Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Η ιστορία θα σας δικάσει....







Η κρίση έπεσε στα κεφάλια των νοικοκυραίων που λέγαμε παλιά. Των ανθρώπων εκείνων που με πολλή δουλειά και στερήσεις κατάφεραν κι έφτιαξαν κάποια πράγματα, άλλος λίγα άλλος περισσότερα, των ανθρώπων εκείνων που ήταν πάντα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, έντιμοι, νομοταγείς και ζούσαν μία αξιοπρεπή έως άνετη ζωή! 

Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να πει πως, ότι έχει συμβεί αυτά τα τελευταία χρόνια ''κρίσης'', ''επιβράβευσε'' και ''νομιμοποίησε'' την αρπαχτή, τη λαμογιά και το εύκολο χρήμα! ... Αφού ο έντιμος και συνεπής στις υποχρεώσεις του μέχρι πρότεινος πολίτης, που τον οδήγησαν σε αδυναμία πληρωμής, πέραν των άλλων που νιώθει και περισσότερον του αδικημένος, νιώθει ηλίθιος .... και αυτό είναι το πιο τραγικό!... Βλέπει πεσμένα καταγής όλα όσα αγωνίστηκε να πετύχει τόσα χρόνια, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ζωή που αγωνίστηκε να μη βιώσει... την ένδεια και τον εξευτελισμό! Τον κατέστησαν οφειλέτη και αδύναμο, απέκτησε χρέη κι ας μην είχε ποτέ, τον αναγκάζουν να ζήσει στη φτώχεια και μάλιστα μια φτώχεια χωρίς περιθώρια να την αλλάξεις, ειδικά οι συνταξιούχοι ποια εναλλακτική ή προοπτική έχουν για καλύτερες μέρες; Πώς μπορεί κάποιος να βελτιώσει το επίπεδο ζωής του, όταν το μόνο του εισόδημα είναι η σύνταξη; Και δουλειά να βρει, του παίρνει το Κράτος το 60% της σύνταξης, οπότε τι νόημα έχει; Είναι σα να λένε στο συνταξιούχο, είσαι καταδικασμένος να πεινάσεις!

Οι εργαζόμενοι πλήρωναν για επικουρική με την προοπτική να έχουν μία τσόντα στην κύρια σύνταξη, ώστε να καλύπτουν τη διαφορά από εργαζόμενος σε συνταξιούχος. Και κατέληξαν κύρια και επικουρική να είναι λιγότερα από το ποσοστό της κύριας σύνταξης που έπαιρνε κάποιος! Κι ακόμα δεν τελείωσε το κούρεμα, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και από τους επόμενους!

Όσοι πλούτισαν με τον α΄ή β΄τρόπο, άνετα και εύκολα, όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι οι τυχεροί και ''δικαιωμένοι''! Αυτοί θα επιβιώσουν, τον λογαριασμό τον έστειλαν στους υπόλοιπους! Ο εκ πεποιθήσεως μπαταχτσής, ή φοροδιαφεύγων, θα συνεχίσει να υφίσταται, εκείνοι που θα βγουν στο δρόμο θα είναι εκείνοι που έζησαν τη ζωή τους έντιμα με ένα μισθό ή μεροκάματο και περίμεναν στα γεράματα μια καλή σύνταξη για να συνεχίσουν να επιβιώνουν αξιοπρεπώς! Αυτοί προδώθηκαν από το σύστημα, τις πολιτικές, τους πολιτικούς!  Αυτοί τιμωρούνται, αυτοί καταστρέφονται!

Γενικά καταστρέφονται και είναι καταδικασμένοι, εκείνοι που περίμεναν μια δουλειά για να ζήσουν, ή μια σύνταξη, χωρίς άλλους πόρους! Σε όποια ηλικία κι αν είναι αντιμετωπίζουν το ίδιο αδιέξοδο! 

Καλή η θεωρία Κύριοι, αλλά στην πράξη είναι αλλιώς. Κουνάτε το δάχτυλο στο λαό, αλλά καλά θα ήταν να το κουνούσατε στον καθρέφτη σας ... την ''ανικανότητα'' σας ή την απουσία πολιτικής βούλησης για ανεύρεση των μπαταχτσήδων ή φοροφυγάδων, καταδικάσατε και διαλύσατε οικογένειες και ζωές!

Τα κροκοδείλια δάκρυα και το ''είμαστε δίπλα στον πολίτη'' δεν αλλάζουν την κατάσταση, μια κατάσταση που με τη συμβολή σας δημιουργήθηκε κι απ' ότι φαίνεται είναι μη αναστρέψιμη για σεβαστή μερίδα λαού.

Οι βολεμένοι και οι έχοντες και κατέχοντες μπορεί να σας χειροκροτούν, οι ''κατατρεγμένοι'' μόνο θυμό και οργή μπορούν να νιώσουν!

Η ηθική βλάβη είναι χειρότερη από την οικονομική κι εσείς με τους χειρισμούς σας έχετε επιφέρει και τις δύο! Η ιστορία αργά ή γρήγορα θα σας δικάσει!
======================================



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: