Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Τα Μνημόνια ''υπεράνω νόμων και Συντάγματος;''...







Οι συνταξιούχοι πήραν την κρυάδα της μείωσης των επικουρικών, αλλά τι τα θες η καναλοσυζήτηση έχει τα πρωτεία. Τον Οκτώβρη η κρυάδα θα γίνει πιο έντονη με τις αναδρομικές κρατήσεις, αλλά βλέπεις τι κι αν κάποιοι που προσέφυγαν στα δικαστήρια για την άδικη μείωση, για να μην πω αρπαγή, συντάξεων δικαιώθηκαν, απ' ότι φαίνεται οι Μνημονιακές αποφάσεις είναι υπεράνω νόμων του Κράτους και Συντάγματος! Διαφορετικά κάπου θα είχε σταματήσει αυτό το ''πανηγύρι'' των περικοπών και μειώσεων με τόσες αποφάσεις Δικαστηρίων και Ανώτατης Αρχής.


Μα και οι ίδιοι γνωρίζουν πως κάποια από τα μέτρα υπερέβαιναν το νόμο καταχρηστικά, αλλά ποντάρουν στο γεγονός, αφ' ενός μεν ότι ελάχιστοι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη και αφ' ετέρου πως μέχρι να τελεσιδικίσουν οι προσφυγές, τρέχα γύρευε... ωστόσο αυτά που σου πήραν θα έχουν γεννήσει λεφτά για τους δανειστές, ε αν δώσουν και κάποια πίσω, θα είναι από τα κέρδη!


Κάποιος που βγαίνει στη σύνταξη, βγαίνει γιατί δούλεψε σκληρά 35-40 χρόνια και καιρός να ξεκουραστεί, καιρός να ελευθερώσει θέσεις για τους νεώτερους και να απολαύσει ότι κατάφερε να φτιάξει και να ζήσει όσα δεν μπόρεσε στα χρόνια που πέρασαν γιατί δούλευε, δεν βγαίνει στη σύνταξη Κύριοι για να γείρει στο προσκεφάλι και να πεθάνει! Γιατί απ' ότι φαίνεται εσείς και οι Δανειστές αυτό έχετε καταλάβει! Διαφορετικά δεν θα τους παίρνατε τα προς το ζην ... λες και δεν τους χρειάζονται πλέον! Τα 2/3 των συνταξιούχων τα φέρατε σε σημείο ανέχειας και φτώχειας, έζησαν αξιοπρεπώς εργαζόμενοι και τώρα τους λέτε να ζήσουν ως επαίτες! Πώς θα καλύψει τις υποχρεώσεις του κάποιος που του κόψατε εν συνόλω από την αρχή της κρίσης 1000 και 1200 Ε το μήνα από τη σύνταξη, ενώ επί πλέον του προσθέσατε φόρους και ΕΝΦΙΑ, άσε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που είναι 50-100% πάνω από ότι στην αρχή της κρίσης! Βγάλατε τον ΕΝΦΙΑ από το λογαριασμό της ΔΕΗ και βάλατε τις ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ... υφίσταται και ο φόρος ακινήτου που ήταν από πριν. Δηλαδή πόσους φόρους πρέπει να πληρώνει κάποιος για ένα σπίτι που μένει; Πού έπρεπε να ζει στο ύπαιθρο;


Κάποιος που έπαιρνε 2000 είχε ρυθμίσει τις υποχρεώσεις του με αυτά τα λεφτά, τώρα που παίρνει 1000 και του ζητάτε και τα διάφορα επιπλέον, πώς μπορεί να σταθεί και να επιβιώσει; Τι να πληρώσει και τι να του μείνουν για να φάει; Καλά – καλά ούτε για να πληρώνει λογαριασμούς και φόρους δεν τον φθάνουν. 
 

Πώς την εννοείτε τη φτώχεια δηλαδή, στο να μην έχεις ρεύμα , νερό, τρόφιμα, φάρμακα και να είσαι στο δρόμο; Αυτό λέγεται εξαθλίωση και όχι φτώχεια! Κάπου έχετε μπερδέψει τις έννοιες, κάπου μέσα στη δική σας καλοπέραση και τις διάφορες παροχές που απολαμβάνετε, έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα του απλού πολίτη, που μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει πρέπει να πληρώσει λογαριασμούς... όλα τα πληρώνει, εισιτήρια, τηλέφωνα, νοίκι ή Τράπεζα και του στερήσατε τη δυνατότητα να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του και να ζει σαν άνθρωπος! 
 

Οι επικουρικές μόνο κατ' όνομα υπάρχουν πλέον, ίσως για να έχουμε την ''εναλλακτική'' των περαιτέρω μειώσεων, οι περισσότεροι έχουν καταλήξει να λαμβάνουν το ποσό της κύριας σύνταξης που ελάμβαναν προ κρίσης ή και λιγότερο, με κύρια και επικουρική μαζί! Κι αν υπολογίσουμε την απουσία 13ου και 14ου πάμε στις 10 συντάξεις το χρόνο, κι αν βάλουμε φόρους και ΕΝΦΙΑ, 8 συντάξεις χωρίς επικουρικό για να ζήσουν 12 μήνες!


Μα τις εισφορές για Επικουρικό τις έδινε ο εργαζόμενος για να έχει μία τσόντα στην κύρια που θα ήταν μικρότερη από τον εν ενεργεία μισθό του, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να ζει αξιοπρεπώς! Ήρθατε λοιπόν εσείς και οι Δανειστές και του λέτε όχι! Θα ζήσεις όπως εμείς γουστάρουμε κι όχι όπως πίστευες και πλήρωνες κορόϊδο!


Όταν ακούω πια ότι θα επιστραφούν τα χρήματα στους Καναλάρχες με την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, μου σηκώνεται η τρίχα! Για επιστροφή χρημάτων στους συνταξιούχους ή κάποια αποκατάσταση τέλος πάντων, ούτε κουβέντα! Α ναι... 30% έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ τάζουν, που σημαίνει από έκτακτο που σου είπα κάποτε, στον μονιμοποιώ και εσύ κορόϊδο είσαι και ευχαριστημένος με τη μείωση του 30%. Εμμέσως κατ' αυτό τον τρόπο, έχουν και την αποδοχή σου για την επιβολή του!


Όπως και με το ΝΑΙ σου στο Δημοψήφισμα, έμμεσα '' υπέκλεπταν'' την αποδοχή σου για όσα είχαν συμβεί μέχρι τότε ... τουλάχιστον το ΟΧΙ κι ας έγινε ΝΑΙ, παραμένει ΟΧΙ στα όσα αδίκως έχει υποστεί αυτός ο λαός! Κι αυτό είναι κάτι που κανείς δεν το ερμήνευσε σωστά. Το 60% και πλέον του λαού Κύριοι, δεν έχει συναινέσει στα μέτρα, αυτή είναι η αλήθεια, ασχέτως αν δεν κατεβαίνουν στους δρόμους να το φωνάξουν! Αυτό είναι ένα άλλο θέμα και σηκώνει συζήτηση!...

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Από Εφημερίδα ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' - Ψυχανεμίσματα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: