Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Υποκρισία στο έπακρον!





Μπήκε και επίσημα το καλοκαίρι, φωτιά και λάβρα όλα, μαζί με τη ζέστη θα μας πνίξουν οι ανατιμήσεις καταναλωτικών αγαθών, κρατήσεις/μειώσεις και φόροι! Κι αυτοί βρήκαν θέμα για να ''παίξουν'' τις offshore! Λες και είναι κάτι καινούργιο, πρωτοφανές και ασυνήθιστο σ' αυτό τον τόπο! Και δεν τα βρίσκουν ούτε σ' αυτό!... Ένα θέμα που το έκανε ''μέγα θέμα'' η Αντιπολίτευση (και καλώς θα έλεγα), αποχώρησε μεγαλοπρεπώς από τη Βουλή όταν προέκυψε τροποποίηση! Παίζουμε τις κουμπάρες;

Εδώ ο κόσμος καίγεται από την επικείμενη εφαρμογή των νέων μέτρων, αρχίζουν οι πλειστηριασμοί (60 χιλ. κατοικίες στο στόχαστρο για την ώρα) και τόσα άλλα φλέγοντα θέματα που καίνε, όπως το προσφυγικό/μεταναστευτικό κι αυτοί όλοι το βιολί τους! Πώς θα κερδίσουν τις εντυπώσεις, υψώνοντας φωνή ή εξαπολύοντας διάφορες κατηγόριες προς κατανάλωση!
Δεν φτάσαμε Κύριοι ως εδώ από τα Capital Controls του Σύριζα ή την άστοχη / άπειρη και κακή διακυβέρνηση της Χώρας εκ μέρους του! Θερίζουμε καρπούς ετών και ειδικά της τελευταίας 7ετίας, αυτή είναι η πραγματικότητα των στιγμών που ζούμε! Είχαν πέσει οι σφαίρες, τώρα πέφτει και η χαριστική βολή! Ο Σύριζα πήρε τη σκυτάλη για να μας αποτελειώσει! Ο Σύριζα ίσως ήταν η αφορμή για να δούμε πιο γρήγορα το τέλος μας! Και λέω η αφορμή γιατί τα αίτια υπήρχαν! Το 50-60% του εισοδήματος του Έλληνα Πολίτη μειώθηκε προ Σύριζα, όπως και 1,5 εκατομ. άνεργοι υπήρξαν προ Σύριζα, αυτό που έρχεται τώρα είναι η χαριστική βολή της προηγούμενης πολιτικής που εφαρμόσθηκε! Και δεν υπάρχει γυρισμός, δεν υπάρχει σταμάτημα σε όλη αυτή την κατρακύλα ... πάντα θα υπάρχει μια αξιολόγηση και πάντα θα υπάρχουν οι ''εκβιασμοί'' για περαιτέρω μέτρα και μειώσεις!

Τα μαγαζιά και οι Εταιρείες που κλείνουν ή μεταφέρουν έδρα σε άλλες Χώρες, δεν είναι κάτι νέο, είναι παληό, (ειδικά η μεταφορά έδρας ή οι offshore Εταιρείες, που έγιναν ''μόδα'' από τη 10ετία του '90)! Η νέκρα στην αγορά και τα κλειστά μαγαζιά, είναι εικόνα της τελευταίας 6ετίας, που φυσικά επόμενο είναι, κάθε χρόνος που περνάει, (αφού τα μέτρα εις βάρος του πορτοφολιού του πολίτη συνεχίζονται προς το χειρότερο), αυτή η εικόνα να μεγαλώνει και να απλώνει, να παίρνει διαστάσεις! 
 
Τις δε χρεοκοπίες ''μεγάλων'' όπως εμφανίζονται στις μέρες μας, τις έχουν αναγάγει μάλλον σε επιστήμη, αφού οι μόνοι που πληρώνουν τη νύφη, είναι συνήθως οι εργαζόμενοι που μένουν χωρίς δουλειά και κάποιες φορές απλήρωτοι για μήνες πριν και τα χρέη των Εταιρειών προς τρίτους που μένουν απλήρωτα! Σπάνια χρεοκοπούν τα πρόσωπα που έχουν την Εταιρεία ... συνήθως διατηρούν περιουσία, φαίνεται ή όχι, αυτό είναι ένα άλλο θέμα πάλι! Έχουμε πήξει στα θέματα και ποιος να τα λύσει; Αφού έχουμε γίνει ένας απέραντος καφενές σχολιαστών μόνο;
Τα μοιρολόγια λοιπόν για τα πάθη του λαού, μόνο υποκρισία δηλώνουν και τίποτα άλλο! Ότι ψηφίσατε τα τελευταία χρόνια, καταπατώντας εργασιακά δικαιώματα και επιβάλλοντας φόρους, τα ψηφίσατε για να μείνουν, άλλωστε κανείς δεν μιλάει για επαναφορά σε κάτι απ' όλα αυτά που κόψατε! Η ανάπτυξη που λέτε και να έρθει, θα έρθει για το Κεφάλαιο, ο πολίτης δεν θα δει τίποτα, αφού τον δέσατε πισθάγκωνα με νόμους και του λέτε να ''ζήσει'' με ψίχουλα! Και δουλειά να βρει δεν θα του φτάνουν αυτά που θα παίρνει ούτε για ρεύμα και νοίκι! 
 
Τίποτα ουσιαστικό δεν πέτυχαν οι Κυβερνήσεις της κρίσης προς όφελος του λαού! Παίζουμε στο πόσο φτωχός θέλεις να είσαι! Όλες οι βαρύγδουπες φράσεις που ακούγονται, είναι σαν να απευθύνονται σε λαό πείνας και εξαθλίωσης που του παρουσιάζουν ως επίτευγμα το εγγυημένο ''εισόδημα'' των 300 τόσων Ε! Έτσι βλέπετε το λαό που σας ψηφίζει; Πειναλέο με απλωμένο χέρι για χαρτζιλίκι σύνταξη, χωρίς σπίτι και φαγητό στα συσσίτια; Θεωρείτε ότι του προσφέρετε μεγάλη ανακούφιση έτσι; Εύγε σας!

Ο άλλος δούλεψε, πάλεψε 30-40 χρόνια για να βελτιώσει το επίπεδο ζωής του κι ήρθατε εσείς με τα Μνημόνια, να του τα πάρετε και να του πείτε πως πρέπει να ζήσει φτωχός και να πεθάνει αβοήθητος περιμένοντας στην ουρά για περίθαλψη! Του ζητάτε στα γεράματα να απλώσει το χέρι για ελεημοσύνη! Του ζητάτε στα γεράματα να χάσει το σπίτι του! Εν πολλοίς είναι σα να του ζητάτε να σας αδειάσει τη γωνιά, είτε είναι νέος να φύγει γι' αλλού, είτε μεγαλύτερος να αποδημήσει εις τόπον χλοερό! Ούτε για έξοδα κηδείας δεν αφήσατε περιθώριο!

Κι όσο για το λίπος που συνέχεια λέτε πως έχει ο λαός, κάποιοι ναι έχουν, βρείτε τους! Δεν αντιπροσωπεύουν όμως το μεγάλο κομμάτι της Κοινωνίας, τουλάχιστον το 50% είναι καταδικασμένο από το χέρι σας!

Αλλά ξέχασα ... έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο δεν μετρούν οι απώλειες σε έμψυχα και άψυχα, μετράει ο στόχος και το αποτέλεσμα!...
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

  Πηγή : Ψυχανεμίσματα... από Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''  09.06.16
               http://www.fonipeiraioton.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: