Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Πρώτα οι αριθμοί και μετά οι άνθρωποι!




Η κατάσταση είχε που είχε ξεφύγει, τώρα παράγινε! Βγαίνει ο ένας και λέει: » ψηφιστήκαμε για να φορολογήσουμε όσους ψήφισαν ΝΑΙ…», βγαίνει η άλλη και λέει: »Τα 99 χρόνια πού οι δανειστές θα λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο μας, είναι λιγότερα από…. τα 400 της Τουρκοκρατίας!» … ο άλλος πάλι πρώτα ψηφίζει και μετά λέει για την αντισυνταγματικότητα του μέτρου… το έχουμε χάσει εντελώς δηλαδή ή πουλάμε τρέλα κι όπου βγει; 

Εντάξει πήραμε την »ξεπέτα» μας στο Eurogroup , γυρίσαμε πίσω πάλι με σημειώσεις προς τακτοποίηση, όλο »κοντά» σε συμφωνία είμαστε κι όλο για νέα μέτρα μιλάμε, όλο μετεξεταστέοι μένουμε και δίνουμε νέες εξετάσεις! Κι αυτό το »κοντά» παίζει πολύ τελευταία!

Θα περάσουμε ένα διάλειμμα καλοκαιριού, να κάνει μπάνια ο λαός να ξεχαστεί για λίγο και από Σεπτέμβρη ξανά μανά απ’ την αρχή … πάλι δεν θα βγαίνουν τα νούμερα, πάλι θα μιλάμε για μειώσεις και για φόρους! Έχουν κι άλλα »μέτωπα» ανοιχτά αυτή τη στιγμή (Brexit, εκλογές, προσφυγικό), οπότε μας έδωσαν αυτά τα 10,3 εκατομ. (από τα οποία τα 7,5 ούτε καν θα τα δούμε, θα πάνε κατευθείαν στους δανειστές) και τα υπόλοιπα θα τα φέρει ο γάϊδαρος μετά, για να πληρωθούν οφειλές του Δημοσίου προς Ιδιώτες και Επιχειρήσεις, που και αυτά κατά το ήμισυ περίπου καλύπτουν αυτές τις οφειλές! Ήτοι, »παρ’ το αβγό και κούρεψε το»!

Κάποιοι εκ των 300 »πανηγυρίζουν» πως πετύχαμε κάτι … κάποιοι άλλοι θρηνούν για τα »πάθη του λαού» που όλως περιέργως ανακάλυψαν τώρα, μέχρι χθες όλα πήγαιναν ρολόϊ… άλλοι ζητούν εκλογές, σήκω εσύ, να κάτσω εγώ δηλαδή… ο δε λαός φορτώθηκε το χρέος και τα 99 χρόνια δουλείας ! Είμαστε για γέλια και για κλάματα μαζί!

Η Ευρώπη βράζει, η Γαλλία έχει χτυπήσει κόκκινο από απεργίες και συλλαλητήρια, οι Βρυξέλλες το ίδιο, στο Καλαί σκηνές μάχης, η Τουρκία »απειλεί» με παύση της συμφωνίας, έπονται εκλογές σε Χώρες της ΕΕ, και φυσικά το Brexit που τους απασχολεί αρκετά απ’ ότι φαίνεται!

Κι από τη μια η Κομισιόν απαντά στον Τούρκο πως δεν περνούν οι απειλές … από την άλλη εγκρίνει και συμπληρωματικό δάνειο 47 εκατομ για το προσφυγικό στην Τουρκία! Για την ώρα έχουν ελαχιστοποιηθεί οι »αφίξεις» μεταναστών εδώ, τώρα πνίγονται σε άλλα νερά προς Λιβύη και Ιταλία μεριά!

Άδειασε και η Ειδομένη και το πρόβλημα δεν λύθηκε φυσικά, μεταφέρεται σε άλλες εστίες της Χώρας και μέρα με τη μέρα θα πληθαίνουν τα προβλήματα, παρά θα υποχωρούν!

Όσο δε για το σύστημα Υγείας / περίθαλψης, να μη στο χρωστάει να αρρωστήσεις! Με αριθμό προτεραιότητας κρεββάτι στην εντατική … κάποιοι θα καλούνται όταν έχουν πάει στον Άγιο Πέτρο! Το αυτό και για ραντεβού για εξετάσεις ή θεραπείες!
Οι άνθρωποι πλέον θα πεθαίνουν από χίλιες αιτίες και αβοήθητοι! 500 χιλ. θανάτους από καρκίνο σε ολόκληρο τον κόσμο, προκάλεσε η κρίση του 2008, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet. Η άνοδος της ανεργίας και οι δημοσιονομικές περικοπές στον τομέα της υγείας συνεπεία της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 έχουν συμβάλει στην αύξηση της θνησιμότητας από τον καρκίνo!
Οι περικοπές στην υγειονομική περίθαλψη επίσης,  κοστίζουν σε ζωές. Για τις έρευνές του οι Αμερικανοί και Βρετανοί ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η ανεργία είναι αιτία επίσης, για 45.000 αυτοκτονίες ετησίως σε 63 χώρες, ανάμεσά τους και δυτικές οικονομίες, σύμφωνα με έρευνα Ελβετών ερευνητών που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 στην επιθεώρηση The Lancet Psychiatry.

Και τέλος, άλλη έρευνα του Γαλλικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας, που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2015 έδειξε «πολύ σημαντική αύξηση της θνησιμότητας επί του πληθυσμού των ανέργων, σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη από τη θνησιμότητα των απασχολούμενων.

Η δε κατάθλιψη άλλη μια μεγάλη μάστιγα της εποχής! Μια χαρά πολιτισμένες Κοινωνίες έφτιαξαν και συνεχίζουν ακάθεκτοι στο βωμό της παγκοσμιοποίησης! Παντί τρόπω »πρέπει» να πέσουν κεφάλια! Και μπροστά στους αριθμούς, δε μετράει πια η ανθρώπινη ύπαρξη! Πρώτα οι αριθμό και μετά οι άνθρωποι! Όλα για το χρήμα! Ευτυχείτε!


Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Ψυχανεμίσματα... 
 http://www.fonipeiraioton.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: