Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόσω ολοταχώς για το πουθενά!










Ξεχαρβαλωθήκαμε εντελώς κι αυτοί ακόμα αναλύουν και διαπιστώνουν ... κι εμείς ακούμε! Θέμα δεν είχαμε και θέμα βρήκαμε; Τα βοσκοτόπια και τις ραχούλες; Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο κι έχουμε χαθεί σ' ένα λαβύρυνθο αναλύσεων, διαπιστώσεων και αλληλοκατηγοριών! Η σωτηρία τα' παιξε κι έχασε το δρόμο!
 
Αμάν πια, το όλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή του πολίτη και της Χώρας είναι τα κανάλια; Μέρα με τη μέρα όλο και προστίθενται νεόπτωχοι στη λίστα, μέρα με τη μέρα όλο και προκύπτει σοβαρότερο το προσφυγικό, μέρα με τη μέρα αποσυντίθενται τα πάντα και επί σκηνής ''τρία πουλάκια κάθονταν''! Ο απόλυτος αποπροσανατολισμός από πολιτικούς, αναλυτές και ΜΜΕ! Κι εμείς παράλληλα ''πέσε πίτα να σε φάω και κανάτα να σε πιω''! Το έχουμε ρίξει στο μοιρολόϊ για την κατάντια μας ... αυτό μόνο, και το θυμό μας τον ξεσπάμε στον διπλανό με το παραμικρό! Κάτι δεν πάει καλά με το λογισμικό μας, κάπου έχει κολλήσει, χρειαζόμαστε επανεκκίνηση !

Ακούμε διάφορα όπως ''πληρώνουμε ΕΡΤ... '' Ανέκαθεν πληρώναμε ΕΡΤ αφ' ενός και αφ' ετέρου όταν έκλεισε η ΕΡΤ, μήπως δεν πληρώναμε ΝΕΡΙΤ; Για πόσο ανεγκέφαλους μας περνάτε άραγε λέγοντας διάφορα τέτοια;

Ξεκίνησε και η νέα σχολική χρονιά με ταμπούρλα ''μεταρρυθμίσεων''! Ακούσαμε τον Υπουργό Παιδείας μεταξύ των άλλων να λέει και αυτό :«....με συνταγματική αναθεώρηση η κυβέρνηση θα περάσει στο ουδετερόθρησκο κράτος και σε ουδετερόθρησκο σχολείο. » Νέα ορολογία μπαίνει στον ορίζοντα μας, τελευταία έχουμε πήξει στις ορολογίες!

Του διαφεύγει όμως του κ. Φίλη, ότι αφ' ενός ουδετερόθρησκοι αποκλείεται να γίνουν οι ''φιλοξενούμενοι'' κάτοικοι αυτής της Χώρας και αφ' ετέρου το ότι αν υπάρχουμε ως λαός και ως Έθνος, υπάρχουμε γιατί μας ένωνε το όμαιμον-ομόθρησκο-ομόγλωσσο και ομότροπο, που συναντάμε σε ένα εδάφιο του Ηροδότου που λέει επακριβώς : ''«υπάρχει και το ελληνικό έθνος από το ίδιο αίμα και με την ίδια γλώσσα μ΄ εμάς, με το οποίο έχουμε κοινά ιερά των θεών και κοινές θυσίες και ήθη κοινά»! Τόσο παλιά η ρήση και τεκμηριωμένη εν μέσω των αιώνων!

Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέξει τα πιστεύω του μεγαλώνοντας, να διαμορφώσει δική του άποψη και να καταλήξει εκεί που τον οδηγεί η σκέψη του, αρκεί να μην θέλει ''φανατικά'' να την επιβάλλει στον πλησίον. ΄Ομως το να διδάσκεις κάποιον ''ουδετεροθρησκεία'' από τα πρώτα του βήματα, τότε που διαπλάθεται ο χαρακτήρας και παίρνει τις βάσεις για ολόκληρη τη ζωή του, αν μη τι άλλο δηλώνει κατεύθυνση...τον απομακρύνεις από ιερά και όσια των προγόνων του, του στερείς το δικαίωμα να μάθει και να ακολουθήσει την Ελληνορθόδοξη παράδοση των προγόνων του! 
 
Η Επανάσταση του 1821, στην οποία οφείλουμε το ελεύθερο ελληνικό κράτος, είχε μεταξύ άλλων ως στόχο να μπορούν τα παιδιά μας να διδάσκονται ελευθέρως και ακωλύτως την Ορθόδοξη Πίστη και τη διαχρονική ελληνική γλώσσα και Ιστορία στα σχολεία. Ο πρώτος Κυβερνήτης μας Ιωάννης Καποδίστριας υπογράμμιζε ότι τα θεμελιώδη μαθήματα για τα ελληνόπουλα πρέπει να είναι η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και τα κείμενα των Αρχαίων Ελλήνων. 
 
Ο Θ. Κολοκοτρώνης στα Απομνημονεύματά του δηλώνει τη σαφή διαφοροποίηση μεταξύ Γαλλικής και Ελληνικής Επαναστάσεως, στους δε μαθητές του πρώτου Γυμνασίου της ελεύθερης Αθήνας τονίζει ότι και εκείνος και οι συμπολεμιστές του βροντοφώναξαν «πρώτα υπέρ Πίστεως και ύστερα υπέρ Πατρίδος». 
 
Όταν λοιπόν στο σχολείο θα διδάσκονται ισότιμα ο Χριστός και ο Βούδας, ο Κομφούκιος, ο Αλάχ ή ότι άλλο, τότε αυτό δεν είναι ουδετερότητα. Είναι μεροληπτική κατήχηση υπέρ άλλων δοξασιών και θρησκευμάτων. Εν προκειμένω είναι ένα προπέτασμα καπνού για να επιχειρηθεί η επίθεση κατά της Χριστιανικής παιδείας, της οικογένειας και των παραδοσιακών αξιών που ανθίστανται ακόμη στην ταλαιπωρημένη κοινωνία μας. Κατ’ ουσίαν προχωρούν εκουσίως η ακουσίως σε αντιχριστιανική τοποθέτηση και χειραγώγηση! Άσε που μπορεί να προκαλέσει επίσης στην ψυχή των παιδιών, αμφιβολίες για την πίστη του οικογενειακού και κοινωνικού των περιβάλλοντος, γεγονός το οποίο διαταράσσει την ψυχική ισορροπία, διότι τα θέτει πρόωρα προ διλημμάτων πίστεως, χωρίς να διαθέτουν την ωριμότητα να τα αντιμετωπίσουν!

Καταστρέψαμε τη γλώσσα, (την κάνουμε προσβάσιμη προς τρίτους, ανορθόγραφη και άοσμη), εμβόλιμος ο θεσμός της πατροπαράδοτης οικογένειας, ήρθε και η σειρά της πίστης και όλα αυτά μαζί με την οικονομική εξαθλίωση, οδηγούν στον αφανισμό! Ένα εύγε λοιπόν σε όλους εκεί πάνω που μας κατάντησαν έρμαια των βουλών άλλων κι ένα εύγε σε μας που χρόνια τώρα μένουμε απλοί θεατές της κατρακύλας μας!!
Νίκη Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: