Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Είμαστε τρία σε ένα...






Ο Πλάστης μας έδωσε μία καρδιά για να αισθανόμαστε κι ένα μυαλό για να επεξεργάζεται τις πληροφορίες και τα ερεθίσματα που λαμβάνει, και μας τα έβαλε σε ένα σώμα μέσα, σαν σε θήκη, για να είναι προστατευμένα και προσωπική περιουσία, καθενός μας χωριστά. 
 
Τι φταίει λοιπόν ο Δημιουργός ή η Ζωή, αν εμείς ζούμε με τη ‘’θήκη’’ ή μόνο για τη‘’θήκη’’ και τα άλλα δύο τα αφήνουμε αδρανή, στον ‘’ύπνο του δικαίου;’’ Ποιος μας φταίει αν τα αγνοούμε, τα φυλακίζουμε, και δεν τα λειτουργούμε σύμφωνα με τις δυνατότητές τους;
 
Το τρίπτυχο δίνει την ολοκλήρωση στον άνθρωπο και με την εξής σειρά : καρδιά-νους-σάρκα! Πρέπει να τα φροντίζουμε και να τα εξασκούμε εξ’ ίσου. ΄Όταν χρησιμοποιούμε μόνο το ένα, κάθε φορά, ε κάτι δεν πάει σίγουρα καλά…. Και να τα ψυχολογικά, να το ‘’κενό’’ που νιώθουμε και δεν ξέρουμε γιατί, να το ‘’ανικανοποίητο’’ και τόσα άλλα…

Αφού λοιπόν είμαστε ‘’τρία σε ένα’’ σε αυτό μας το πέρασμα, ας προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας χάρισε η φύση και μην αφήνουμε ανεκμετάλλευτη την ‘’προίκα’’ μας….. που είναι άλλωστε ίδια για όλους, διαφέρει μόνο στο πώς θα την αξιοποιήσει ο καθένας από μας, ώστε να πετύχουμε μία καλύτερη ζωή για μας πρώτα και κατ’ επέκταση για ένα καλύτερο σύνολο, για ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι απλό, όσο κι αν ακούγεται δύσκολο. Δύσκολη είναι η απόφαση και το ξεκίνημα.

Είναι σαν τη φλόγα του κεριού της Ανάστασης, που μόλις ανάψει το πρώτο κερί, σε δευτερόλεπτα έχει γεμίσει ο τόπος με κεριά αναμμένα !!


Νίκη Παπουλάκου

Απόσπασμα από την ενότητα άρθρων με τίτλο ''Οι αποχρώσεις του μπλε''

Δεν υπάρχουν σχόλια: