Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Όχι άλλο σώσιμο!...










Μεγάλη εφεύρεση η διασπορά φόβου ... ξεχνάς τι σου συμβαίνει και σκέφτεσαι άλλο, βουλιάζοντας όλο και ποιο βαθιά στην πολυθρόνα! Ο φανατισμός, (για οτιδήποτε στη ζωή), δεσμεύει την ελευθερία, υποδουλώνει, καταστέλλει την διαύγεια, αποδυναμώνει την σκέψη και την κρίση! Μεγάλη παγίδα ο εθισμός, χωρίς να το καταλάβεις αποδέχεσαι αυτό που σου σερβίρουν, καταλήγοντας στο να γίνεις κάτι απ' αυτό που βλέπεις, (αν όχι συνειδητά, ασυνείδητα) και δεν μπορείς να δεις πέρα από τη μύτη σου!

Τελικά η αντίληψη είναι τάλαντο που δεν το διαθέτουν , ή δεν το αξιοποιούν όλοι οι άνθρωποι! Συνήθως διαθέτουν λήψη κι αυτό το γνωρίζει καλά το σύστημα και τροφοδοτεί με τις ανάλογες εικόνες!! Στοιβάζονται στο μυαλό ακατέργαστες και κατευθύνουν συνειδήσεις!! Το καλοκαίρι είναι μπροστά , προβλέπεται θερμό… εύχομαι να μπορούμε όλοι να ανάψουμε air condition ή να πάμε στις παραλίες για λίγη δροσιά. Διαφορετικά θα χρειαστούμε ψυχρολουσίες στη μπανιέρα , αν διαθέτουμε φυσικά!

Δόξα τω Θεώ, το Εuro το σώσαμε, την παραμονή μας στην ΕΕ ομοίως, όσο για μας το σώσιμο είναι στα λόγια, εν εξελίξει είναι το γκρέμισμα!

Ξημέρωσε και πάλι… η μέρα συνεπής στην ώρα της, είναι εδώ, εμείς δεν ξέρω πού είμαστε!! Πάντως πλευρό αλλάξαμε, το ξυπνητήρι ασ’ το να χτυπάει! Κοντός ψαλμός αλληλούϊα ‘ ’ όμως!! 
 
Εύχομαι να επικρατήσει σύνεση, συνέπεια , αποκατάσταση αδικιών και λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα και μια σεβαστή μερίδα λαού πλέον, αλλά χλωμό το βλέπω! Θυσίες έγιναν εκ μέρους του λαού και ήδη έχουμε θρηνήσει Ιφιγένειες… ας μην το παραβλέπουμε κι αυτό! Είναι ώρα για πράξεις, έργα και μάλιστα άμεσα, από λόγια , τρόμο και φόβο χορτάσαμε! ¨Οχι άλλες θυσίες και τι να θυσιάσεις άλλωστε όταν δεν υπάρχει ούτε πλεόνασμα, ούτε υστέρημα; Κάτι που το παραβλέπουν συστηματικά, όλοι αυτοί που αποφασίζουν για την ''σωτηρία μας''! Πώς μας σώζουν αδειάζοντας μας την τσέπη, είναι κάτι που φυσικά λογική απάντηση δύσκολο να βρεις! Και όπως είπε και η εκπρόσωπος του Σύριζα, ναι μεν λογικές απορίες ή ερωτήσεις υπάρχουν, όμως στους νόμους της ΕΕ επικρατεί άλλη λογική! ... Έγινε και πολύμορφη η λογική φαίνεται!

Η κρισιμότητα της κατάστασης όλο και χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο και θα χειροτερεύει, καθότι όλα τα μέτρα που πάρθηκαν αυτά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, πέραν των βραχυπρόθεσμων επιπτώσεων, έχουν και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, που με την πάροδο του χρόνου θα προστίθενται στις καινούργιες! Το γονάτισμα συνεχίζεται και όσο συνεχίζεται, όλο και μεγαλύτερα δράματα θα ζήσουμε! Κι όσο τα δάνεια εξυπηρετούνται με νέα δάνεια, χωρίς έσοδα, χωρίς ανάπτυξη, χωρίς παραγωγή, τόσο και στο χειρότερο θα πηγαίνουμε! Αν ήταν να μας σώσουν οι περικοπές και οι μειώσεις θα είχαμε δει τη διαφορά ήδη! Και το μόνο που βλέπουμε είναι ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο!
'Όχι άλλο σώσιμο, φτάνει!!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' - Ψυχανεμίσματα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: