Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Τα Μνημόνια ήρθαν για να μείνουν....







Παίρνουμε δεν παίρνουμε τη δόση, έχουμε καταντήσει σαν τα πρεζόνια! Κι από εκεί που θα παίρναμε μέρος της δόσης την περασμένη Δευτέρα, το Eurogroup αποφάσισε το μισό του μισού της μισής! Το έχουμε ξαναδεί το έργο ... κάθε φορά που είναι να πάρουμε δόση δανείου, όλο κάτι γίνεται, όλο και νέες ''θυσίες'' ζητούν για να μας δώσουν! Και φυσικά δε νομίζω να πιστεύει κανείς πως αυτό πρόκειται να σταματήσει κάπου.


Ζητούν πάλι χαμηλότερους μισθούς και συντάξεις.... και αυτό το λένε θυσία! Δεν τους αρκούν οι μέχρι τώρα θυσίες, θέλουν κι άλλες μέχρι τελικής πτώσης! Και καλά να θυσιάζεις από το περίσσευμα, όταν θυσιάζεις από το υστέρημα ή σου ζητούν να θυσιάσεις αυτό που δεν έχεις, ξεπερνάει κάθε λογική!


Φυσικά παρά τις μέχρι ήδη θυσίες και αυτά που έρχονται, ουδείς εγγυάται το αποτέλεσμα και ποιο θα είναι! Θυσίες τω Αγνώστω Θεώ ... κι όποιος ζήσει έζησε! Μιλούν και για Δ΄ Μνημόνιο τώρα! Καλά το έχω γράψει εδώ και καιρό... δεν θα ησυχάσουν αν δεν μηδενίσουν τις συντάξεις κι αν δεν χρεώσουν ανεπανόρθωτα περισσότερους Έλληνες πολίτες! Από καψόνι σε καψόνι μας πάνε! Κι αυτό θα συνεχιστεί , δεν πρόκειται να αλλάξει! Ας μην τρέφουμε αυταπάτες!


Κι ενώ το Εurogroup συνεδρίαζε για τη δόση, εδώ επί σκηνής ''παράσταση'' περί διαπλοκής! Μας απορρόφησε το θέαμα και οι ανταλλαγές κατηγοριών και μάλιστα χαμηλού επιπέδου εκφράσεις ... σου θύμιζε κάτι από καφενέ! Σαν τις ''γυκαικούλες'' σε καβγά που λέγαμε κάποτε!

Συν τοις άλλοις έχουμε και ''προκλητικές'' διακρίσεις σε κάποιους κλάδους, την ίδια στιγμή που αφαιρούν εισόδημα από τους αδύναμους! Το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας 5ετίας επιστρέφεται στους δικαστικούς! ...
 

Πάντως έχουν καταφέρει να παρανοήσουμε ομαδικά γενικώς ... το ''κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη'' είναι ουτοπικό αφ' ενός μεν δεν συμπεριλαμβάνει και το Δημόσιο ή ΔΕΚΟ και αφ' ετέρου όταν κάποιος δεν πληρώνει γιατί δεν μπορεί και βάσει συνθηκών θα εξακολουθήσει να μην μπορεί, ως πότε θα ''προστατεύεται''; ... Το σωστό θα ήταν να ζητάμε οικονομική αποκατάσταση των πολιτών , ώστε να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και να επανέλθει ομαλότητα στην αγορά και την Κοινωνία! 
 

Μας είπε βέβαια ο κ. Στουρνάρας πως 1 στους 6 οφειλέτης είναι μπαταχτσής! Και γιατί δεν πιάνει η τσιμπίδα τους μπαταχτσήδες; Οι άλλοι 5 τι φταίνε; Εσείς τους φέρατε σε σημείο αδυναμίας πληρωμής! Με αυτούς λοιπόν τι θα γίνει; Και μη μου πει κανείς πάλι τα ''περί προστασίας'' ... γιατί αυτό δεν είναι λύση, μια αναβολή μόνο, αφού η αδυναμία πληρωμής καθίσταται μόνιμη πλέον για πολλούς!


Και μην ξεχνάμε πως στην αδυναμία πληρωμής μας οδήγησαν όλοι αυτοί που τώρα κόπτονται τάχα για ''προστασία'' της Α΄ κατοικίας! Και μην ξεχνάμε πως 220 πέρσι το καλοκαίρι ψήφισαν τα μέτρα, αυτά για τα οποία τώρα διαμαρτύρονται παίζοντας τους υπερασπιστές του πολίτη! Και μην ξεχνάμε πως το εισόδημα των πολιτών έφτασε στο 50% μείον ή στο μηδέν επί ημερών των προηγουμένων και οι νυν συνεχίζουν το έργο! Και προ των εκλογών του ''15 μιλούσαμε για νέο Μνημόνιο... ''διμερή συμφωνία'' θα το βάφτιζαν ίσως! Ασχέτως αν τώρα μας λένε πως τότε όλα ήταν κατ' ευχήν και μετά τις εκλογές χάλασε η συνταγή!... Και καλά αυτοί λένε, εμείς τι κάνουμε; ... Τόσο χαλαρή μνήμη διαθέτουμε; 
 

Και τι δεν ακούμε αυτό τον καιρό... ακόμα κι αυτό: ''το τζαμί στην Αθήνα θα φέρει τουρισμό'' ... τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! Κι εμείς εκεί στον καναπέ μ' ένα φραπέ , κάνοντας την ''επανάσταση μας'' στο διαδίκτυο, εκτονώνουμε θυμό και μετά πάμε για ύπνο!


Η ουσία είναι μία, τα Μνημόνια ήρθαν για να μείνουν, οι μειώσεις έγιναν για να μείνουν, με το πρόσχημα της κρίσης καταπατούνται δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θα συνεχιστούν μέχρι πλήρους αποδυνάμωσης μεγάλου ποσοστού των πολιτών! Μας δίκασαν, μας καταδίκασαν ερήμην! Και τα κοράκια γύρω πανέτοιμα να ανοίγουν θέματα, πανέτοιμα να πάρουν μερίδιο από το πτώμα! Θέμα υφαλοκρηπίδας, θέμα Τσάμηδων, θέμα Αιγαίου και νησιών, τα funds έτοιμα να αρπάξουν ότι μπορούν από Επιχειρήσεις και ακίνητα ... περάστε κόσμε!!


Από δω και πέρα το ''κάθε πέρσι και καλύτερα'' μας πάει γάντι! Το μέλλον διαγράφεται αβέβαιο και γκρίζο δυστυχώς! Αυτοί χτενίζονται κι εμείς σε επιθανάτιο ρόγχο, θεατές της πτώσης μας! Ως πότε όμως; Η χαριστική βολή θα είναι οι πλειστηριασμοί ... ήδη εισπράττουμε τις πρώτες αντιδράσεις, φανταστείτε τη συνέχεια! 
 

Όσον αφορά δε, πατρίδα και θρησκεία, άραγε έχουμε τα κατάλληλα εφόδια και τις ανάλογες βάσεις για να τα υπερασπιστούμε αν χρειαστεί; Πολλά τα ερωτήματα και μένουν αναπάντητα, για την ώρα τουλάχιστον. Αυτή η επιφανειακή απάθεια του κόσμου σε όλα όσα συμβαίνουν αυτά τα τελευταία χρόνια, αυτό το ''όπου φυσάει ο άνεμος πάμε'' ανάλογα με το τι μας τάζει κάποιος, αν δεν αλλάξει, σωτηρία δεν βλέπω ... ''εξοικείωση'' στην επαιτεία και στη ''νέα τάξη'' της φτώχειας βλέπω, αν αυτό συνεχιστεί. Το πρόβλημα αφορά όλους κι όχι καθένα χωριστά ... ακόμα να γυρίσουμε στο ''εμείς''; Ακόμα κολλημένοι στο ''εγώ'' και τα συμφέροντα μου;

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' - Ψυχανεμίσματα... 20/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια: