Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

To ποτήρι έχει ραγίσει ήδη... (Ψυχανεμίσματα...)







Αφού έχουμε την πολυτέλεια να μιλάμε μέρες για λεκτικά ατοπήματα και γονυκλισίες, μπράβο μας! Καμιά κρίση δεν έχουμε, όλα λυμένα τα έχουμε φαίνεται! Τι να πει κανείς πλέον! Κι αυτή η φαγούρα για τον εκλογικό νόμο, τη στιγμή που υπάρχουν θέματα ανοιχτά για την τύχη του λαού ... εκτός κι αν δε βλέπουν να την βγάζουν καθαρή στην επόμενη αξιολόγηση και μεριμνούν για το αποτέλεσμα πιθανών εκλογών! Να συμφωνούσαν κιόλας μεταξύ τους τα κόμματα, καλά θα ήταν! Όσο για την εκλογή του Προέδρου από το λαό, αν είναι και αποκτήσει αρμοδιότητες και δικαιοδοσίες έχει καλώς, διαφορετικά ποιο το νόημα ;

Ήρθε και ο Γιούγκερ για να μας τονώσει το ηθικό αλλά μέχρι εκεί, μην περιμένουμε και πολλά! Οι απαιτήσεις επανέρχονται και βγαίνουν και νέες. Η ευχή που δίναμε κάποτε και τώρα ''καλή πρόοδο'' ... και η ελπίδα του φτωχού να μορφωθεί το παιδί, να δουλέψει και να προκόψει ... μάλλον μας άφησε χρόνους! Φαίνεται πως επιμένουν σε δια βίου μισθό/αμοιβή στα 580 Ε ...και πολλά μας είναι αφού οι Βούλγαροι παίρνουν 350 Ε ! Αυτό είχε τεθεί εξ' αρχής των Μνημονίων, επανέρχεται! Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης το εισόδημα του πολίτη τραβιέται προς τα κάτω, σε αντίθεση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα που είναι σε διαρκή άνοδο! Όσο για τους φόρους και ΕΝΦΙΑ δεν το συζητώ καθόλου! 

60 χιλ. επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει την έδρα τους στην Βουλγαρία ... στο τέλος ποιοι θα μείνουν να φορολογούνται σ' αυτό τον τόπο; Μισθωτοί και συνταξιούχοι; Μα κι αυτοί σε λίγο θα καταλήξουν άποροι με τη φόρα που έχουν πάρει να κόβουν μισθούς και συντάξεις! Όσο για τους νόμους στα εργασιακά, αυτοί άλλαξαν και αλλάζουν για να μείνουν... η οικονομική κρίση ήταν και είναι το πρόσχημα για να περάσουν και να Βουλγαροποιηθούμε, αυτή είναι η αλήθεια είτε μας αρέσει, είτε όχι! Άλλωστε είναι κάτι που περνάει σιγά – σιγά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, δεν βλέπουμε τι γίνεται στη Γαλλία; Από το τέλος του Μάρτη τα συνδικάτα στους δρόμους και η Κυβέρνηση ανένδοτη!
Με ένα grexit μας απειλούσαν οι Εταίροι, το έπαιζαν και το παίζουν άνετοι, μα να που τους έπεσε κατακέφαλα το Brexit και συζητιέται και Frexit για το 2017 από τη Λαπέν στη Γαλλία! Εμ έτσι είναι, το βρίσκεις από εκεί που δεν το περιμένεις! Υπάρχει βλέπεις και η θεία δίκη... φόβο σπέρνεις, φόβο εισπράττεις!

Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, ειλικρινά το χάρηκα το ταρακούνημα που πέρασαν όλοι μαζί στην ΕΕ και παγκοσμίως! Μακάρι να τους έβαζε σε σκέψη για αλλαγή πλεύσης στην όλη πολιτική που ακολουθούν και να αναθεωρήσουν πολλά κακώς κείμενα, αλλά χλωμό το βλέπω! Μόλις ξεπεράσουν το σκόπελο του Brexit, θα επανέλθουν δριμύτεροι! Μυαλό δεν βάζουν!

Η Γερμανία προβαίνει σε ενίσχυση αμυντικών δαπανών ... τι και ποιον φοβάται; Γεγονός είναι πάντως, πως με αυτά που επιβάλλουν στην Ελλάδα τα 6-7 τελευταία χρόνια, θέλοντας να παραδειγματίσουν και τους υπόλοιπους λαούς, (ενώ παράλληλα προωθούν το ίδιο πρόγραμμα και γι' αυτούς πιθανόν με πιο ήπια προσαρμογή), προφανώς τους ξέφυγε μία λεπτομέρεια παραμέτρου : πως αντί να παραδειγματιστούν και να υποταχθούν στις βουλές της πολιτικής της ΕΕ, μπορεί κάποιοι να ''παραδειγματιστούν'' με την έννοια να δραπετεύσουν από αυτή τη ''φυλακή''! Έδειξαν τα δόντια τους, φυσικό είναι κάποιοι να μην θέλουν να καταλήξουν μεζές στο πιάτο τους και να αγωνιστούν για φυγή! Πρώτο κρούσμα το Brexit!

Eίτε Brexit, είτε Bremain, το ποτήρι έχει ραγίσει, η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη προς το όλο σύστημα ΕΕ, έχουν κλονιστεί! Η επόμενη μέρα δεν θα είναι ίδια με την προηγούμενη και το όλο θέμα του δημοψηφίσματος στην Αγγλία, σίγουρα θα επηρεάσει στη συνέχεια και άλλους! Η αμφισβήτηση αιωρείται και για να λέμε και κάποιες αλήθειες ... τα δόντια της ΕΕ αναδείχθηκαν με αφορμή τον Τσίπρα και την όλη ''διαπραγμάτευση'' πέρσι! Ανέδειξε το πρόβλημα και ξεσκεπάστηκαν! Μέχρι τότε υπήρχε καμουφλάζ και είχαν στρέψει τους λαούς σε αγανάκτηση και μίσος για τους ''κακούς'' Έλληνες, αυτοί έφταιγαν για όλα, αυτοί διακινδύνευαν την ισορροπία της Ένωσης! Η περσινή μας ποινή και καταδίκη, οδήγησε στο να δουν και άλλα πράγματα πέρα απ' αυτό, οι γύρω! Φυσικά αυτό είχε, έχει και θα έχει επιπτώσεις και συνέπειες στην πορεία της ΕΕ. Άλλωστε έτσι είναι ''όταν σκάβεις το λάκκο του άλλου, στο τέλος πέφτεις μέσα ο ίδιος''!

Κι αυτό που είπε η Βασίλισσα Ελισάβετ : ''πείτε μου 3 καλούς λόγους για να παραμείνουμε στην ΕΕ'' , θεωρώ πως είναι πλέον ένα ερώτημα του καθενός μας! Καιρός λοιπόν να συνέλθετε όλοι εσείς εκεί στις Βρυξέλλες και να δώσετε μια καλή απάντηση σε αυτό το ερώτημα, με λόγια και με έργα κι αφήστε κατά μέρος τους εκφοβισμούς και τις τιμωρίες... κάποια στιγμή όλα επιστρέφονται! ''Be worry''!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: http://www.fonipeiraioton.gr/   Ψυχανεμίσματα.... σελ. 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: