Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Μόνιμη απειλή...










Πόσο ασφαλείς μπορούν να νιώθουν πλέον οι πολίτες; Φέραμε τον πόλεμο και στην Ευρώπη και εδώ πρόκειται για πόλεμο απρόβλεπτο και ανυπεράσπιστο! Δεν φτάνει ο οικονομικός πόλεμος που μαστίζει τα τελευταία χρόνια, ειδικά τις Χώρες του Νότου, έχουμε και τις τρομοκρατικές ενέργειες που παίρνουν διαστάσεις πλέον και σε συχνότητα και σε τρόπους δράσης και με θύματα αθώο πληθυσμό!

Έκλεισαν τα σύνορα κάποιοι, αλλά όπως αποδεικνύεται ζέσταιναν φίδια στον κόρφο τους! Εκ των έσω τα πυρά! ''Ευρωπαίοι'' πολίτες οι δράστες, με καταγωγή από άλλες χώρες, που όπως φαίνεται όχι μόνο δεν κατάφεραν να ενσωματωθούν στη Χώρα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, αλλά διατήρησαν και άσβεστο το μίσος! Και σ' αυτό πρέπει να δούμε τι έφταιξε! Και αυτό είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Ειδικά όταν ο άλλος είναι αποφασισμένος να πεθάνει, ο οποιοσδήποτε έλεγχος ή επιτήρηση είναι δώρον άδωρο!

Στη Νίκαια το είδαν το φορτηγό να τρέχει και τους έκανε εντύπωση είπαν, όμως τι πρόλαβαν ή προλάβαιναν να κάνουν σε μια τέτοια περίπτωση; Σχεδόν τίποτα απολύτως, ει μη μόνον να περισυλλέξουν στη συνέχεια θύματα και τραυματίες! 84 νεκροί μέχρι στιγμής και 150 τραυματίες!
Και εδώ δεν πρόκειται για ανικανότητα φυσικά! Πρόκειται για απρόβλεπτες καταστάσεις και μη ανατρέψιμες! Είναι μια πραγματικότητα που όλους πρέπει να προβληματίσει!

Κάποιοι βάζουν μπροστά το θρησκευτικό φανατισμό λαών, ενεργοποιώντας τα πλέον άγρια σημεία του καταλλήλως, αλλά πίσω κρύβονται άλλα συμφέροντα Ανατολής και Δύσης! Κι όσο δεν τα βρίσκουν στη ''μοιρασιά'' οι δυο μεγάλες δυνάμεις ΗΠΑ και Ρωσία, αυτά τα φαινόμενα αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων ανά τον Πλανήτη και φυσικά την Ευρώπη, θα πληθαίνουν! Είναι τραγικό το εδώ που φτάσαμε και είναι ακόμα πιο τραγικό ότι δεν είναι δυνατή η αντιμετώπιση, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη κι έτσι θα συνεχιστεί και θα χειροτερεύει, αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα γενικώς!

Μόνο φρίκη μπορεί να νιώσει κανείς με όλα αυτά που συμβαίνουν και βαθιά θλίψη για τα θύματα και τις οικογένειες τους και δεν αναφέρομαι μόνο στο πρόσφατο, στα ανά τον κόσμο παρόμοια περιστατικά!

Αν δεν εντοπισθεί η ρίζα του κακού και να κοπεί, το δέντρο βγάζει κλαριά, όσες κλάρες κι αν του κόψεις! Αν δεν διορθωθούν τα αίτια και οι αφορμές, το κακό θα απλώνει πλοκάμια παντού!
Νίκη Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: