Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Αύγουστος ο μήνας αδειών και διακοπών κάποτε...





Μας άφησε ο Ιούλιος φεύγοντας με πληγές πάσης φύσεως, εδώ και σε όλο τον πλανήτη. Σκοτωμοί, απώλειες, φυσικές καταστροφές, φωτιές! Κρανίου τόπος , χιλιάδες στρέμματα κάηκαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, πολλά τα μέτωπα της φωτιάς και πώς να την αντιμετωπίσεις. Απέραντη θλίψη και για τη χαμένη ομορφιά, για τις καταστροφές μαστιχόδενδρων στη Χίο (700 άνεργοι μετά τη φωτιά), χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη. Η διαδρομή στη Βόρεια Εύβοια ήταν κάτι το υπέροχο, πυκνή βλάστηση, πεύκα πανύψηλα, χάρμα οφθαλμών και πνεύμονες οξυγόνου! Είναι θλιβερό αυτή η ομορφιά, είτε από απροσεξία, είτε επίτηδες, να γίνει στάχτη! 50 χιλ. στρέμματα χάθηκαν, ούτε σε 50 χρόνια το τοπίο δεν θα επανέλθει στη μορφή που ήταν!


Ήθελα να ήξερα ποιοι σύγχρονοι Νέρωνες χαίρονται με αυτή την κόλαση της φωτιάς! Κάθε χρόνο καίμε, στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα, θα σκάσουμε σαν τα τζιτζίκια! Μεγάλη οικολογική καταστροφή για τον Πλανήτη, είδαμε και στην Καλιφόρνια και στον Καναδά την καταστροφή από τις φωτιές και πέρσι αν θυμάμαι καλά Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστραλία! Το πράσινο δίνει ζωή, οξυγόνο, προστατεύει από τις πλημμύρες και ο άνθρωπος καταστρέφει ότι όμορφο του χάρισε απλόχερα η φύση! Απεδείχθη το πιο άγριο θηρίο!


Μάλλον η λογική έχει πάει περίπατο και λειτουργούν τα άγρια ένστικτα μόνο ... αν σκεφθεί κανείς και την κατάσταση που επικρατεί γύρω, είναι για να παίρνει τα βουνά! Απειλές από παντού, ασφάλεια ανύπαρκτη πλέον, η ειρήνη μόνο στα λόγια και το μέλλον αβέβαιο!


Εν μέσω όλων αυτών μας βρήκε κι ο Αύγουστος, ο ''άλλοτε'' μήνας αδειών και διακοπών του λαού! Τώρα οι περισσότεροι είναι άνεργοι κι άλλοι δουλεύουν και δεν παίρνουν άδεια! Ευτυχώς που έχουν τα εξοχικά τους ή ένα σπίτι στο χωριό και τώρα με την κρίση το τιμούν δεόντως οι περισσότεροι! Πάνε τα σχέδια για διακοπές στο Εξωτερικό ή όπου αλλού, όπως συνέβαινε τα χρόνια προ κρίσης! Λίγες μερούλες στο χωριό ή στο εξοχικό και να είμαστε κι ευχαριστημένοι! Ήρθε η ώρα να εκτιμήσουμε αυτά που έχουμε ακόμη, όσοι τα έχουν και δεν ξέρουν ως πότε θα μπορούν να τα έχουν!

Ευτυχώς υπάρχει και η θάλασσα, μεγάλος καταλύτης και βρίσκουν παρηγοριά στην αγκαλιά της! Το χειμώνα να δούμε πώς θα τον βγάλουμε. Θα συρρικνωθεί κι άλλο το εισόδημα με τις περικοπές των επικουρικών, όσο κι αν μιλάμε για ρυθμίσεις οφειλών σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και δημόσιο, όταν η τσέπη είναι άδεια, τι να σου κάνει η ρύθμιση;


Γεγονός είναι πάντως ότι κατάφεραν αυτά τα 6 χρόνια, να μην υπάρχει σπίτι που να μην χρωστάει! Το είχα γράψει πριν χρόνια πως εκεί θα κατέληγε το όλο θέμα! Έχουν κλονισθεί πλέον όλες οι ισορροπίες. Κάποτε ο εργαζόμενος ή ο συνταξιούχος, ήξερε μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, ότι έχει ένα σταθερό εισόδημα και ανάλογα ρύθμιζε την πορεία του και τις υποχρεώσεις του! Τώρα πλέον δεν ξέρεις από μήνα σε μήνα τι θα πάρεις ... κανένας οικογενειακός προγραμματισμός δεν μπορεί να γίνει. Απλώς κλείνεις όποια τρύπα μπορείς. Και φυσικά όταν φθάνει κανείς σε σημείο να επιλέξει αν θα φάει ή αν θα πληρώσει τη ΔΕΗ, την Εφορία, ή την Τράπεζα, επιλέγει το φαγητό των παιδιών του. Αυτό Κύριοι λέγεται κατάντια καμία σχέση με σώσιμο!


Έναν περήφανο κι εργατικό λαό τον καταντήσατε επαίτη! Λεφτά υπάρχουν... μόνο που είναι σε λίγες τσέπες. Τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους τους αποτελειώσατε. Προοπτική καμία για να αλλάξει η ζωή τους προς το καλύτερο, μόνο προς το χειρότερο. Αρρώστιες, εγκληματικότητα, αυτοκτονίες, ανέχεια, αιφνίδιοι θάνατοι, αυτή είναι η εικόνα του σήμερα δυστυχώς. Κι εσείς όλοι τη βιόλα σας! Επικοινωνιακά τρικ για εντυπώσεις!


Κι όλο ακούμε ''διαπιστώσεις'' για λάθη του προγράμματος που εφαρμόσθηκε στο πειραματόζωο που λέγεται Έλληνας, όμως ούτε συγνώμη, ούτε διόρθωση! Συνεχίζει η ίδια τακτική, ότι προσωρινό και έκτακτο το καθιερώσατε ως μόνιμο και εξακολουθείτε να μιλάτε για περαιτέρω μειώσεις, απολύσεις κλπ. Δημιουργήσατε δράματα και μέρα με τη μέρα θα βγαίνουν κι άλλα! Τόσο πολύ σας έχει συναρπάσει η καρέκλα που δεν βλέπετε γύρω πόσες ζωές αναποδογυρίσατε; Πόσες ζωές καταστρέψατε; Κι αν η ευημερία ήταν πλαστή, ποιος ευθύνεται γι' αυτό; Πρώτοι εσείς που είχατε το χειρισμό των καταστάσεων όλα τα χρόνια και το αφήνατε να κυλάει!


Λίγη σύνεση λοιπόν δεν βλάπτει και σταματήστε να δείχνετε το λαό με το δάχτυλο, ακόμα και οι όποιες ατασθαλίες ή φοροκλοπές , χωρίς σύμπραξη εκ των έσω του συστήματος, δεν θα μπορούσαν να σταθούν! Και εν κατακλείδι, τι σας έφταιξαν οι λοιποί έντιμοι; Γιατί αυτούς χτυπήσατε και γι' αυτούς κλαίω!


Καλό Αύγουστο να ευχηθώ, χωρίς φωτιές και άσχημα νέα και καλή ξεκούραση σε όλους! Φορτίστε μπαταρίες θα μας χρειασθούν για το χειμώνα που έρχεται! Καλό 15 Αύγουστο!!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: