Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Πιστεύουν εις έναν θεό, τον θεό του χρήματος!








Όλες οι ''κόκκινες γραμμές'' ξέβαψαν στο πλύσιμο! Ο ΕΝΦΙΑ μας έκατσε στο σβέρκο ως το 2031 τουλάχιστον... ειδικά για κάποιον που έχει στεγαστικό δάνειο, είναι σαν να πληρώνει πρόστιμο επειδή σκέφθηκε πως κάποια μέρα μπορεί να γίνει δικό του ένα σπίτι! Τουλάχιστον το 1/3 της αξίας του θα το πληρώσει ξανά με τον ΕΝΦΙΑ! Κι έρχονται κι άλλα πιο σκληρά!

Το τι είναι συνταγματικό πλέον και τι όχι, τι νόημα έχει αφού καθίσταται αδύνατη η έννομη διεκδίκηση δικαιωμάτων από πολλούς, λόγω έλλειψης χρημάτων, γιατί κακά τα ψέματα, για να διεκδικήσει κανείς το δίκιο του χρειάζεται χρήμα, όσο για το χρόνο τελεσιδικίας δεν το συζητώ! Ζήσε Μαύρε μου να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι! Γι αυτό και δεν πτοούνται ακόμα και με τις αποφάσεις του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας κάποιων μέτρων! Γνωρίζουν πως ελάχιστοι θα προστρέξουν στην Δικαιοσύνη για να πάρουν πίσω αυτά που έχασαν! Οπότε συνεχίζουν ακάθεκτοι το ξήλωμα του πουλόβερ!

Δεν υπήρξε σχεδόν καμιά σοβαρή ομαδική κινητοποίηση για έννομη διεκδίκηση άλλωστε ! Η εποχή της πορείας, των διαδηλώσεων και της διαμαρτυρίας, φαίνεται πως πέρασε ανεπιστρεπτί! Ούτε εμπνέει η ιδέα πια το πλήθος για να κατέβει στους δρόμους, ούτε και αποτέλεσμα έχει, ως φαίνεται,στους ''αποφασισμένους'' ισχυρούς της ΕΕ, παράδειγμα η Γαλλία που σείεται από το Μάρτη! 
 
Το σύνθημα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή εδώ είναι ''παραιτηθείτε''! ... και μετά και μετά; Μας έδωσε κάποιος ένα πρόγραμμα που να βγάζει αλήθεια; Όλοι δείχνουν '' τον τρελό που θα βγάλει το φίδι από την τρύπα'' ... το φίδι που θα πνίξει εμάς φυσικά στη συνέχεια! Στην ουσία δεν επιθυμούν εκλογές, το σύνθημα απλώς επικοινωνιακό!
Και όλοι ετοιμάζονται να πάρουν τη σκυτάλη, όλοι μιλούν με αοριστίες! Αφού οι δεσμεύσεις για μη παρέκκλιση των 2 πρώτων Μνημονίων είχαν πέσει εφτασφράγιστες προ των εκλογών του Γενάρη, (ξεχάσαμε και τις εγγυητικές επιστολές των Αρχηγών Κομμάτων προς τους Εταίρους, πριν σχηματίσουν Κυβέρνηση το 2012), το θέμα ήταν να προσχωρήσει και η Αριστερά στο club των δεσμεύσεων, πράγμα που επετεύχθη με τις υπογραφές και το ψήφισμα του Γ΄ Μνημονίου και των προαπαιτούμενων, τον περασμένο Αύγουστο, και το σπουδαιότερο... να πάρει όλο το βάρος/ανάθεμα της 6ετίας!

Πάτησαν στην ελπίδα του λαού για το ''πρώτη φορά αριστερά'' ... που όμως ο λαός δεν ήξερε πως ήταν δεσμευμένος ήδη και δεν υπήρχε ούτε παραθύρι, ούτε χαραμάδα για υπαναχώρηση! Κάθε φορά λοιπόν που θα φθάνουμε σε κρίσιμο σημείο αντοχής και ανοχής του λαού, κάθε φορά που θα φθάνει ο κόμπος στο χτένι, θα έχουμε αλλαγή σκηνικού, απλώς για να κερδίζουν χρόνο, ενώ στην ουσία θα συνεχίζουν το χτένι! Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, έτσι όπως τα κατάφεραν! Βγαίνουν λάδι οι προηγούμενοι, σου δείχνουν πού να ρίξεις την οργή και το θυμό σου, ότι σκάει τώρα θα το βλέπεις για καινούργιο κι ας είχε δεσμευτεί προς εφαρμογή 2 και 3 χρόνια πριν! Στην ουσία τίποτα διαφορετικό δεν έχουν να σου προσφέρουν, πέρα από το να υπηρετήσουν πιστά τους όρους των δανειστών και της ΕΕ.

''Νέα'' κόμματα ξεπηδούν τελευταία, που κάθε άλλο παρά νέα είναι, αφού πρόκειται απλώς για μεταγραφές και μετατοπίσεις! Τι νέο δηλαδή θα βγει με την αλλαγή ονόματος, όταν τα πρόσωπα είναι τα ίδια; Απλώς για να μας δημιουργούν φρούδες ελπίδες πως κάτι το καινούργιο θα γίνει!
Τι τους νοιάζει αν θα μείνεις χωρίς δουλειά, χωρίς σπίτι, χωρίς περίθαλψη; Ακόμα να το καταλάβεις; Σημασία έχουν οι ''μεταρρυθμίσεις''!

Αυτές που ευνοούν την καλύτερη ζωή των ολίγων και εξασφάλιση των κεκτημένων τους και τη φρικτή ζωή των υπολοίπων! Έγιναν όλοι ένα πακέτο τώρα πια, τι Δεξιά, τι Αριστερά, τι Κέντρο; Πιστεύουν εις έναν θεό, τον θεό των Δανειστών και των Αγορών! Γιατί μεταρρύθμιση που καταστρέφει ζωές, τι είδους μεταρρύθμιση είναι; Μεταρρύθμιση είναι κάτι που το ξεκινάς τώρα για τις γενιές του μέλλοντος, για να περάσουν καλύτερα, χωρίς όμως να καταστρέφεις τις προηγούμενες! Κι εδώ απ' ότι βλέπουμε οι εν λόγω ''μεταρρυθμίσεις'', πέρα από την καταδίκη των προηγούμενων γενιών, καταδικάζουν και τις γενιές του μέλλοντος! ...Αν κάνω λάθος σταυρώστε με! 
 
Εδώ ξεθεμελιώνουν ότι υπάρχει, ότι ξέραμε μέχρι τώρα παύει να ισχύει και ζητούν ''αυτόματη προσαρμογή'' στη φτώχεια! Τα μέτρα που έρχονται διευρύνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση που χρόνο με το χρόνο θα πάρουν διαστάσεις επιδημίας για πολλά στρώματα της Κοινωνίας!
Ήθελα να ήξερα αυτό το ''μαζί σου Ανδρέα για μια Ελλάδα νέα'' πού σκάλωσε και δεν μας βγήκε; Μας βγήκε μάλλον στο ανάποδο! Και τώρα μας λένε το ''όλοι μαζί μπορούμε'' , αν είσαι ξυπόλητος δεν πειράζει αρκεί να το πιστέψεις... θα σε τρυπούν τα αγκάθια και συ θα λες ''μπορούμε!''
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

 
Πηγή :
Ψυχανεμίσματα... Aπό Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 15/06/16

Δεν υπάρχουν σχόλια: