Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ψυχανεμίσματα...




 'Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!.



Aπό Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

Το θέμα των αδειών των καναλιών επισκίασε τον ΕΝΦΙΑ και τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις! Τι τον νοιάζει τον άλλον που δεν έχει να πληρώσει λογ/σμούς, ποιος μεγαλοκαρχαρίας θα πάρει άδεια για κανάλι; Μήπως έτσι τερμάτισε το θέμα ''διαπλοκή''; Μήπως είναι σίγουρος πως τώρα θα βλέπει ''καλή'' τηλεόραση και θα απολαμβάνει αλήθειες; Απλώς έπεσαν χρήματα στο τραπέζι και στο Κράτος και έχουμε πλέον 4 κανάλια με τη βούλα του νόμου! Ας πούμε κάτι σαν την τακτοποίηση αυθαιρέτων! Πάντως ''λεφτά υπάρχουν'', με τη διαφορά ότι υπάρχουν για ''ειδικές περιπτώσεις''!

Το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, δηλαδή τι θα απογίνουν τα λοιπά κανάλια, οι εργαζόμενοι, οι έχοντες οικονομική σχέση με αυτά κλπ. Θα έχουμε να λέμε για καιρό ακόμη, ίσως επισκιάσουμε και την αξιολόγηση! Λύπη προκαλεί και μόνο η σκέψη, ότι μπορεί να βρεθούν κι άλλοι άνεργοι, όμως αυτό είναι φυσικό επακόλουθο των όσων έχουν διαδραματιστεί τα τελευταία χρόνια. Σήμερα εγώ, αύριο εσύ... αυτό είναι που ακόμα δεν έχουμε καταλάβει και μόνο όταν η ανεργία χτυπήσει τη δική μας πόρτα αρχίζουμε τις διαμαρτυρίες. Αφού το όλο θέμα της κρίσης σκοπό έχει να μαζέψει χρήμα απ' όπου μπορεί, αδιακρίτως, κάθε λίγο θα κλαίμε και κάτι νέο, είτε ως θεατές, είτε ως θύματα.

Παρ' όλα όσα συμβαίνουν λοιπόν στο πορτοφόλι και στη ζωή του πολίτη, κατάφεραν το όλο θέμα των καναλιών να είναι πρώτο θέμα, στα χείλη πολλών. Η συνταγή είναι πετυχημένη ... για να περάσεις μέτρα πρέπει να έχεις και το ανάλογο αντιστάθμισμα νοητικής απασχόλησης του λαού!

Πόσα δεν έχει υποστεί ο Έλληνας αυτά τα 6 τελευταία χρόνια και τα καταπίνει, για να μην πω τα ξεχνάει κιόλας! Τώρα το πώς ξεχνάει ότι δεν έχει Ευρώ τσακιστό στο πορτοφόλι του και του χτυπούν τα χρέη την πόρτα, αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα που για την ώρα δεν έχει απαντηθεί! 
 
Ο Σεπτέμβρης μας βρίσκει φτωχότερους κι έπεται συνέχεια στον Οκτώβρη! ΕΝΦΙΑ ο πλέον άδικος φόρος! ¨Οταν ακόμα και αυτός που έχει ''περιουσία'' κάτω των 100 χιλ. Ε και μάλιστα με δάνειο, πληρώνει ΕΝΦΙΑ, από κει και πέρα τι να πεις!... Λογ/σμοί ΔΕΚΟ, ΕΝΦΙΑ, Φόρος εισοδήματος σε κάποιους δε φτάνει η σύνταξη ή ο μισθός του μήνα για να πληρωθούν. 
 
Άκουσα και την πρόταση του κ. Σκουρλέτη για μηνιαία έκδοση λογαριασμών της ΔΕΗ ... ''θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα εξυπηρετούσε τους πολίτες ώστε να είναι συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και συγχρόνως η εταιρεία θα εισπράττει τα χρήματα της σε συντομότερο χρονικό διάστημα.'' ....Καλή η θεωρία κ. Σκουρλέτη, αλλά ''επικοινωνιακά τρικ'' στο πορτοφόλι όταν είναι άδειο δεν περνάνε! Δηλαδή δυσκολεύεται κάποιος να πληρώσει το δίμηνο, ενώ κάθε μήνα θα έχει να πληρώσει, αυτό μας λέτε τώρα; ... Μας δουλεύετε ή χαϊδεύετε τα αφτιά σας;

Η ουσία είναι ότι όσο υπάρχουν συντάξεις τόσο θα συνεχίζουν τις περικοπές, ήταν καλό να μην το αρχίσουν ... μέχρι να τις φτάσουν στα 300-400 Ε ... 6 χρόνια τώρα από περικοπή σε περικοπή το πάνε, αν ακόμα δεν το καταλάβαμε κακό του κεφαλιού μας. Τι αριστερά τι δεξιά τι κέντρο; ... ο ένας δίνει τη σκυτάλη στον άλλον 6 χρόνια τώρα! Το πρόβλημα ήταν η πρώτη περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, αφού την δεχθήκαμε τέρμα και τελείωσε, η μια περικοπή διαδέχεται την άλλη. Κι εμείς εκεί ακούνητοι, αμίλητοι κι αγέλαστοι, πότε μ' ένα θυμό που τον ξεσπάμε στον διπλανό, στον απέναντι και πότε με κατάθλιψη που όλο και κερδίζει έδαφος στις μέρες μας. Και ανάπτυξη να έρθει, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες αμοιβής εργασίας και συντάξιμων αποδοχών, ο πολίτης δύσκολο έως ακατόρθωτο να ανακάμψει, η φτώχεια και η ανέχεια ήρθαν για να μείνουν. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Κι εδώ ακόμα κι αυτά που μας τα σερβίρισαν για έκτακτα και προσωρινά στην αρχή, έγιναν μόνιμα! Αλλάζουν όνομα και παραμένουν. 
 
Μιλούν για μειώσεις έως και 38% στις επικουρικές, μα οι επικουρικές είναι ήδη στο -35% της αρχικής, από το εναπομείναν λοιπόν 65% θα αφαιρεθούν αυτά; Μια δυο περικοπές ακόμη και τις εξαφάνισαν! Και περιμένουν να εισπράξουν! Εδώ γελάνε ή κλαίνε;
Ευτυχώς που το μικρό καλοκαιράκι ο Σεπτέμβρης, είναι ακόμα εδώ και όσοι μπορούν θα ξεδίνουν στις παραλίες, από τον άλλο μήνα να δούμε που θα κλειστούμε στους 4 τοίχους με άδειο πορτοφόλι και τα έξοδα να τρέχουν!

Και μέσα και έξω τα πράγματα πάνε απ' το κακό στο χειρότερο! Εννιά στις δέκα ειδήσεις είναι για σκοτωμούς, μαχαιρώματα, βιασμούς, φόνους, ληστείες, εχθροπραξίες, φυσικές καταστροφές και συντρίμμια! ''Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος'' που λέει και ο ποιητής. Καλό κουράγιο φίλοι μου και καλό φθινόπωρο!
Νίκη  Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: