Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Όπου φυσάει ο άνεμος πάμε!...








Ας έρθουμε και στα δικά μας λίγο... αρκετά ξεφύγαμε με τα εξωτερικά γεγονότα και τον εκλογικό νόμο! Μια χαρά χάλια είναι όλα! Ήρθε κι ο Μοσκοβισί για να μας πει να μην σταματήσουμε τις ''μεταρρυθμίσεις'' και πως ''Ο κίνδυνος ενός Grexit έχει εξαλειφθεί - Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το β' 6μηνο του 2016'' .Πιθανόν μπέρδεψε τα 6μηνα ή τη χρονολογία ... εκτός κι αν βλέπετε εσείς κάποια ανάπτυξη που δεν βλέπω εγώ! Άλλωστε πόσες φορές τα τελευταία χρόνια, δεν ακούσαμε για 6μηνα προβλεπόμενης ανάπτυξης;

Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ έγιναν πέντε αντί για τέσσερις, μα το πρόβλημα δεν είναι το πόσες θα είναι οι δόσεις, το πρόβλημα είναι αυτό καθαυτό ο ΕΝΦΙΑ, η επιβολή του! Τα φέρανε από δω, τα πήγανε από κει, καταλήξαμε να μας απασχολούν οι δόσεις κι όχι ο ΕΝΦΙΑ που μας κάθισε στο σβέρκο! Από προσωρινό έκτακτο μέτρο που μας το φούρνισε ο Βενιζέλος, σε μόνιμο ταγάρι!

Συνταξιούχοι κλαίνε που έχασαν το ΕΚΑΣ, οσονούπω θα κλαίνε και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι με τη μείωση των επικουρικών... τάχα μου θα τους τα πάρουν με δόσεις για να μη φάνε την κρυάδα απότομα!

'' 20 δις βρίσκονται στα στρώματα και στα σεντούκια, σύμφωνα με εκτιμήσεις ''... το ακούσαμε κι αυτό! Άντε να το πιστέψουν κι οι ληστές και να μπουκάρουν στα σπίτια να βρουν λάφυρα κρυμμένα! Έχει υπολογίσει κανείς πόσα δις είναι αυτά που κόψανε από το εισόδημα του πολίτη αυτά τα χρόνια και πόσους φόρους του επέβαλαν; ... Αυτά τα 20 δις λοιπόν, αποκλείεται να καταναλώθηκαν εν μέσω κρίσης για κάλυψη αναγκών και φόρων; Επειδή πιθανόν λείπουν από τις καταθέσεις σημαίνει ντε και καλά πως κρύβονται κάπου; Δηλαδή κάποιος με μισό εισόδημα ή άνεργος που καλύπτει τις υποχρεώσεις του αυτά τα χρόνια κανονικά, πού τα βρίσκει; Με τη βοήθεια του Χάρυ Πότερ; Έτρωγε από τα έτοιμα που κι αυτά σε λίγο δεν θα υπάρχουν! Σοβαρότητα στις εκτιμήσεις μηδενική!

ΣΤΑ 240 εκατομ. Ευρώ ανέρχονται τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την τετραετία 2009-2012 ... εν μέσω κρίσης! Ούτε σε 600 χρόνια δεν ξεχρεώνουν και τα δύο! Και αν δεν απατώμαι μη εξυπηρετούμενα ήδη... και φυσικά δεν ξέρουμε με ποια ''επωνυμία'' ελήφθησαν και αν υφίσταται νομικό πρόσωπο που τα χρωστάει ή εξέλιπε! Και με ποιες εγγυήσεις τα έπαιρναν; ... με εγγύηση την ψήφο του λαού ... οπότε πλήρωνε λαέ, εγγυητής δεν είσαι; Παρεμπιπτόντως, η μετακόμιση που θα έκαναν απ' τη Συγγρού, σε πιο φθηνή περιοχή για περιορισμό εξόδων, ως είχε λεχθεί, τι απέγινε; ... Βρε από δούλεμα όχι απλώς έχουμε χορτάσει, έχουμε βαρυστομαχιάσει!

Κατά τα άλλα ''μισθό'' έως 100 ευρώ παίρνουν 126.956 εργαζόμενοι! Το υπουργείο Εργασίας ομολογεί τον εργασιακό Μεσαίωνα!... Φυσικά δεν μιλάμε για μισθό, για φιλοδώρημα πρόκειται! Χάθηκε κάθε σεβασμός στην ανθρώπινη αξία και στις ώρες που χάνει ο άλλος από τη ζωή του εργαζόμενος! Αυτό λέγεται κατάντια! Κι όποιος πει για συμμάζεμα και ανταγωνιστικότητα, καλά θα κάνει να το βουλώσει! Βλέπεις δεν υπάρχουν στις πόλεις πλέον χωράφια και καλύβες, όπως κάποτε παλιά, για να στεγάσουν τους νυν ''εργαζόμενους'' με αμοιβή πινακίου φακής!

Και οι νέοι φεύγουν κοντεύουν τις 400 χιλ. με επίσημα στοιχεία, οι μετακινήσεις που έγιναν στον εξωτερικό από τη Χώρα μας! Μια Χώρα που ξόδεψε να τους σπουδάσει και τους έστειλε έτοιμους να ενισχύσουν το ΑΕΠ και τα Ταμεία άλλων Χωρών! Κι εδώ ας ξεζουμίσουμε τους εναπομείναντες! Ίχνος ντροπής δεν υπάρχει! 
 
Θυσίασαν ένα λαό στο βωμό της παγκοσμιοποίησης και ξένων συμφερόντων! Κι έχουν μούτρα και μιλάνε και ζητούν ψήφο, υψώνουν φωνή, αναφέρονται στη ζωή σου, στη ζωή μου, στη ζωή μας, απαιτώντας μας να ''ζήσουμε'' με 300 Ε. Γιατί δεν ξεκινούν από τον εαυτό τους και την οικογένεια τους πρώτα; 
 
Κι εμείς άλαλοι από τις σφαλιάρες των τελευταίων ετών, όπου φυσάει ο άνεμος πάμε, χθες βρίζαμε τους χθεσινούς, σήμερα τους σημερινούς! Άντε να δούμε πού θα φτάσουμε σε βυθό ή ξέρα;
Νίκη Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: