Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Αναγκαστική φτωχοποίηση με τα μέτρα που έρχονται να ''ολοκληρώσουν'' τα προηγούμενα!











Ρίχνοντας μια ματιά και κάνοντας κάποιους υπολογισμούς, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι θέλουν κι άλλους φτωχούς ή άπορους! Δεν τους φτάνει ο μέχρι σήμερα αριθμός!

Ενδεικτικά θα αναφέρω π.χ. η χήρα αν είναι κάτω των 52 παίρνει τη σύνταξη του θανόντος για 3 χρόνια και μετά περιμένει να την πάρει στα 67της! Το πώς θα επιβιώσει από τα 55 έως τα 67, αλλουνού παπά ευαγγέλιο! 
 
Ο συνταξιούχος άνω των 55 αν τύχει και βρει δουλειά για τσόντα στην πετσοκομμένη σύνταξη, του παίρνουν το 60% της σύνταξης επί του ακαθαρίστου ποσού. Δηλαδή αν παίρνει 1000 Ε σύνταξη μικτά, θα του πάρουν τα 600 ... μη τυχόν και πάρει ανάσα! ... 
 
Κι αυτό με τα 1300 μικτά, ήτοι 1100 καθαρά, κι όποιος είναι πάνω από αυτά, του κόβουμε την επικουρική τι είναι, δεν είναι αναγκαστική πτώχευση; 
 
Οι άνθρωποι μίλησαν για ''ισότητα'' και αυτό εφαρμόζουν ... ισότητα στη φτώχεια! Όποιος παίρνει κάτι παραπάνω να του το κόψουμε! Δεν έχει σημασία αν έχει 11 και 12 χιλ. ένσημα και με ανώτερη κλίμακα μισθού και ασφαλιστικών εισφορών ... αυτά που παίρνει ο άπορος άνω των 67 ή ο έχων 5000 ένσημα, κάπου εκεί κοντά θα φθάσουμε και τη δική του σύνταξη! ΄Ητοι επεκτείνουμε τη φτώχεια, τραβώντας όλα τα εισοδήματα προς τα κάτω, ενώ παράλληλα όλα τα άλλα (είδη πρώτης ανάγκης κλπ) παραμένουν σταθερά ή αυξανόμενα!

Την επικουρική την πλήρωνε κάποιος σε όλο τον εργασιακό του βίο, για να έχει μια τσόντα στην κύρια σύνταξη. ΄Ηρθατε λοιπόν όλοι εσείς οι ''έξυπνοι'' και οι εντολοδόχοι σας, να του την πάρετε, γιατί έτσι σας κάπνισε, εν ονόματι και με το ''πρόσχημα'' της κρίσης, όποιος παίρνει 1300 Ε μικτά, κρίνετε πως ζει περίφημα;  Κρίνετε πως μπορεί να ανταποκριθεί έστω στις πάγιες μηνιαίες ανάγκες και τους φόρους; Οπότε τα παραπανίσια ''κατάσχονται'' εφ' άπαξ ή με δόσεις;

Και το αναφέρετε με μια περηφάνια όλοι, αυτό το ποσό, όπως και το ότι δεν κόβονται οι κύριες συντάξεις! Λες και η επικουρική είναι σε άλλη τσέπη και δεν θα λείψει από κανέναν!

Σημειωτέον ότι, ξεκίνησαμε με πλαφόν από ΓΑΠ στα 2400 Ε και φθάσαμε να μιλάμε τώρα για 1300 Ε ... ε μέχρι το ΄΄19 θα το έχετε φθάσει στα 700-800 μικτά! Ήτοι τα 2/3 του λαού στην πείνα και την εξαθλίωση! Τουλάχιστον να έμπαιναν στα Ασφαλιστικά Ταμεία αυτές οι μειώσεις ... τόσα εκατομμύρια έχουν παρθεί από τις περικοπές συντάξεων 6 χρόνια τώρα ... και τα Ταμεία είναι ''άδεια''!  Εις υγείαν της κρίσης, Εύγε σας!!

Νίκη Παπουλάκου
Πηγή : ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

Δεν υπάρχουν σχόλια: