Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Φύγε εσύ να έρθω εγώ!… «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ»






 Ψυχανεμίσματα....



Πάει, πέρασε και το »παραιτηθείτε», που κάθε άλλο παρά αυθορμητισμό εκδήλωσης θυμού έδειξε! Μέχρι και »no brexit» είδα! Τα μεγάφωνα, πέρα από τραγούδια, ηχούσαν τα »ψέματα» του Τσίπρα, λες και δεν υπήρχαν και άλλων να παίξουν..! Τα ειρωνικά σχόλια από πλευράς Κυβέρνησης, όπως και τα υποστηρικτικά σχόλια από πλευράς Αντιπολίτευσης, έδωσαν μορφή »πανηγυριού» στο όλο θέμα διαμαρτυρίας! Ένα παιχνιδάκι μέσα σε όλα τα άλλα! 

Δικαίωμα του πολίτη η διαμαρτυρία στους δρόμους, ναι, μόνο που ξεχάσαμε φαίνεται τα κάγκελα και τα χημικά που διέλυσαν κακήν κακώς τους αγανακτισμένους του ’11 και όχι μόνο! Έτσι είναι … όταν γίνεσαι Αντιπολίτευση είσαι με το λαό, κι όταν γίνεσαι Κυβέρνηση είσαι με τις Αγορές!

Η διαμαρτυρία λοιπόν έγινε, είτε επιτυχημένη για κάποιους, είτε »ανάξια λόγου» για κάποιους άλλους, η Κυβέρνηση δεν παραιτήθηκε, παραμένει ως έχει, απλώς κάποιοι πανηγύρισαν και κάποιοι άλλοι το »διασκέδασαν»! Και για μια φορά ακόμη απεδείχθη πόσο καλά μας ξέρουν και μας παίζουν ανάλογα!

Ένα σκέτο »παραιτηθείτε» δεν λέει τίποτα! Θα έλεγε πολύ περισσότερα αν υπήρχε πρόγραμμα επανόρθωσης δίπλα στο »παραιτηθείτε»! Θα έλεγε περισσότερα αν το σύνθημα ήταν »300 ενωθείτε» και δείτε πώς θα μας βγάλετε απ’ το πηγάδι που μας έχετε ρίξει!

Το »φύγε εσύ να έρθω εγώ» το είδαμε, το ζήσαμε ειδικά αυτά τα 7 τελευταία χρόνια και μας πήγε από το κακό στο χειρότερο! Μόνο όλοι μαζί ενωμένοι, θα μπορούσατε να διεκδικήσετε μια εξ αρχής, εκ βάθρων διαπραγμάτευση των όρων των Μνημονίων! Γιατί μην ξεχνάμε το Γ΄ είναι συνέχεια των προηγούμενων, κι όσο θα αποτυγχάνουν τα μέτρα και όποιο επόμενο υπάρξει κι αυτό συνέχεια των προηγούμενων θα είναι! Και τα μέτρα θα αποτυγχάνουν καθότι κατεβάζοντας το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, δεν μπορείς να έχεις ανάπτυξη, δεν υπάρχει κατανάλωση, δεν πληρώνονται φόροι, λογαριασμοί, δεν υπάρχει κίνηση στην αγορά, δεν βελτιώνονται οι συνθήκες ζωής!

Ήδη θερίζουμε τους πρώτους καρπούς των μέτρων που έχουν εφαρμοσθεί τα τελευταία 6 χρόνια και η εικόνα είναι αποκαρδιωτική! Πρέπει να βρείτε και να επισημάνετε τα λάθη στο πρόγραμμα, και όλοι μαζί να »πολεμήσετε» προς μία κατεύθυνση! Σώστε μας πρώτα και μετά κονταροχτυπηθείτε για το ποιος μας έβλαψε περισσότερο ή λιγότερο! Διαφορετικά μας οδηγείτε σε ένα φαύλο κύκλο, χωρίς διέξοδο!

Καλό θα ήταν, εσείς που στηρίξατε το »παραιτηθείτε» να μας λέγατε και τι διαφορετικό θα κάνατε την επομένη!

Άντε και θα πάρουμε τη δόση (ας είναι καλά ο φόβος του »Brexit»), θα πληρωθούν οι δανειστές κι από Σεπτέμβρη φτου κι απ’ την αρχή! Ξανά παρατηρήσεις, απαιτήσεις των Δανειστών, προαπαιτούμενα, στο εδώλιο πάλι μισθωτοί και συνταξιούχοι, ως συνήθως, ξανά θα παρακαλάμε για μια δόση και πάει λέγοντας! Όλο και πιο βαθιά στο πηγάδι δηλαδή!

Κάθε φορά που δεν θα βγαίνουν οι αριθμοί, θα κρεμάμε κι άλλους! Οι θάνατοι αυξήθηκαν, οι γεννήσεις μειώθηκαν, τα νιάτα φεύγουν για καλύτερη τύχη έξω, η εγκληματικότητα σε έξαρση, πληθυσμός σε κατάθλιψη, η φτώχεια σε άνοδο, οι αρρώστιες σε έξαρση, η ανεργία στα ύψη, όλα τα καλά μαζεμένα! Άραγε θα σταματήσει κάπου αυτή η ψαλίδα και πού; Πότε θα γεμίσουν ζωή και πάλι, οι δρόμοι και οι γειτονιές που νέκρωσαν από την κρίση; Τον επόμενο αιώνα μήπως; … Κανείς δεν έχει κάτι να μας πει, γενικώς και αορίστως μας μιλούν για το μέλλον! Το πώς θα επανέλθει η ζωή, κανείς δεν είναι σε θέση να μας το περιγράψει! Μόνο διαπιστώσεις … αυτές τις κάνουμε και μόνοι μας, το παρακάτω να μας πείτε!

Και ναι μεν το πρόβλημα εντοπίζεται εδώ στη Χώρα μας, αλλά και η ΕΕ δεν πάει πίσω! Αλλού το όνειρο κι αλλού το θαύμα που λέει κι ο λαός! Ψωμοτύρι το grexit, τους ήρθε το Βrexit! Άντε να δούμε τι θα γίνει!

Οι Έλληνες στους καναπέδες, οι Γάλλοι στους δρόμους! Κι ακόμα δεν κατάλαβαν πως κάτι δεν πάει καλά γενικώς στην πολιτική τους και δεν τους φταίνε οι Έλληνες!

Όσο για τα δάνεια ετών που μας »συντηρούσαν», ας όψονται εκείνοι που τα μοίραζαν σε τσέπες, ή και στο λαό, χαρίζοντας του πλαστή ευημερία, με μισθούς και επιδόματα »δανεικά», χωρίς φυσικά να του εξηγούν πως παρακάτω θα του τα ζητούσαν πίσω, χωρίς να του εξηγούν πως είναι για λίγο, πως με ξένα κόλλυβα έκαναν μνημόσυνο κι όλα αυτά προκειμένου να εξασφαλίσουν την εκλογή τους και την παραμονή τους στην εξουσία! Καιρός πια να σοβαρευτούμε όλοι! Καιρός να ενηλικιωθούμε, και οι 300 και Εμείς!


Νίκη Άννα Παπουλάκου.

 http://www.fonipeiraioton.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: