Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Υποκριτές και Φαρισαίοι οι ίδιοι επί σκηνής...







... δεν κάναμε ούτε ένα βήμα μπρος από τότε... Ιούλιος 2011


Ο Φαρισαϊσμός στις μέρες μας δίνει και παίρνει!! ΄Ολη μέρα λιβανίζουμε τον πόνο και τη φτώχεια του λαού, ενός λαού που ζούσε στριμωγμένα ήδη και τώρα πεινάει ή κινδυνεύει να βγει στο δρόμο! Κι αφού έγιναν όλα αυτά (ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων, νέκρωμα της αγοράς) που κι ένας κοινός νους, μπορούσε να τα προβλέψει, βγαίνουνε τώρα ορισμένοι και ‘’κλαίνε’’ για το κακό που συνέβη! 
 
Θα έκανα μία απλή ερώτησε σε όλους εκείνους που από βήματος Βουλής ή ΜΜΕ μιλάνε και μιλάνε…αν τους έδινε κάποιος 1.500 Ε (και δεν πάω στα 700 και στα 400), όχι για χαρτζιλίκι, για επιβίωση μηνός…τι θα προλάβαιναν να καλύψουν από τις πάγιες υποχρεώσεις και τι θα τους έμενε για να ζουν αξιοπρεπώς;…

Η δασκάλα μου στο Δημοτικό μας μάθαινε πως βουτάμε πρώτα τη γλώσσα στο μυαλό και μετά μιλάμε! Δεν μπορεί να μιλάνε κάποιοι και να λένε ‘’το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι οι υψηλοί μισθοί’’ και να δείχνουν το λαό!

Υπάρχουν υψηλοί μισθοί όντως, έως και υπέρογκοι, αλλά με τη μόνη διαφορά ότι δεν τους παίρνει, ούτε ποτέ τους ελάμβανε ο λαός, ή το πλήθος των εργαζομένων σ’ αυτή τη Χώρα! Αλλού πρέπει να στρέψετε το δάκτυλο λοιπόν κι εσείς που τα λέτε κι εσείς που εκτελείτε!... Κι αυτή η καραμέλα ‘’δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις’’ που παίζει καθημερινά από το πρωί ως το βράδυ, ως δικαιολογία για τα αδικαιολόγητα, πρέπει να σταματήσει πια! Αρκετά…αρρώστησε ο κόσμος, γέμισε φοβίες, ανασφάλεια, θλίψη, κατάθλιψη, οργή, μανία!

Ωραία λοιπόν δε θα είχε το Κράτος να πληρώσει, αυτόματα δε θα είχαν και οι πολίτες να πληρώσουν…Τράπεζες, φως , νερό , νοίκι, τηλέφωνο…ποιος θα έχανε λοιπόν σε χρήμα κατά πρώτον; Φυσικά οι Τράπεζες…οπότε τι χάρη μας κάνανε; Αγιάσανε τα γένια τους, αυτό είναι όλο!...΄Ότι ακόμη μπορούν να αρμέξουν!

Kαι πού ήταν τόσα χρόνια το Κράτος;…Μόνο δανειζόταν χωρίς πρόβλεψη δυνατότητας αποπληρωμής; Και γιατί δεν το έλεγαν στον κόσμο; ΄Αφησαν πρώτα να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια δανεισμού ετών και ξαφνικά έγινε ότι έγινε! Αλλά βέβαια όσο ερχόταν χρήμα μια χαρά όλα, ανεξέλεγκτα μέχρι που φτάσαμε στο ‘’δεν υπάρχει σάλιο’’! Περίφημα!!! …και φταίει ο λαός γι’ αυτό; Κακοδιαχείριση ετών, ‘ατασθαλίες’’ , ‘’τσεπόσημα’’, ολιγωρία λειτουργιών των διαφόρων υπηρεσιών, διορισμοί αβέρτα, έξοδα κ.λ.π. …κι όλα αυτά να καταλήγουν στην ενοχοποίηση και αφαίμαξη των πολιτών;

΄Οσο κι αν κλαψουρίζουμε τώρα από τα παράθυρα για επαναφορά μισθών και συντάξεων…χαιρετίσματα!! ΄Ηταν καλό να μην κατέβουνε, ειδικά στον Ιδιωτικό Τομέα…θα χρειαστούν άλλα 50 χρόνια, για να επανέλθουν οι εργασιακές σχέσεις στο σημείο που ήταν πριν 2 χρόνια. Από τη στιγμή που δεν διασφαλίστηκε έστω κάποιος χρονικός ορίζοντας επαναφοράς αυτών που αφαιρέθηκαν, ξεχάστε το!! Μην χαϊδεύετε αυτιά και σκορπάτε φρούδες ελπίδες!
΄Ότι γκρεμίζεις, θέλει στήσιμο, αγώνα, προσπάθεια απ’ την αρχή για να ξαναχτιστεί! Ας μη γελιόμαστε λοιπόν…βρήκαμε την εύκολη ρήση ‘’λαϊκισμός’’!

Φτιάξτε λοιπόν ένα πλάνο για τον πολίτη των 400-700-1000 Ε και δείξτε του πόσο ‘’λαϊκίζει’’ διαμαρτυρόμενος πως δεν μπορεί να επιβιώσει! ¨Οσον αφορά δε τους άνεργους…ε εκεί βρείτε τρόπο να τους πείσετε πόσο όμορφα ζει κάποιος με αέρα κοπανιστό! Παράλληλα δε, σταματήστε να προκαλείτε με τον άνετο και αφ’ υψηλού τρόπο ζωής σας, γιατί κατά πώς λέει η παροιμία ‘’λαγός τη φτέρη έτριβε…κακό της κεφαλής του! Θα το ευχόμουν να ήταν όλα όπως θέλετε να πείσετε…κι ας κρινόμουν πως λαϊκίζω!

ΝΙΚΗ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: