Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ένας Πλανήτης στο ''κόκκινο''!









Τι άλλο πια θα κάψουμε; Με τι καρδιά καίνε το πράσινο; Κατ' επέκταση μας στερούν το οξυγόνο, άλλη συνέπεια οι πλημμύρες! Τόσες φωτιές μέσα σ' ένα μήνα, αμάν! Βέβαια είναι τέταρτη – πέμπτη είδηση πλέον οι φωτιές, εθιστήκαμε και σ' αυτό φαίνεται, τις ακούμε σαν να ακούμε δελτίο καιρού! 

Πρώτη είδηση το Πραξικόπημα στην Τουρκία, κατάφερε να επισκιάσει το μακελειό στη Γαλλία της προηγουμένης, καθώς και τόσα άλλα που συνέβησαν ανά τον κόσμο! Εκατοντάδες ψυχές αθώων χάνονται καθημερινά, τα νέα πλέον είναι φρίκη σκέτη, φτώχεια, μέτρα, σκοτωμοί, πνιγμοί, αποκεφαλισμοί, αυτοκτονίες, φόνοι και άλλα παρόμοια!

Θα ζούμε με το φόβο σε κάθε μας κίνηση, ο κάθε ορκισμένος στο Ισλάμ, ή οργισμένος ανά πάσα στιγμή μπορεί να αρπάξει ένα μαχαίρι, ένα πιστόλι, ένα τσεκούρι και να σπέρνει το θάνατο όπου βρεθεί! Και δεν πρόκειται για φαντασία, έχουν συμβεί ήδη! Αλί και τρις αλί! Η ζωή μας ένας γκρίζος ορίζοντας από κάθε πλευρά! Αβεβαιότητα, απελπισία, άγχος και τρόμος! Οι αρρώστιες και οι ξαφνικοί θάνατοι σε ανησυχητικό βαθμό γύρω!

Πώς τα καταφέραμε έτσι; Προοπτική και όραμα μηδέν! Ο λαός σε πλήρη σύγχυση και το θέμα μας είναι ο εκλογικός νόμος και το Πραξικόπημα! Ο Πλανήτης εκπέμπει γενικώς sos, όλα στο ''κόκκινο'', καζάνι που βράζει παντού θηριωδίες, αγριότητα και μια απειλή διαρκείας στην όλη ατμόσφαιρα. Συν τις φυσικές καταστροφές, είμαστε μια ευτυχισμένη ατμόσφαιρα όλοι μαζί!

Σκηνοθετημένο μπορεί να μην ήταν το Πραξικόπημα, όμως ελεγχόμενο σίγουρα ήταν! Απεδείχθη ότι υπήρξε πλήρης ετοιμότητα για καταστολή του κινήματος, καθώς επίσης και προμελετημένη λίστα ''προδοτών'' με ονόματα , έτοιμη για να ενεργοποιηθεί σε πρώτη ευκαιρία! Κι απ' ότι φαίνεται , η ''ευκαιρία'' ήταν το Πραξικόπημα! Έδωσε ένα ''άλλοθι'' για ξήλωμα 50 χιλ. και πλέον ατόμων, από Δημόσιο, Δικαιοσύνη, Στρατό, Εκπαίδευση κλπ. στη γείτονα Χώρα και μάλιστα μέσα σε δύο 24ωρα από το κίνημα, πριν καλά-καλά εξουδετερωθεί! Πότε πρόλαβαν να βρουν τους προδότες και να τους απομακρύνουν; ... Τους είχαν έτοιμους μάλλον!

Εν ονόματι της ''Δημοκρατίας'' λοιπόν που νίκησε τη ''χούντα'' των στρατιωτικών, πέφτουν κορμιά, σφάζουν, μαχαιρώνουν, κλείνουν κανάλια, φτιάχνουν ξέχωρα νεκροταφείο ''προδοτών'' που θα ταφούν αδιάβαστοι, απαγορεύεται η έξοδος από τη Χώρα και στόχος η επαναφορά της θανατικής ποινής, επικαλείται μάλιστα τη θέληση του λαού και κυνικότατα συμπλήρωσε ''τι να τους βάλω φυλακή να τους ταϊζω;'' Ευτυχώς δηλαδή που σώθηκε η ''Δημοκρατία'' και όλοι οι ηγέτες Χωρών ''χάρηκαν'' γι' αυτό, μεταξύ αυτών κι εμείς!

Ομολογουμένως ... πρώτη φορά είδα τανκς να παραδίδονται στον κόσμο και στρατιώτες με τα χέρια ψηλά! Είναι πολλά τα ερωτηματικά γενικώς και δεν ξέρω αν θα υπάρξουν ποτέ απαντήσεις! Μόνο προσεγγίσεις μπορούμε να κάνουμε στο όλο θέμα! Γεγονός είναι πάντως πως όσο κι αν φαίνεται ισχυρός ο Ερντογάν μετά απ' αυτό, η διάρρηξη στο λαό του έχει γίνει, όσο κι αν χορέψει, δεν θα αποφύγει το παρακάτω! Σε πολλών τη μύτη έχει μπει! Να λοιπόν που δεν ήταν τυχαίο το συγνώμη που έστειλε στον Πούτιν, όπως είχα γράψει πρόσφατα! Παίζει με πολλά χαρτιά! Μας ''έριξαν'' και τους 8 εδώ για να έχουμε θέμα! Τώρα ψάχνουν και για πραξικοπηματίες διαφυγόντες στη Χώρα μας! Ωραία δικαιολογία για παραβιάσεις διαφόρων περιοχών! ΄Ολα τα είχαμε, ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία μας λείπει για να δέσει το γλυκό!

Και πέταξε και τη μπηχτή του γενικώς προς όλες τις κατευθύνσεις, λέγοντας πώς ''ξένες χώρες πιθανόν κρύβονται πίσω από το Πραξικόπημα''! Από τη μεριά του νομίζει πως τους χορεύει όλους στο ταψί, εντός και εκτός Χώρας! ¨Ομως όπως λέει κι ο λαός μας ''στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό!''. Αυτή η στυγνή στάση του, αν συνεχιστεί με εκτελέσεις ή ότι άλλο, δεν θα του βγει σε καλό. Ο ίδιος ο λαός θα διχαστεί, άλλωστε είναι κομμάτια λαών ενωμένα κάτω από την ίδια σημαία... διόλου απίθανο να ξυπνήσουν και να αναζητήσουν ανεξαρτησία! Διόλου απίθανο να δούμε στο μέλλον διαμελισμό της γείτονος Χώρας! Ψηλά την χτίζει τη φωλιά και θα του γείρει ο κλώνος! 
 
Όσο για εμάς, χρειάζονται κότσια, επαγρύπνηση και σωστός χειρισμός στις παρούσες καταστάσεις, ώστε να πέσουμε στα μαλακά αν όχι να ''επωφεληθούμε'' σε διεθνές επίπεδο συμφωνιών!... Αλλά έχουμε τα κότσια άραγε; Ιδού το ερώτημα! Η εσωτερική εξαθλίωση είναι κι αυτό ένα μέγα μειονέκτημα, μας καθιστά ευάλωτους. Έκλεισαν και 42 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο ... ελάχιστα αναφέρθηκε το γεγονός, (επισκιάστηκε κι αυτό λόγω Πραξικοπήματος) και το πρόβλημα παραμένει πρόβλημα! Ας ευχηθούμε τουλάχιστον, να μην είμαστε στο βάλτο, την ώρα που θα μαλώνουν τα βουβάλια και την πάθουμε σαν τα βατραχάκια!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.


Από την Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' της Πέμπτης 28/07/16



Δεν υπάρχουν σχόλια: