Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Έρχονται χρόνια δύσκολα...









Μετά τα κανάλια, τα θρησκευτικά, άλλο μέγα θέμα. Τόσος σάλος για να καταλήξουμε στην από κοινού Κυβέρνησης και Εκκλησίας παραδοχή πως ''λύθηκε η παρεξήγηση''. Τώρα πού ακριβώς ήταν, σε ποιο σημείο αυτή η παρεξήγηση και λύθηκε θα φανεί στη συνέχεια.

Ωστόσο ο κόσμος παραμιλάει πλέον από τις μειώσεις και τους φόρους, οι περισσότεροι χρωστούν κάπου, είτε στο Δημόσιο, είτε σε Ταμεία, είτε σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, στο σπιτονοικοκύρη ή στην Τράπεζα, πάντως κάπου χρωστούν, ακόμα και αυτοί που δεν είχαν πάρε-δώσε με δάνεια! Και είναι φυσικό επόμενο μετά από 6 χρόνια λιτότητας, φόρων, ανεργίας κλπ. και φυσικά με την πάροδο του χρόνου η κατάσταση αυτή θα επιδεινώνεται, καθώς και οι οικονομίες που υπήρχαν στην άκρη για κάποιους, όλο και λιγοστεύουν ή στέρεψαν!

Άρχισαν και οι πρώτοι πλειστηριασμοί, μαζί και οι πρώτες αντιδράσεις από τον κόσμο για να εμποδισθούν! Για 600Ε χρέος στο σφυρί το σπιτάκι κάποιου! Ιδού πού οδήγησαν την Κοινωνία ... μας κατέστησαν οφειλέτες θέλοντας και μη αφ' ενός και αφ' ετέρου οδηγούν τους πολίτες να βρίσκονται απέναντι στο νόμο και τις αποφάσεις, τη στιγμή που ''εν αδίκω'' πέφτουν πάνω τους! Και ουδείς συγκινείται, συνεχίζουν το ίδιο βιολί όλοι, ουδείς αναφέρεται στο πότε και αν θα επανέλθουν έστω κάπως οι συντάξεις και οι μισθοί! Αναλώνονται σε συζητήσεις και διαξιφισμούς για το χάλι μας τάχα, που όμως το τοποθετούν στην παρούσα Κυβέρνηση και μόνον, λες και οι προηγούμενες της κρίσης έκαναν κάτι το διαφορετικό!

Μα αν δεν είχατε απογοητεύσει και εξοργίσει τον κόσμο με τα μέτρα που είχατε εφαρμόσει τα προηγούμενα χρόνια, φυσικά και δεν θα ήταν Κυβέρνηση ο Τσίπρας. Και τώρα τι μας λέτε; Επί της ουσίας τίποτα απολύτως!Αορίστως μιλάτε για ανάπτυξη και άλλα διάφορα που όμως καμιά ουσιαστική βελτίωση στη ζωή του πολίτη δεν επιφέρουν, έτσι όπως την καταντήσατε! Έχετε καταλάβει πόσες οικογένειες διαλύσατε και πόσους γέροντες οδηγείτε στο θάνατο; Αν κρίνω από τα παράθυρα των ΜΜΕ που μιλάτε, όχι φυσικά! Το μόνο που ξέρετε να λέτε είναι το πόσο επικίνδυνοι και καταστροφείς είναι οι νυν! Το τι θα κάνατε αν ήσασταν εσείς επάνω τώρα, δεν μας το λέτε! 
 
Το είδαμε όμως όταν πριν τις εκλογές του 15 δεν έκλεινε η αξιολόγηση κι αυτό γιατί έπρεπε να περάσουν πιο σκληρά μέτρα, που δεν σας έπαιρνε να τα εφαρμόσετε αντιλαμβανόμενοι πιθανόν την έξαρση του θυμού/οργής του λαού με τα ήδη εφαρμοσμένα! 
 
Κι έτσι ο λαός ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα πως θα διαπραγματευθεί όλα τα προηγούμενα και τα επόμενα! Ασχέτως αν δεν γνώριζε πως τα μεν προηγούμενα ήταν διασφαλισμένα ότι πρέπει να εφαρμοσθούν με την όποια Κυβέρνηση επάνω και αφ' ετέρου πως υπήρχαν επόμενα σε συνέχεια των προηγουμένων!...

Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σήμερα και που δεν τελειώσαμε, έχει και παρακάτω η κατρακύλα του πολίτη! Γιατί όποιος πιστεύει αυτά που λένε Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση περί ανάπτυξης, (η κάθε μια απ' τη σκοπιά της), με λιτότητα, ανεργία, φόρους και συνεχή συρρίκνωση εισοδήματος, (όπου ακόμα υπάρχει) ... να μου πει τι πίνει!

Όπως θα ήθελα να μου πουν όλα αυτά τα μυαλά που έφτιαξαν το πρόγραμμα διάσωσης υποτίθεται ... ''διάλυσης'' θα το έλεγα, τι περίμεναν να συμβεί, διαφορετικό από αυτά που βλέπουμε σήμερα, ''κόκκινα'' δάνεια'', χρέη προς Δημόσιο και ΔΕΚΟ, κλείσιμο καταστημάτων κλπ., όταν μείωναν μισθούς και συντάξεις, συν τους ανέργους στην ανύπαρκτη αγορά εργασίας;... Δεν χρειάζεται να έχει σπουδάσει Οικονομικά κανείς για να το δει, αν όχι να το προβλέψει!

Άρα λοιπόν τι να υποθέσουμε; Μήπως ότι αυτό ακριβώς ήθελαν; Την εξαθλίωση και φτωχοποίηση μεγάλου μέρους της Κοινωνίας, ώστε να μην υπάρχει αντίσταση σε ότι πρόκειται να συμβεί στη Χώρα; Κι αν ο Έλληνας δεν μπορεί να ζήσει με 300-400 Ε, πρόβλημα του; Αρκεί που υπάρχουν μετανάστες για να δουλέψουν με αυτά τα λεφτά; Μήπως επίσης να στείλουμε γρηγορότερα τις πιο μεγάλες ηλικίες, στερώντας τους την αξιοπρεπή διαβίωση, τα φάρμακα, την πρόσβαση στην υγεία κ.ά.; 
 
Όλα αυτά τα μήπως κερδίζουν έδαφος πλέον, αφού η πολιτική της λιτότητας και της επιβολής φόρων συνεχίζεται με επεκτατικούς ρυθμούς! Kαι δεν είναι κάτι που πλήττει μόνο τη Χώρα μας, ακολουθούν κι άλλες! Αύξηση της φτώχειας και στην Ιταλία , σε κατάσταση ένδειας 4,6 εκατ. πολίτες! Η Ευρώπη λοιπόν της προόδου και της ευημερίας είναι αυτή; Η φτώχεια παίρνει διαστάσεις, 900 δις τα ''κόκκινα'' δάνεια της Ευρωζώνης και όλα τα Κράτη μέλη χρωστούν! Σίγουρα κάτι φταίει για όλα αυτά και φυσικά όχι οι απλοί πολίτες της κάθε Χώρας! Αν συνεχίσουν την ίδια πολιτική σε συνδυασμό με την ''επέλαση'' μυριάδων δύσμοιρων από άλλες Χώρες, το μόνο βέβαιο ότι θα βγάλουν τα μάτια τους στο μέλλον! Όσο η φτώχεια και η ανέχεια αυξάνει, τόσο μεγαλώνει και ο κίνδυνος για οτιδήποτε δυσάρεστο να συμβεί! Πολύ φοβάμαι πως οι τριτοκοσμικές καταστάσεις πέρασαν και στην Ευρώπη! Έρχονται άγριες μέρες, ας είμαστε ψυχικά προετοιμασμένοι τουλάχιστον! Καλή δύναμη και τα μάτια και το μυαλό μας ανοιχτό!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. '' Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' - Ψυχανεμίσματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: