Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Πού πάμε;





Πλημμύρες, κεραυνοί, καταστροφές συνέχεια , σε όλα τα σημεία του Πλανήτη κι ακόμα δεν καταλάβαμε πως είμαστε θνητοί , αδύναμοι και ανίσχυροι μπροστά στα φυσικά φαινόμενα !... Ακόμα να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι; Ειδικά οι ισχυροί αυτού του Πλανήτη θεωρούν πως η Γη είναι κτήμα τους, μαζί και ο πληθυσμός της! Γεμίζουν αποθήκες με χρήμα, στερώντας το από εκατομμύρια κόσμο, λες και θα ζήσουν 100 ζωές για να το γλεντήσουν!

Τελικά απεδείχθη πως το χειρότερο θηρίο στον Πλανήτη είναι ο άνθρωπος! Ο θάνατος σου η ζωή μου, το πλέον διαδεδομένο της εποχής! Μας οδηγούν πολύ πίσω στα σκλαβοπάζαρα, η δουλειά έγινε δουλεία πλέον, εργασιακός Μεσαίωνας και βιοτικό επίπεδο κάτω από τα όρια της φτώχειας!

Ήρθε και η σειρά να κοπεί 13ος και 14ος μισθός! Το γεγονός δε ότι διαψεύσθηκε, σημαίνει πως υφίσταται ως θέμα! Είχε ειπωθεί παλαιότερα, όμως τώρα σκάει και φυσικά τη ρετσινιά θα την φάνε οι νυν! Η επιχειρηματολογία; Πως με την μείωση μισθών και κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, θα έρθουν επενδύσεις, θα πληρώνουν μεγαλύτερο φόρο οι Εργοδότες, καθότι θα μειωθούν τα έξοδα τους και συνεπώς θα εμφανίζουν μεγαλύτερα κέρδη, ή θα προβούν σε νέες προσλήψεις! Αυτό ακριβώς!! Κάτι που το είδαμε ήδη να συμβαίνει τα τελευταία 6 χρόνια! Μα δουλευόμαστε; 
 
Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι : τα μεν Ταμεία να χάσουν τις εισφορές από τα Δώρα, οι δε Εργοδότες αν δεν κλείσουν και δεν αλλάξουν έδρα, να απολύουν και να επαναπροσλαμβάνουν με το βασικό μισθό και με ''δήθεν'' ευέλικτα ωράρια εργασίας, με αποτέλεσμα τα Ταμεία να έχουν πενιχρά έσοδα και να μην μπορούν σε λίγο να καταβάλουν συντάξεις! Πλήρης αποσύνθεση δηλαδή! Ούτε ανταγωνιστικότητα επιτυγχάνεται έτσι, ούτε φοροδιαφυγή πατάσσεται, ούτε θέσεις εργασίας ανοίγουν! Το βλέπουμε ήδη άλλωστε! Σκέψου να κοπούν και τα δώρα και να ελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις χωρίς αποζημίωση! Πάρτι θα γίνει!
Ποιον δουλεύετε αλήθεια; ... εμάς που σας ακούμε ή και τον ίδιο σας τον εαυτό που προσπαθεί ίσως να εξηγήσει τα ανεξήγητα; 
 
Eίχε πει και κάποιος άλλος πιο παλιά: ... ''επειδή ψηφίζουμε νομοσχέδια για μειώσεις μισθών, δεν σημαίνει πως οι Εργοδότες στον Ιδ. Τομέα οφείλουν να τα εφαρμόσουν''... εδώ γελάνε! Από το 2010 ''εκμεταλλεύτηκαν'' πολλοί Εργοδότες τη ''χάρη'' αυτή που τους προσφέρθηκε!
Καταφέρατε την πλήρη ''ασυδοσία'' στα εργασιακά και ανάθεμα την ανάγκη του πολίτη που δεν ''ευτύχησε'' να γεννηθεί στα πλούτη και χρειάζεται ένα μισθό, ή ένα μεροκάματα για να επιβιώσει! 
 
Κάποιες Κοινωνικές ομάδες οδηγούνται στην εξόντωση! Όσο για το Κεφάλαιο και ξέρει και έχει τη δυνατότητα λόγω χρήματος, να ελίσσεται προς όφελος του, όπως συνέβαινε πάντα! Ακόμα και το δίκιο του να θέλει να διεκδικήσει κάποιος έννομα, πρέπει να διαθέτει χρήμα ... οπότε ο κάθε φτωχός είναι καταδικασμένος να ζήσει ως επαίτης! Και φροντίσατε να κάνετε πολλούς αδύναμους πλέον στο να μη μπορούν να υπερασπιστούν τα όποια εναπομείναντα δικαιώματα τους! 
 
Πολύ φοβάμαι πως, όσο βλέπετε πως κάποιοι ακόμα αντέχουν και πληρώνουν αυτά που ζητάτε, τόσο θα επιβάλλονται νέες μειώσεις και φόροι! 

  Αν αυτές είναι μεταρρυθμίσεις για βελτίωση, τι να πει κανείς! Το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε με όλα αυτά, είναι αύξηση ανεργίας, φτώχειας, εγκληματικότητας και ''κομπίνας''! Και φυσικά οι πρώτοι χαμένοι από χέρι, οι νομοταγείς πολίτες που είχαν μια δουλειά ή μια σύνταξη μετά από 35 και 40 χρόνια δουλειάς για να ζήσουν αξιοπρεπώς! Τα γνωστά ''υποζύγια''!

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή :  http://www.fonipeiraioton.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: