Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτό το βαρέλι δεν έχει πάτο...






Ιούλιος 2011

Τελικά αυτό το βαρέλι δεν έχει πάτο! Και το μήνυμα που έπρεπε να πάρουν απ’ την πλατεία, φαίνεται πως δεν το πήραν! Προχωρούν ακάθεκτοι στην εκποίηση της ζωής των πολιτών! Γιατί τι άλλο από εκποίηση είναι αυτό που συμβαίνει; Θα αρχίσει ο καθένας να ξεπουλάει ακόμα και οικιακά είδη για τον επιούσιο! Οι πάγιες υποχρεώσεις δεν καλύπτονται πλέον με ένα μισθό, ή μία σύνταξη. ΄Η κι αν καλύπτονται δεν υπάρχει περιθώριο για τα υπόλοιπα…πληρώνεις λογ/σμούς και τέρμα, τρως αέρα κοπανιστό και μη τυχόν και αρρωστήσεις …γιατί τότε είσαι χαμένος από χέρι! 
 
Κι έχεις και το ‘’θράσος’’ πολίτη να αγανακτείς και να διαμαρτύρεσαι; Να εκφράζεις το θυμό σου πώς τολμάς; Απαράδεκτο βλάπτεις σοβαρά τη Δημοκρατία! ‘’ Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει’’ είπε Κυβερνητικό Στέλεχος ‘’απλώς κάνουμε προσπάθειες να μην κηρυχθεί επίσημα σε πτώχευση!’’…ότι καταλάβατε …κατάλαβα! Και μια και χρεοκόπησε το Κράτος λοιπόν, ας χρεοκοπήσουμε και τον κάθε πολίτη χωριστά να ολοκληρωθεί το πακέτο της εκποίησης της Χώρας! Κλωτσάμε τον καιρό μέχρι να βάλουμε λουκέτο;

Η πείνα στραβώνει, τα χρέη σε πνίγουν, οι υποχρεώσεις τρέχουν, τα έσοδα μειώνονται αισθητά, ενώ οι υποχρεώσεις / έξοδα αυξάνονται αισθητά! Και περιμένουν να εισπράξουν κι από πάνω! Και μ’ αρέσει που ορισμένοι απορούν με το θυμό του κόσμου! Ο θυμός και μάλιστα πάνω στο δίκιο σου, είναι τεράστιος και ανεξέλεγκτος πολλές φορές, παράγει βία στην όποια της μορφή. Ούτε προβλέπεται, ούτε μπαίνει σε κανόνες η εκτόνωση του θυμού, ειδικά δε όταν η πρόκληση του θυμού και της αγανάκτησης είναι μόνιμη, τότε τα πράγματα είναι χειρότερα!

Η βία γεννά βία και φυσικά είναι κατακριτέα απ’ όπου κι αν προέρχεται. Μήπως η καταστρατήγηση εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων δεν είναι βία; Η εισβολή στο πορτοφόλι του κάθε πολίτη δεν είναι βία; Η αναστάτωση στη ζωή του καθενός δεν είναι βία; Αυτά όλα δεν πληγώνουν τη Δημοκρατία; Μόνο οι προπηλακισμοί το πράττουν; Ας σοβαρευτούμε λιγάκι…όταν κάνουμε επέλαση στα εισοδήματα των πολιτών σε σημείο μάλιστα που να βρίσκονται πολλοί στα όρια της πείνας, ενώ παράλληλα οι Δημόσιες δαπάνες στα ύψη, καθώς και οι αμφιλεγόμενες περιουσίες ορισμένων στο απυρόβλητο, ε… πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τις συνέπειες κι όχι να δείχνουμε με το δάχτυλο τους πολίτες σκορπώντας μομφές και απειλές!

Βάσει ποιας λογικής θεωρείτε πως η πείνα, η εξαθλίωση και η ανέχεια των πολιτών, θα οδηγήσουν τη Χώρα στην έξοδο από την κρίση; …και να θέλετε να πείσετε κιόλας γι’ αυτό…τι να πω; Με καμιά λογική δε στέκεται αυτό! ΄Η πλανιέστε, ή εξυπηρετείτε συγκεκριμένο σκοπό και στόχο, στον οποίο ο απλός πολίτης δεν έχει θέση και αξία, θυσιάζεται στο βωμό της ολοκλήρωσης του στόχου! Εκτός κι αν λειτουργείτε βάσει συγκεκριμένου προγράμματος, αδιαφορώντας για συνέπειες και απώλειες στα ασθενή στρώματα της Κοινωνίας, προς ενίσχυση και συντήρηση των ισχυρών! Δεν μπορεί να μιλάτε για ‘’άδικα μέτρα’’ και την ίδια στιγμή να τα εφαρμόζετε και να τα νομοθετείτε! Δεν μπορεί να πιστεύετε πως ένας άνθρωπος ζει με 500 και με 1000 Ε και παράλληλα να απορείτε για την έκφραση θυμού και αγανάκτησης…αν και πολύ φοβάμαι το πραγματικό μέγεθος του θυμού δεν το είδαμε ακόμα να ξεσπάει! Ας ευχηθούμε ο Θεός της Ελλάδας να βάλει το χέρι του!

Νίκη-Άννα Παπουλάκου. (Iούλιος 2011 – Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'')

Δεν υπάρχουν σχόλια: