Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

- Δώσαμε ... δώσαμε!








Η φτωχοποίηση του Έλληνα πολίτη απλώς συνεχίζεται, για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή, δεν μας προέκυψε ξαφνικά τώρα ,εκτός κι αν έχουμε αποδεχθεί τις σοβαρές απώλειες στο εισόδημα μας της 5ετίας, από μειώσεις μισθών/συντάξεων, μέχρι πρωτόγνωρων φόρων και τσουχτερούς Λογαριασμούς, και μετράμε απώλειες από Τσίπρα και μετά! Αυτό φυσικά εξυπηρετεί όλους τους προηγούμενους, το να βλέπουμε αυτό που συμβαίνει τώρα μόνο και να ξεχνάμε το πριν! Το τώρα είναι η συνέχεια του πριν ... αυτό είναι το ''ψέμα'' της παρούσης Κυβέρνησης, το ότι έγινε μια μερίδα από τα ίδια τα πριν κι όχι ο μόνος καταστροφέας μας! Υλοποιεί και εφαρμόζει όλα εκείνα που είχαν μείνει μετέωρα από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις των 2 πρώτων Μνημονίων!

Ασχέτως αν μας παίζουν τον παπά όλοι κι εμείς τσιμπάμε!Το θέμα είναι πως αυτό το τούνελ δεν βγάζει πουθενά, όλο και περισσότερους φτωχούς και άπορους θα γεννάει!

Έκοψαν το ΕΚΑΣ (κάτι που συζητείτο και πριν 3 χρόνια) και δίνουν κάρτα σίτισης! Από νοικοκύρης – επαίτης, πολύ ωραία! Χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη πλέον οι ηλικιωμένοι!

Μετά τα χρέη προς ΔΕΗ έχουμε και τα χρέη προς ΕΥΔΑΠ, που μπαίνουν κι αυτά σε ρύθμιση! Τι ρύθμιση και κουραφέξαλα; Κάποιος που έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να πληρώσει το φως και το νερό, (κάτι που αφορούσε πάγια έξοδα μιας οικογένειας), θα έχει να πληρώνει δόσεις ρυθμίσεων; Ή μήπως πρόκειται να βελτιωθεί το εισόδημα του στο εγγύς μέλλον; Δουλευόμαστε ομαδικά μου φαίνεται! Αεροβατούμε όλοι μαζί!

Με δάνειο έντοκο 150 εκατομμυρίων θα καταβάλει συντάξεις μηνός Αυγούστου το ΙΚΑ ... διάρκεια δανείου 28/8 - 2/9 που θα αποπληρωθεί εντόκως ....''έμπα ψυχή κι έβγα ψυχή'' το πάνε, μέχρι να πουν τέρμα ως εδώ ήταν, δεν έχει το Ταμείο για συντάξεις! Και όλα αυτά λοιπόν έγιναν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο; Αυτό καταλάβαμε; Αν αυτό καταλάβαμε, είμαστε άξιοι της τύχης μας!
Κι ενώ ο κόσμος καίγεται αυτοί χτενίζονται μεσ' τη Βουλή, σκηνές απείρου κάλλους παρακολουθούμε .... και πάνω που ολοκληρώθηκαν οι προηγούμενες εξεταστικές και ''τιμωρήθηκαν'' οι υπαίτιοι 1ου και 2ου Μνημονίου .. επιτρέπεται να απορριφθεί η εξεταστική για το 3ο Μνημόνιο; Ντροπή!...

Κι ενώ ο άλλος δεν έχει να φάει, δεν έχει μέλλον, κυνηγάει pokemon στις πλατείες ή τρέχει να ''γιορτάσει'' την ονομαστική ''γιορτή'' του Παντελίδη, αντί να βγει στις πλατείες και να κυνηγήσει τα δικαιώματα του! Η απόλυτη αποβλάκωση! Αυτά βλέπουν και καλά κάνουν και μας δουλεύουν ανάλογα!

Και δεν φθάνουν όλα, έχουμε και τις φωτιές που καίνε καθημερινά ότι έχει απομείνει! Μεγάλη καταστροφή στη Χίο, το 90% και πλέον μαστιχόδενδρων καταστράφηκε! Καταστρέφουμε το οξυγόνο και αφήνουμε πρόσβαση για πλημμύρες, καίγοντας δάση! Με τι καρδιά καίνε το πράσινο; Μια κατάσταση γενικώς απογοητευτική και ανησυχητική από κάθε πλευρά!

Αν προσθέσουμε σε αυτά και τη βία, την εγκληματικότητα που έχουν αυξηθεί, συν τις τρομοκρατικές ενέργειες γύρω, είμαστε για κλάματα! Ένας ακήρυχτος πόλεμος παντού στον Πλανήτη και πολύ δύσκολη έως αδύνατη η αντιμετώπιση του! Η Ευρώπη εκπέμπει SOS. Έθρεψαν το ''θηρίο'' και τώρα ήρθε η ώρα να τους φάει, το θέμα όμως είναι ότι τρώει αθώες ψυχές! Έχει κλονισθεί κάθε αίσθημα ασφάλειας πλέον ! Από πού και πώς να φυλαχτείς; Ο κάθε τρελός ή φανατισμένος, ή ορκισμένος στο ισλάμ, βουτάει ένα μαχαίρι ή όπλο και καθαρίζει όποιον βρει μπροστά του ... τόσα περιστατικά σε όλο τον πλανήτη .... πού πάμε τελικά; Οι αποκεφαλισμοί καθημερινή είδηση και οι φωτογραφίες και τα βίντεο κάνουν το γύρο του διαδικτύου! Αυτή είναι η εξέλιξη του ανθρώπινου γένους; Επαναφορά σε πρωτόγονες καταστάσεις και κτηνώδη ένστικτα; Σε τι εποχή ζούμε;

Και οι ροές προσφύγων όλο και μεγαλώνουν μετά το Πραξικόπημα στην Τουρκία, και τα παρατράγουδα δεν λείπουν από καταλήψεις, βιασμούς και επεισόδια σε κέντρα φιλοξενίας! Πού θα απορροφηθούν όλοι αυτοί, ειδικά εδώ που δεν υπάρχουν δουλειές ούτε για ντόπιους; Θα τρώει ο ένας τον άλλον!

Θρέψαμε πολλές φουρνιές μεταναστών την προηγούμενη 20ετία που ήταν παχιές οι αγελάδες! Δώσαμε χρήμα που πήγε στις Χώρες τους, φορολογημένο και αφορολόγητο, δώσαμε συντάξεις ... δώσαμε ... δώσαμε! Και τώρα που μείναμε στον άσσο μας ζητούν πάλι να δώσουμε! Σε λίγο αρκετοί θα μείνουν μόνο με το σαρκίον τους και τα ρούχα που φορούν ... τι θα τους ζητήσουν μετά να δώσουν; Μήπως τη ζωή τους; Θλιβερό τοπίο διαγράφεται στον ορίζοντα αν συνεχιστεί αυτή η γραμμή ... είθε να αλλάξουν ρότα εκεί στην ΕΕ !!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' - Ψυχανεμίσματα.... Πέμπτη 4/08/16

Δεν υπάρχουν σχόλια: