Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ψυχανεμίσματα... -Μια φούσκα που θα σκάσει αργά ή γρήγορα!








Αυξάνονται λέει τα ''κόκκινα δάνεια''!... Δηλαδή τι περίμεναν και τι περιμένουν; Μειώστε κι άλλο μισθούς και συντάξεις και να δεις πού θα φθάσουν!

4 δις είπε Στουρνάρας, βγήκαν από τα στρώματα και γύρισαν στις Τράπεζες... αμάν αυτά τα στρώματα, τους έχουν κάτσει! Μπας και νομίζουν ότι όλοι κρύβουν εκατομμύρια και γι' αυτό βάζουν φόρους και κόβουν μισθούς και συντάξεις; Εξ' ιδίων κρίνουν τα αλλότρια;

Άσε που μπορεί και να μπλοφάρει για να προσελκύσει κάποιους που έχουν χρήμα να το επιστρέψουν σε καταθέσεις στις Τράπεζες! Τα πάντα πιθανά πλέον, πίσω από κάθε τι που λένε πρέπει να ψάχνεις και τα λοιπά ενδεχόμενα!

Ποιος εργαζόμενος ή συνταξιούχος μπορεί να έχει χρήμα στην άκρη; Εκτός ολίγων εξαιρέσεων φυσικά δικτυωμένων σε διάφορα, που απεκόμιζαν υψηλά χρηματικά ποσά και ''μαύρα'' ίσως για χρόνια! Ένας ''φυσιολογικός'' εργαζόμενος άντε να είχε καταφέρει να μαζέψει κάποια ψιλά για ώρα ανάγκης, που και αυτά με τα 6 χρόνια κρίσης, τα έχει καταναλώσει ήδη! Δεν έπαιρναν όλοι μαύρα, ούτε μίζες, ούτε προμήθειες, ώστε να έχουν εκατομμύρια στην άκρη από τον εργασιακό βίο! Αν αυτό νομίζετε, τι να πω!...

Οι νέες οφειλές προς την εφορία κάθε μήνα ανέρχονται σε πάνω από 1 δισ. Ευρώ ... αυτό δείχνει πόσο πετυχημένη είναι η συνταγή σας! 108 εκατομ. τα ''κόκκινα δάνεια'' μέχρι στιγμής, 2,2 δις οι οφειλές προς ΔΕΗ, να δεις στη συνέχεια πού θα φθάσουν! Και καλά οι συνταξιούχοι του Δημοσίου έπαιρναν κι ένα εφ' άπαξ βγαίνοντας, όχι πως δεν το είχαν πληρώσει φυσικά, τώρα αν οι αποδόσεις ήταν υπερβολικές, σε αυτό δε φταίνε αυτοί που το ελάμβαναν, αλλά αυτοί που το έδιναν! 
 
Όσο δε για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, αυτοί δεν παίρνουν εφ' άπαξ, μια σύνταξη βγάζουν την οποία και τους μειώσατε στο 60% και τώρα θα κόψετε κι άλλα! Α ναι ξέχασα όχι από τις κύριες, από τις επικουρικές ... λες κι αυτές τους χαρίστηκαν! Αυτούς λοιπόν τους ξετινάξατε, τους τελειώσατε! Στον Ιδ. Τομέα, ελάχιστοι έπαιρναν υψηλές αμοιβές ή έξτρα, ή bonus, ή ότι άλλο, ώστε να έχουν στην άκρη χρήμα για να επιβιώσουν!

Και γιατί πρέπει να εξομοιωθούμε με μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας; Εμείς όταν μπήκαμε στην ΕΕ Κύριοι αφέντες, ήμασταν με μισθούς και συντάξεις Ελλάδας καμιά σχέση με Βουλγαρία, άλλωστε δεν θα είχαμε τόσους εκ Βουλγαρίας στην Ελλάδα την τελευταία 20ετία για εργασία και συνταξιοδότηση! Από πού κι ως πού λοιπόν, μας ρίχνουν στα επίπεδα αυτά; Και δεν ντρέπεται κανείς που το λέει!... αυτό κι αν είναι!

Να και η Πορτογαλία, δεν προλάβαμε να χαρούμε όλοι που βγήκε από το Μνημόνιο, πάλι έλλειμμα και κινδυνεύει με κυρώσεις, όπως και η Ισπανία! Η Ισπανία μάλιστα σκέπτεται να προβεί σε φορολόγηση Εταιριών για να καλύψει το έλλειμμα και να αποφύγει το πρόστιμο! Η Ιταλία βόμβα έτοιμη να σκάσει με τις Τράπεζες της στο ''κόκκινο'' ... προτάθηκε κούρεμα καταθέσεων!

Τη σύσταση από την ΕΕ ενός ταμείου 150 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, ζήτησε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank. H Deutsche Bank είναι η τράπεζα που ενέχει τους μεγαλύτερους κινδύνους όσον αφορά το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που επικαλείται η Wall Street Journal. 
 
Μια ΕΕ ναρκοπέδιο λοιπόν, 2 τρις τα ''κόκκινα΄΄ των Τραπεζών της, ένα Brexit στο πλάϊ, θα ακολουθήσουν κι άλλα ίσως ....απεδείχθη κακιά μητριά και βάσανο για τους λαούς της! Και θεωρεί πως με τη συνέχιση της λιτότητας, όλα θα πάνε καλά! Ε δεν μπορεί να είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση τόσα κράτη ...κάπου κάνατε λάθος όλοι εσείς! Λυπάμαι που θα το πω, αλλά αν συνεχίσει έτσι η ΕΕ, λίγα είναι τα ψωμιά της! Το κακό είναι πως θα έχει εξαθλιώσει αρκετούς μέχρι τότε!

Όσο για τις ''μεταρρυθμίσεις'' που ακούμε 6 χρόνια τώρα στη Χώρα μας, εντάξει το εμπεδώσαμε! Αυτές είναι οι φόροι και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων μέχρις εξαερώσεως! Στο τέλος θα μας ζητήσουν και επιδότηση από πάνω, για μια θέση εργασίας! Και πλέον σταματήστε να αναφέρεστε σε συντάξεις και μισθούς των 300 και 400 Ε, πρόκειται για απλό βοήθημα, φιλοδώρημα κι όχι για εισόδημα! Και είναι τραγικό κάποιος που δούλεψε 30 και 40 χρόνια, να μην έχει να πληρώσει τη ΔΕΗ, ή να πάρει τα φάρμακα του, ή να φάει! Αν αυτό είναι η Ενωμένη Ευρώπη να μας λείπει!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' - ΨΥΧΑΝΕΜΊΣΜΑΤΑ... της 21/7/16
 http://www.fonipeiraioton.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: