Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Σε ρυθμό καθόδου....








Όταν χρωστάς είσαι Κύριος και αξιόπιστος και όσο είσαι συνεπής στην πληρωμή, τόσο σου δανείζουν κι άλλα! Το πρόβλημα, η αναξιοπιστία και η υποδούλωση ξεκινά από τη στιγμή που αδυνατείς να πληρώνεις! Αυτό συνέβη στο Κράτος, το οποίο στη συνέχεια μεταβίβασε το πρόβλημα στους πολίτες, με το να τους στερήσει την οικονομική δυνατότητα (μειώσεις, περικοπές, ανεργία) αποπληρωμής των χρεών τους, συν του ότι τους πρόσθεσε επί πλέον χρέη, μεταφέροντας τους το Κρατικό χρέος!

Αυτό δεν είναι κάτι παροδικό ή προσωρινό, αλλά κάτι μόνιμο αφού το χρέος υφίσταται κι αφού συνεχίζουμε να δανειζόμαστε για να πληρώνουμε τις δόσεις. Ένα χρέος έχει προοπτική αποπληρωμής, είτε βραχυπρόθεσμης, είτε μακροπρόθεσμης, εάν και εφ' όσον ο δανειζόμενος πρόκειται να αποκτήσει εισόδημα ή να αυξήσει το ήδη υπάρχον. Εν προκειμένω τα μεν Κρατικά έσοδα όλο και στερεύουν, (ανάπτυξη, παραγωγή σχεδόν ανύπαρκτη, φοροδοτική ικανότητα πολιτών σε φθίνουσα κατάσταση), το ίδιο και τα έσοδα των ιδιωτών ... οπότε το πρόβλημα όχι απλώς θα εξακολουθήσει να υφίσταται αλλά θα διογκώνεται χρόνο με το χρόνο. Συν το ότι παράλληλα θα διογκώνεται και το ιδιωτικό χρέος, αφού δεν προβλέπεται αποκατάσταση του χαμένου εισοδήματος των πολιτών, ή αύξηση του! Πορεία αδιέξοδη όσο κι αν κάποιοι θέλουν να χρυσώνουν το χάπι! Δεν σώσαμε τίποτα, απλώς μεταθέτουμε το πρόβλημα πιο πέρα! Είμαστε όλοι δεμένοι με μια αλυσίδα χρέους δυσβάστακτου, που χρόνο με το χρόνο θα ''χρεοκοπεί'' και θα βγάζει στο δρόμο νοικοκυριά!

Όσο ακολουθούμε αυτή την πορεία που ξεκίνησε προ 6ετίας και που δεν καταφέραμε ούτε μια προοπτική να εξασφαλίσουμε παρ' όλες τις ''θυσίες'', ούτε έστω ένα σταμάτημα, μια σταθεροποίηση στην κατρακύλα, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο, όποια Κυβέρνηση κι αν είναι επάνω... το πράγμα όλο και θα χειροτερεύει!

Υπάρχει φυσικά και μερίδα λαού που καλά κρατεί και θα συνεχίσει να ζει καλά, γιατί λεφτά υπάρχουν και θα υπάρχουν σε αρκετές τσέπες. Το ''πόθεν'' έμεινε κάπου στο χθες, δεν έχει καμιά σημασία. Αλίμονο σε μισθωτούς και συνταξιούχους που το μόνο τους εισόδημα είναι ο μισθός ή η σύνταξη! Αυτοί είναι χαμένοι από χέρι. Καταδικάστηκαν σε ισόβια για να μην πω σε θάνατο. Ας βρεθεί κάποιος να μου τεκμηριώσει το αντίθετο. Θα το ήθελα πολύ, ειλικρινά, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και πάντα η αλήθεια είναι πικρή.

Χάος επικρατεί παντού, μέτρα ''πολλών ταχυτήτων'', ο κόφτης πέφτει στους αδύναμους πάντα. Έρημοι δρόμοι, άδεια μαγαζιά, Νοσοκομεία χωρίς φάρμακα, προσωπικό και χρειώδη, περίθαλψη υποτυπώδης κ.ά. Τώρα αρχίζει το τροπάριο αξιολόγηση ... βάστα καημένη μου καρδιά! Τι θα ζητήσουν πάλι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Πάλι στις ''μεταρρυθμίσεις'' θα κολλήσουμε ... όπως ας πούμε στα πλαίσια των ''μεταρρυθμίσεων'' επανέρχεται το θέμα του να κλείσουν τα 3 Δημόσια Ψυχιατρεία και να γίνει αποασυλοποίηση των ψυχικώς πασχόντων στη χώρα μας ... κάποιος να μας το εξηγήσει, ειδικά λέγοντας ''αποασυλοποίηση'' τι εννοούν;

Μας συχάθηκε και ο καιρός και είπε να βάλει ένα χεράκι κι αυτός αφού μας αρέσουν τόσο τα ερείπια και οι καταστροφές! Όπου φτωχός κι η μοίρα του, δε μας έφταναν όλα τα άλλα, μετράμε και καταστροφές φυσικών φαινομένων! Άσε πια οι φωτιές, χιλιάδες στρέμματα κρανίου τόπος. Και δεν είναι μόνο ότι καίγονται δάση ή περιουσίες, καίμε και τη ζωή μας γενικότερα, στερώντας της το οξυγόνο και την ομορφιά της φύσης!
Αυτό φυσικά αφορά όλο τον Πλανήτη, γιατί οι καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα και από πυρκαγιές, έχουν χτυπήσει παντού δυστυχώς.

Ο άνθρωπος όσο κι αν θέλει να πιστεύει πως έγινε παντοδύναμος, όσο κι αν θεωρεί ότι είναι θεός, αποδεικνύεται ένα ανίσχυρο, ανυπεράσπιστο ανθρωπάκι μπροστά στην παντοδυναμία του σύμπαντος! Κακοποιώντας το φυσικό βασίλειο και μη εκτιμώντας το, κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα εισπράττουμε τους καρπούς της ανοησίας μας!

Ξεκίνησε και η καινούργια σχολική χρονιά, να ευχηθώ καλή δύναμη σε γονείς, δασκάλους και παιδιά. Να ευχηθώ επίσης, να μην αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών με πρόβλημα σίτισης, ειδικά τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα! Σε τι κόσμο τα φέραμε για να ζήσουν;... Καλό φθινόπωρο και καλή δύναμη!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Από εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' - Ψυχανεμίσματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: