Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Για τη βιωσιμότητα του πολίτη ποιος νοιάζεται;







Τι υποκρισία, να ''θρηνείς'', να εναντιώνεσαι και να αφορίζεις τις περικοπές Κατρούγκαλου, θεωρώντας δεδομένες και ''αποδεκτές'' τις επί ημερών σου περικοπές που αφορούσαν το βόδι εδώ που τα λέμε... οι τωρινές είναι η ουρά του βοδιού, φαίνονται και είναι δυσβάσταχτες αφού προστέθηκαν στις προηγούμενες! Και φυσικά ουδείς δεν λέει ευθέως αν ήταν τώρα επάνω τι θα έκανε με το θέμα αυτό! Άλλωστε κάπου εκεί δεν είχε κολλήσει και η αξιολόγηση του ''14, μεταξύ των άλλων; Ξεχάσαμε πως μιλούσαμε για μειώσεις στις κύριες έως και 20% για το Μάρτη του ''15; Μεσολάβησαν οι εκλογές βέβαια και το ξεχάσαμε κι αυτό, όπως και τόσα άλλα!

Και παρά τις πρόσφατες μειώσεις, έρχεται και το ΔΝΤ να ρίξει λάδι στη φωτιά και να ζητάει κι άλλες! Ως πότε θα συνεχιστεί αυτό το βιολί λεβέντες; Θα ησυχάσετε μόνο όταν τις κόψετε τελείως;

Παρ' όλες τις περικοπές έξι χρόνια τώρα στις συντάξεις, τα Ταμεία είναι ελλειμματικά ... που σημαίνει ότι οι μειώσεις πιθανόν δεν μένουν στα Ταμεία αφ' ενός και αφ' ετέρου χάθηκαν εισφορές τόσων ανέργων, καθώς και οι νυν εισφορές με μισθούς πείνας είναι πενιχρές φυσικά! Και η Κρατική αρωγή απέχει, άσε τα πόσα χάθηκαν από τα αποθεματικά από λάθος χειρισμούς και από το κούρεμα των τελευταίων ετών της κρίσης ... το μόνο που μένει λοιπόν σε 2-3 χρόνια να πουν τέρμα οι συντάξεις ή 300 Ε ο καθένας και να λέτε κι ευχαριστώ! Ωραία προοπτική σωτηρίας δίνετε στον κόσμο, εύγε!

Παραγωγικότητα με μισθούς πείνας και χωρίς προοπτική βελτίωσης δεν μπορεί να υπάρξει! Όταν ο εργαζόμενος γυρνάει σπίτι και τον κυνηγούν οι λογαριασμοί, ο σπιτονοικοκύρης ή η Τράπεζα, πώς μπορεί να είναι παραγωγικός; Ομοίως η κίνηση στην αγορά με αυτά τα επίπεδα μισθών και συντάξεων δεν μπορεί να υπάρξει, κι αν κάποιοι ακόμα κρατούν γιατί τρώνε απ' τα έτοιμα, σε λίγο θα στερέψουν κι αυτά ... ο αριθμός των νεόπτωχων όλο και θα αυξάνει με την πάροδο του χρόνου, όπως και σήμερα αυτό που ζούμε ή βλέπουμε είναι απόρροια της 6ετίας της κρίσης η οποία συνεχίζει φυσικά να βάζει χέρι στην τσέπη του πολίτη , δεν γίναμε φτωχοί επί Τσίπρα, απλώς εξαθλιωνόμαστε προοδευτικά, βουλιάζουμε στη φτώχεια, αφού και αυτός πατάει στα βήματα των προηγουμένων! Επιμένετε ακόμα να μιλάμε για σωτηρία και σωτήρες;..

Ποια σωτηρία; Εδώ δεν ξέρεις αν τον επόμενο μήνα θα έχεις να φας, μπορείς να προγραμματίσεις ζωή και μέλλον έτσι; Μπορείς να κάνεις οικογένεια, παιδιά; Μπορείς να κάνεις πλάνα για δημιουργία; Μας έριξαν μία ταφόπλακα κι όσο αντέξουμε κάτω απ' αυτήν! Αφού καμιά προοπτική για επανόρθωση μισθών και συντάξεων δε δίνει κανείς, αντιθέτως για περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων μιλούν. Τι να περιμένει κανείς λοιπόν και ειδικά οι συνταξιούχοι; Ποια περιθώρια για επιβίωση έχουν και ποιες καλύτερες μέρες να περιμένουν; Εμμέσως πλην σαφώς τους οδηγούν στο θάνατο μια ώρα γρηγορότερα!

Δεν διαφέρουν φυσικά και οι λοιπές ηλικίες, αυτοί που έμειναν άνεργοι, οι νέοι που καλούνται να ''ζήσουν'' με 200 και 400Ε δουλειά το μήνα κι αν την βρουν! Δεν ξέρει πλέον ποια ηλικία να κλάψει κανείς και ποια κατηγορία του Κοινωνικού ιστού. Πλην φυσικά αυτών που έχουν εκατομμύρια στην άκρη!

Οι ψηφοφόροι σας όμως δεν είναι μόνο οι εκατομμυριούχοι, οι ψηφοφόροι σας είναι ο απλός λαός που σας έχει στην εξουσία τόσα χρόνια, κι εσείς του το ανταποδίδετε με φαρμάκι!

Κι αντί να κάνετε ένα κοινό μέτωπο αντιμετώπισης και σταματήματος αυτής της λαίλαπας των μειώσεων, βρήκατε θέμα τα κανάλια και τους καναλάρχες! Αν ο άλλος δεν έχει ρεύμα ή σπίτι να μείνει, είτε 4 είτε 34 είναι τα κανάλια, κανένα δεν θα μπορεί να βλέπει! Αυτό θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει, αυτό θα έπρεπε να σας απασχολεί και ειδικά που πρόκειται για πρόβλημα το οποίο εσείς φορτώσατε στο λαό, δεν σταμάτησε ο άλλος να πληρώνει το ρεύμα και το νερό, επειδή έτσι του κάπνισε, ή επειδή είναι εκ πεποιθήσεως κακοπληρωτής! Η πολιτική σας τον έφερε σε αυτό το σημείο αδυναμίας πληρωμής!

Μιλάτε συνέχεια για βιωσιμότητα ή όχι του χρέους, για τη βιωσιμότητα του Έλληνα πολίτη πότε θα μιλήσετε; Ή θεωρείτε πως τα συσσίτια , τα κοινωνικά παντοπωλεία, η κάρτα σίτισης ή ότι άλλο σχετικό είναι η λύση; Κι ένας άνθρωπος που έζησε όλα του τα χρόνια αξιοπρεπώς, πώς και για πόσο μπορεί να αντέξει να ζει ζητιανεύοντας ένα πιάτο φαί;

Χαμηλώστε τις κορώνες, όλοι έχετε λερωμένη τη φωλιά σας, το να βρίζουμε τον Τσίπρα δεν σωζόμαστε, συνέχεια των προηγουμένων είναι άλλωστε! ¨Οσα άφησαν εκείνοι και χειρότερα εφαρμόζονται τώρα! Αφήστε τους διαξιφισμούς κατά μέρος και δείτε τι θα κάνετε γι' αυτό το λαό που παρά τον ''βιασμό'' που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια, ψυχικά και οικονομικά, παρά τη θλίψη και την απογοήτευση, παραμένει υπομονετικός ακόμα... ως πότε όμως;
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

Δεν υπάρχουν σχόλια: