Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Μια Ένωση σαν ένεση ευθανασίας ....







Τα νέα έχουν καταντήσει αναμάσημα τροφής, μιας τροφής με μπόλικο δηλητήριο για το νου και την ψυχή του αποδέκτη! Καθημερινά ακούμε για μειώσεις μισθών και συντάξεων, κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων και οι μόνες ''νέες'' ειδήσεις που ακούμε είναι οι φωτιές, οι τρομοκρατικές ενέργειες, οι καταστροφές σε διάφορα μέρη του Πλανήτη από καιρικές συνθήκες και εχθροπραξίες και κάποια αυτοκτονία που περνάει πλέον με ψιλά γράμματα.

Μέσα λοιπόν σε όλο αυτό το κλίμα του φόβου, τρόμου, ανασφάλειας, φτώχειας, απογοήτευσης και αβεβαιότητας για το αύριο, περιμένουμε ανάπτυξη; Πώς να κινηθεί το χρήμα και ποιο χρήμα; Αυτό που δεν έχει πλέον το ''κορόϊδο'' ο καταναλωτής; Κι αυτοί που το έχουν φαίνεται πως το χαϊδεύουν και το γυαλίζουν σε καταθέσεις!

Έρχεται και το ΔΝΤ (για μια ακόμη φορά πετώντας μια παρόλα), να μας πει πως ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλός! Μήπως μπορεί να μας πει το ΔΝΤ πόσα είναι τα πάγια αναγκαία για μια αξιοπρεπή διαβίωση έξοδα ενός σπιτιού, είτε κατοικεί ένας, είτε περισσότεροι; Και μετά να μιλήσουμε για κατώτατο μισθό!... Πόσοι κατώτατοι μισθοί είναι οι μηνιαίες αποδοχές σας Κύριοι; Αφού κάποιος θεωρείτε ότι μπορεί να ζήσει με 300 Ε και λιγότερα, βάσει ποιας αναλογίας οι μισθοί σας;

Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, δεν είναι πρόγραμμα εξυγίανσης, αυτό είναι πρόγραμμα εξόντωσης μέρους του πληθυσμού! Αντί να ρίξετε βόμβες, βομβαρδίζετε καθημερινά τις ψυχές με δηλητήριο και τη ζωή των ανθρώπων! Τους στέλνετε κανονικά στον άλλο κόσμο αδιάβαστους!


Όλος ο πλανήτης καζάνι που βράζει. Όλα τα κράτη υπόδουλα στο χρήμα! ¨Ολοι χρωστούν, να και η Αυστραλία με έλειμμα ... τελικά πόσοι λίγοι Κυβερνούν αυτό τον Πλανήτη; Το 95% της Γης χρωστάει στο 5%! Και αυτό το 5% δηλαδή από πού κληρονόμησε το χρήμα; Το έφερε μαζί του από τον΄Αρη ή κάποιον άλλο Πλανήτη; ... απορίες ξανθιάς θα μου πείτε!Αλλά όπως ορθώς είχε πει κάποιος ''δεν υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις παρά μόνο ηλίθιες απαντήσεις''. Υπάρχει λοιπόν κάποια απάντηση σ' αυτό;

Κι αυτή η ΕΕ πού στηρίζει το μέλλον της; Σε λεγεώνες πεινασμένων και απόρων; Ή επιζητεί την εξόντωση τους για μια Κοινωνία ολίγων; ¨Ολα για την παγκοσμιοποίηση! Μια Κοινωνία με ρομποτάκια χωρίς μνήμες, ιστορία, πολιτισμό, μια μάζα που θα άγεται και θα φέρεται από τις ορέξεις των ολίγων!

Ποια προοπτική έχει κάποιος πλέον στην Ελλάδα αν δεν έχει γεννηθεί πλούσιος; Κάποτε οι γενιές μετά τον πόλεμο ειδικά, είχαν κάποια προοπτική να δουλέψουν, να βελτιώσουν τη ζωή τους και να δημιουργήσουν, όπως και έγινε! Τώρα πια τι; Όλες οι ηλικίες πλήττονται. Από τον νέο που δεν έχει μέλον εδώ, ει μη μόνο ένα μισθό 200-400 Ε και αν βρει δουλειά, από τις ηλικίες 40-50 που έμειναν άνεργοι και δεν υπάρχει περίπτωση να βρουν ή κι αν βρουν είναι τόσες οι υποχρεώσεις τους που δε σώζονται με τίποτα, μέχρι τους ήδη συνταξιούχους που δεν έχουν καμία επιλογή!

 Αυτή την κατάσταση διαμορφώσατε σ' αυτό τον τόπο πλέον, αυτή είναι η πραγματικότητα για αρκετά σεβαστό μέρος του λαού! Τους στερήσατε την πρόσβαση στη ζωή, τη χαρά! Και συνεχίζετε...και δεν είναι μόνο η Ελλάδα ... αποτύχατε κύριοι της ΕΕ σ' αυτή την Ένωση, γιατί η πολιτική σας οδηγήθηκε σε ηγεμονία και ξετινάξατε Κράτη και λαούς! Αντί για καλύτερα μας καταλήξατε χειρότερα... δε νομίζω οι εμπνευστές της Ενωμένης Ευρώπης να είχαν ένα τέτοιο όραμα στο μυαλό τους όταν το ξεκίνησαν!

Πάντως μην ξεχνάτε πως όσο καλά στημένο κι αν είναι ένα παιχνίδι έχει πάντα ποσοστό αποτυχίας, πάντα κάποια παράμετρος ξεφεύγει... κάπου στην αρχή του τέλους σας βλέπω αν συνεχίσετε στους ίδιους ρυθμούς. Πεινασμένα κοπάδια ποτέ δεν ξέρεις πότε, πού και πώς θα ξεσπάσουν !

Νίκη Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: