Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Η νίκη και η δόξα όλη δική της!! Της αξίζει!


       Τα ερείπια του παραπήγματος ... εκεί προπονείτο το κορίτσι!



Συνεργεία του δήμου, το πρωί πριν από τον τελικό του αγωνίσματος των 25 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, κατεδάφισαν την πρόχειρη κατασκευή έξω από τη Δράμα, στην οποία έκανε προπόνηση η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Καρακάκη! Στις απορίες όλων, ο Δήμαρχος Δράμας το πρωί στο ραδιόφωνο είπε, πως ήταν απαράδεκτη μια τέτοια πρόχειρη κατασκευή, ούτε καν κατασκευή θα έλεγα, να εξακολουθεί να υπάρχει και πως κατεδαφίστηκε για να γίνει εκ νέου μια καλή κατασκευή για προπονήσεις! 
 
 
΄Επρεπε λοιπόν η σκέψη και μόνο ενός πιθανού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς, να τους κάνει να σκεφθούν αυτό που έπρεπε η Πολιτεία προ πολλού να το έχει φροντίσει; ... Εξαφάνισαν δηλαδή τα ''ίχνη του εγκλήματος'' με την ιδέα και μόνο μιας νίκης, μη τυχόν και γίνουν ρεζίλι; Και να που ήρθε το χρυσό μετάλλιο και το χάλκινο μαζί, που ναι μεν μας έκανε όλους περήφανους, όμως το μπράβο και η δόξα ανήκει αποκλειστικά στο κορίτσι, που κάτω από αντίξοες συνθήκες προπονείτο και αγωνίστηκε χαρίζοντας ένα χρυσό στην Ελλάδα! Η Πολιτεία πού ήταν όλα τα χρόνια του αγώνα της και της προσπάθειας της για τους Ολυμπιακούς; Τα ΜΜΕ πού ήταν να κάνουν έστω και μία αναφορά στις μέχρι τώρα επιδόσεις της;
 
Τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς, επιμονής, κόπου, προσπάθειας, στη σκιά, «ποιος νοιάστηκε, αλήθεια;». Μήπως, τα ΜΜΕ; Η μητέρα της Άννας Κορακάκη, η Φωτεινή Χριστοδούλου, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή, να μην εκφράσει ένα παράπονο που την «πνίγει» όλα αυτά τα χρόνια. 
 
 
«Θέλω να πω ένα παράπονο και δικό μου, θεωρώ και όλων των παιδιών που ασχολούνται με αυτά τα αθλήματα... Σας είπα, η Άννα έχει απίστευτες διακρίσεις τα τελευταία χρόνια. Κάθε φορά λοιπόν «κρεμόμασταν» στα δελτία ειδήσεων να ακούσουμε μια απλή αναφορά, τίποτε παραπάνω, μια απλή αναφορά… Τίποτε, ούτε αυτό, ούτε μια αναφορά, μόνο για το ποδόσφαιρο ακούμε…» λέει η μητέρα της χρυσής πρωταθλήτριας σε συνέντευξη με δημοσιογράφους!
 
Στην επιτυχία τρέχουν όλοι να συγχαρούν και να εισπράξουν λάμψη και δόξα, ξαφνικά την ανακάλυψαν όλοι ... πολιτικοί, δημοσιογράφοι κλπ. 
 
Η απουσία ετών της Πολιτείας και των ΜΜΕ από τον αγώνα και τις επιδόσεις της , είναι η πραγματική εικόνα που επικρατεί στη σημερινή Κοινωνία! Ανεπάρκεια και αδιαφορία της Πολιτείας σε πολλά θέματα και επιλεκτική δημοσιοποίηση θεμάτων! Πρέπει να γίνει κάτι τρανταχτό για να ασχοληθούν μαζί σου. Είτε επιτυχία, είτε σκάνδαλο! Διαφορετικά δεν γυρίζει κανείς να σε κοιτάξει ή να αναφερθεί στις όποιες επιδόσεις, αν πρόκειται για άθλημα, ή επιστήμη, ή τέχνη! Σε ξέρουν μόνο οι πέριξ, δεν χρειάζεται να σε μάθουν κι άλλοι.
 
Να ευχηθώ κι εγώ απ' την πλευρά μου, καλή συνέχεια στον αγώνα της και να μας χαρίσει κι άλλα μετάλλια στο μέλλον! Συγχαρητήρια στην Άννα λοιπόν, που με την νίκη της, απέδειξε και κάτι ακόμα, που πρέπει να γίνει ''σημαία'' για τη νεολαία : ότι όσο δύσκολες και να είναι οι συνθήκες, αυτό που θέλει ο άνθρωπος, αξίζει τον κόπο να αγωνιστεί και στο τέλος το κερδίζει! Θεωρώ πως αυτό το μήνυμα είναι το πιο σημαντικό από αυτή τη νίκη, η νίκη της θέλησης και της προσπάθειας! Όταν πιστεύεις σε κάτι και το θέλεις πολύ, ξεπερνάς κάθε εμπόδιο και στο τέλος βγαίνεις νικητής!
Αυτό το κορίτσι ξανάφερε την χαμένη ελπίδα! Εύγε της!
Νίκη Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: