισθούς πλέον αλλά για φιλοδώρημα!

 Το αυτό και οι συντάξεις αυτής της κλίμακας! Είχαμε και τις επιστολές Κατρούγκαλου στους συνταξιούχους, που αντί να κατευνάσουν το θυμό και την οργή τους, συνέβη το αντίθετο! Οι περισσότεροι είδαν στην επιστολή, αναφορά σε ένα ποσό σύνταξης διαφορετικό από αυτό που έγραφαν οι Αποφάσεις των Ταμείων 60% κάτω από αυτή που ήξεραν. 

Μία ''νέα'' σύνταξη δηλαδή που καθιερώνεται και εγκρίνεται με τη λήψη της επιστολής και τη μη ένσταση ή αντίδραση! Πολύ ''έξυπνο''! Βρήκαν τον τρόπο να περάσουν τις ''νέες'' συντάξεις και να ξεχαστούν οι παλιές κι όχι μόνο να ξεχαστούν από μνήμης, αλλά και από τα χαρτιά! Πολλοί το είδαν και λίγοι το κατάλαβαν βέβαια αυτό, οι περισσότεροι νομίζουν πως πρόκειται για λάθος! Κατ' εμέ δεν πρόκειται για λάθος η αναγραφή του ''νέου'' ποσού σύνταξης! Αν δεν υπήρχε σκοπιμότητα θα ανέφερε η επιστολή : η σύνταξη σας ήταν αυτή, βάσει των νόμων τάδε και τάδε κατέληξε αυτή και τώρα με το νέο νόμο θα είναι αυτή! Η παντελής απουσία του αρχικού ποσού και η αναφορά στις περικοπές που έχει υποστεί, σημαίνει ''παραγραφή''! Σαν να μην υπήρχε, σαν να μην έγιναν μειώσεις! Ας χαρούν λοιπόν οι συνταξιούχοι τη ''νέα'' τους σύνταξη 60% κάτω και επ' αυτής πλέον τις νέες περικοπές!

Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από 1 στους 3 κατοίκους στην Ελλάδα και κατά Μ.Ο. ένας στους 4 στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015 που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Σε λίγο καιρό θα μιλάμε για έναν στους 2!

Οτι έχει συμβεί αυτά τα τελευταία χρόνια ''κρίσης'', θα έλεγε κανείς πως ''επιβράβευσε'' και ''νομιμοποίησε'' την αρπαχτή, τη λαμογιά και το εύκολο χρήμα! Ο έντιμος και συνεπής στις υποχρεώσεις του όλα τα χρόνια πολίτης, που πλέον δεν δύναται να είναι συνεπής, πέραν των άλλων που νιώθει και περισσότερο του αδικημένος, νιώθει ηλίθιος .... και αυτό είναι το πιο τραγικό!...Βλέπει πεσμένα καταγής όλα όσα αγωνίστηκε να πετύχει τόσα χρόνια, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ζωή που αγωνίστηκε να μη βιώσει ... την ένδεια και τον εξευτελισμό! Εκεί τον οδηγούν αν δεν έφτασε ακόμη! Τον κατέστησαν οφειλέτη και αδύναμο, απέκτησε χρέη κι ας μην είχε ποτέ, τον αναγκάζουν να ζήσει στη φτώχεια και μάλιστα μια φτώχεια χωρίς περιθώρια ανατροπής!

Όσοι πλούτισαν με τον α΄ή β΄τρόπο, άνετα και εύκολα όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι οι τυχεροί και ''δικαιωμένοι'' της υπόθεσης! Αυτοί θα επιβιώσουν, τον λογαριασμό τον έστειλαν στους υπόλοιπους! Ο εκ πεποιθήσεως μπαταχτσής, ή φοροδιαφεύγων, θα συνεχίσει να είναι , εκείνοι που θα βγουν στο δρόμο θα είναι εκείνοι που έζησαν τη ζωή τους έντιμα με ένα μισθό ή μεροκάματο και περίμεναν στα γεράματα μια καλή σύνταξη για να συνεχίσουν να επιβιώνουν αξιοπρεπώς! Αυτοί προδώθηκαν από το σύστημα, τις πολιτικές, τους πολιτικούς!  Αυτοί τιμωρούνται, αυτοί καταστρέφονται!

Καλή η θεωρία Κύριοι, αλλά στην πράξη είναι αλλιώς. Κουνάτε το δάχτυλο στο λαό, αλλά καλά θα ήταν να το κουνούσατε στον καθρέφτη σας! ... Με την ''ανικανότητα'' σας ή την απουσία πολιτικής βούλησης για ανεύρεση των μπαταχτσήδων ή φοροφυγάδων, ή σωστής διαχείρισης, καταδικάσατε ανθρώπους σε αργό θάνατο και διαλύσατε οικογένειες και ζωές!

Τα κροκοδείλια δάκρυα και το ''είμαστε δίπλα στον πολίτη'' δεν αλλάζουν την κατάσταση, μια κατάσταση που με τη συμβολή σας δημιουργήθηκε κι απ' ότι φαίνεται είναι μη αναστρέψιμη για σεβαστή μερίδα λαού. Και δεν είναι μόνο η οικονομική βλάβη που υφίσταται αυτός ο λαός, εξ' ίσου μεγάλη ίσως και μεγαλύτερη είναι η ηθική βλάβη που υπέστη και υφίσταται, με όλη αυτή την κατάσταση που τον έφερε το πολιτικό σύστημα της Χώρας!

Και όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στη συνέχεια, ή κι αν αλλάξει θα είναι για χειρότερα στη ζωή του πολίτη!
Και γύρω τα κοράκια έτοιμα να αρπάξουν ότι προλάβουν, είτε από περιουσία Ιδιωτική και Δημοσίου, είτε από εδάφη ... πρώτος και καλύτερος ο Ερντογάν με τις ''επεκτατικές'' του βλέψεις! Και η Αγια Σοφιά τζαμί... διόρισε ιμάμη! Κι εσείς, όλοι εσείς μιλάτε για εκλογές ... ραπανάκια για την όρεξη! Αντί να ανασκουμπωθείτε όλοι μαζί να δείτε τι θα κάνουμε με όλα και τα μέσα και τα έξω!! Όλα χτυπάνε κόκκινο, τι στο καλό αχρωματοψία έχετε;
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: