Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016









ΘΕΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΜΑΣ. (20/12/13- εκεί ήμασταν πριν τρία χρόνια ... για όσους ξεχνούν!)

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις... ''δε θα γίνουν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις'' ... ε να λοιπόν που γίνονται .. αντί να μας πουν απ' την αρχή θα μείνετε με το 10-20% του εισοδήματός σας (γιατί κάπως έτσι τα έχουν συμφωνήσει), μας πηγαίνουν 20 και 30% κάτω ανά διαστήματα , κρατώντας μας σε μια διαρκή θέση αναμονής!...Ευτυχώς δηλαδή που δεν περάσαμε στη δραχμή απ' την αρχή της κρίσης ... θα είχαμε πεινάσει!!

Τελικά , καταλήξαμε θεατές της πτώσης μας ... πέφτουμε όλο και πιο κάτω και... νομίζουμε πως πέφτουν οι άλλοι κι όχι εμείς!...Στα πόσα εκατοστά σταματάει το στένεμα του κουστουμιού που μας ράβουν λόγω κρίσης τρία χρόνια τώρα ,άραγε; ... Πολύ φοβάμαι ότι μας πάνε για Αδαμιαία περιβολή !
Με μισό ή ανύπαρκτο εισόδημα να πρέπει να ασφαλίζεις το σπίτι, το αυτοκίνητο, τον εαυτό σου για περίθαλψη , αφού πλέον υπολειτουργεί το Ασφαλιστικό και δεν θα σε καλύπτει σε λίγο, να πληρώνεις φόρους και χαράτσι, να αποπληρώνεις δάνεια που είχες πάρει με τις παχιές αγελάδες και τώρα αδυνατείς , να βγάλεις ενεργειακό πιστοποιητικό ,να... να ... να... από πού και με τι λεφτά; Με 10 και 20 Ε μεροκάματο; Και να πρέπει να ζήσεις κι από πάνω! Εκτός κι αν αυτό δεν τους ενδιαφέρει ... μάλλον εκεί καταλήγει κανείς! Γιατί ,ακόμα κι ένας χαζός μπορεί να καταλάβει πως αν του μειώσεις το εισόδημα και του αυξήσεις τα έξοδα θα βγει απ' τα παράθυρα , ούτε καν από την πόρτα!... 
 
Διάβασα προχθές πως προσφέρεται εργασία 6ώρου με 150Ε το μήνα! Να η ανάπτυξη λοιπόν!! ΄Ηρθε!! Θα έχουν όλοι δουλειά σε λίγο με χαρτζιλίκι για τα ναύλα τους! Τα υπόλοιπα ας μην καλυφθούν, ας εκποιήσουν ότι έχουν κι αν δεν έχουν ας μας αδειάσουν τη γωνιά με όποιο τρόπο μπορούν!

Ενδεικτικά θα πω, ένα σέρβις αυτ/του, ένας λογ/σμός ΔΕΗ έναντι κι ένας σπασμένος θερμοσίφωνας σύνολο 700 Ε.... προς τι οι συζητήσεις και η αναπαραγωγή τους επί 24ώρου, για σωτηρία αυτού του λαού, εδώ που τον φτάσατε; Υπάρχει σωτηρία με 400 και 800 Ε το μήνα ή καθόλου; ... πόσο μάλλον για 150 και 200 Ε! ... Δεν μιλάμε για μισθούς πλέον , αλλά για βοηθήματα. Οι αμοιβές αυτές πάνε στο ''ότι έχετε ευχαρίστηση'' και μόνο και όχι αμοιβή εργασίας! Εκτός κι αν συζητάτε για λαό και Κοινωνία σπηλαίων και πρωτόγονων συνθηκών διαβίωσης ... διαφορετικά δεν δικαιούσθε να ομιλείτε , είστε όλοι εκτός πραγματικότητος ... λίαν επιεικώς ο χαρακτηρισμός ''εκτός πραγματικότητος'' ! 
 
Κλείνουν εφορίες, νοσοκομεία , σχολεία , διαλύεται το σύμπαν! Οι μαύρες τρύπες όμως παραμένουν και γίνονται πιο βαθιές! ΄Ετσι κι αρρωστήσεις σε νησί ή μέρος που δεν έχει γιατρό , καληνύχτα! Κι αν δεν έχεις και Ευρώ στην τσέπη , τότε καλό σου ταξίδι! Α και η είσοδος στα Νοσοκομεία από 5 Ε άκουσα θα πάει στα 25Ε!! Αδιευκρίνιστο μένει μέχρι στιγμής αν τα 25 Ε είσοδος, είναι μετά φαγητού και ποτού ή άνευ! Ε μα τι να πω πλέον!

Να κάνουμε και σεμινάρια πληροφορικής στους ηλικιωμένους για να μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα ηλεκτρονικά δεδομένα, διαφορετικά να βρουν χρήματα για λογιστή! ''Τα λεφτά τα έχουν στα σεντούκια'' όπως είπε και κάποιος... από φαντασία άλλο τίποτα! ΄Η ίσως είναι κι ένας τρόπος απενοχοποίησης, ορισμένες φορές λέμε αυτό που θέλουμε να ακούσουμε εμείς οι ίδιοι, χαϊδεύουμε τα αφτιά μας!

Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί θα κλείσουν τα ψυχιατρεία ... αφού το τρελάδικο είναι έξω γύρω παντού , τι χρειάζονται;... ΄Ενα απέραντο τρελοκομείο όλα γύρω και η κατάθλιψη απλωμένη παντού, πίσω από κάθε κλειδαριά κι ένας πόνος, πίσω από κάθε πόρτα και μια ιστορία!! Και η ζωή συνεχίζεται χωρίς εμάς, αφού λόγο δεν έχουμε κανέναν στις εξελίξεις... απροστάτευτοι, αβοήθητοι, παραιτημένοι!!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.


Ψυχανεμίσματα...Από την Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Δεκέμβρης 2013.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: