Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Tα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου..



Και περνούν οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια κι εμείς ακόμα εδώ θα μιλάμε για την κρίση και για το πόσο θα κόψουμε από το εισόδημα του Έλληνα! Ο Φεβρουάριος μας βρήκε στα ίδια και χειρότερα!
Μπλόκα στους δρόμους, απεργίες, διαμαρτυρίες, διαξιφισμοί, αντιπαραθέσεις, αλληλοκατηγορίες και τα τοιαύτα! Κάπου το σκηνικό έχει κουράσει πλέον, επαναλαμβάνονται οι ίδιες σκηνές, το θέμα είναι το ίδιο γνωστό, περικοπές συντάξεων και μισθών, μεταρρυθμίσεις που ''πρέπει'' να γίνουν και αξιολόγηση που όλο κάτι μεσολαβεί και δεν τελειώνει!
Έτσι όπως το πάνε, θα ξεκάνουν τρεις γενιές κι ακόμα για αξιολόγηση θα μιλούν και νέες περικοπές και μέτρα θα απαιτούν!... Απ' ότι φαίνεται λοιπόν, στόχος δεν ήταν και δεν είναι η λύση του προβλήματος, αλλά η εδραίωση και επέκταση του σε μεγαλύτερη μερίδα λαού!... Θέλουμε κι άλλους νεόπτωχους, θέλουμε κι άλλους στα συσσίτια, θέλουμε κι άλλους με χρέη και χωρίς στον ήλιο μοίρα! Διαφορετικά δεν εξηγείται αυτή η ''λύσσα'' για να φτάσουν όλοι στο εισόδημα των 700 Ε και κάτω! Ποιες κόκκινες γραμμές και κουραφέξαλα, στο πλύσιμο έγιναν κίτρινες και άσπρες!
Μόνο η Ν.Αφρική μας ξεπερνά στην ανεργία σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ ... άντε λίγο ακόμα να πάρουμε την πρωτιά! Τα μαγαζιά στο κέντρο σκοτώνουν μύγες, το ίδιο και τα συνοικιακά μαγαζιά! Πόσο θα αντέξουν ακόμα ανοιχτά; Καινούργια λουκέτα, καινούργιοι άνεργοι, αυτή δυστυχώς είναι η εξέλιξη που διαγράφεται στον ορίζοντα!
Είμαστε σε ρυθμούς ''ανάπτυξης'' της εξόντωσης της αγοράς και του πολίτη! Όσο η συρρίκνωση του εισοδήματος του πολίτη συνεχίζει και ήρθε για να μείνει και όχι ως έκτακτο μέτρο κρίσης, καθώς και η παράλογη φορολόγηση ομοίως,, όχι μόνο δεν θα βγούμε ποτέ από την ύφεση, αλλά όλο και πιο πολύ βυθιζόμαστε ... όχι σωτηρία δεν έχουμε αλλά ούτε καν ζωή!... Ακόμα και το ''δος ημίν σήμερον'' καθίσταται αβέβαιο! Πώς θα κινηθεί η αγορά όταν το εισόδημα του πολίτη δεν φθάνει πλέον να καλύψει ούτε τις απαραίτητες πάγιες ανάγκες ενός σπιτιού; Οικονομικό προγραμματισμό ουδείς μπορεί να κάνει πλέον, αφού κανείς δεν εγγυάται ότι αυτά που παίρνει σήμερα θα τα παίρνει και αύριο! Ούτε σε βάθος χρόνου δεν μπορείς να σκεφθείς πως θα πάρεις κάτι πλέον! Και μη μου πει κανείς για το εγγυημένο εισόδημα ... είναι για γέλια, πρόκειται για χαρτζηλίκι κι όχι για εισόδημα ... είναι σαν αυτό που λέμε ''θα σου φέρνω τσιγάρα στη φυλακή''! Και μη μου πει κανείς για τα εκατομμύρια κάτω από τα στρώματα... κι αν υπάρχουν αφορούν λίγους, οι πολλοί ξεκοκάλισαν και τις όποιες οικονομίες είχαν αυτά τα τελευταία χρόνια! Και περιουσία να έχεις εκμηδενίστηκε, μετρητά και χρήμα δεν κυκλοφορούν είναι στα συρτάρια, στις θυρίδες ολίγων και στα χαρτιά! Το χρήμα αποσύρεται, σε λίγο θα υπάρχει το πλαστικό χρήμα μόνο, να συμπληρωθεί το εικονικό της ζωής μας!
Και μέσα σ' όλα, δεν μας έφτανε ο διαρκής ''εκβιασμός '' για μεταρρυθμίσεις και Ασφαλιστικό , ήρθε και το προσφυγικό κι έδεσε το γλυκό!.. Καθημερινά χάνονται θέσεις εργασίας για τους ντόπιους, χάρβαλο τα πάντα και καλούμεθα να ''τακτοποιήσουμε'' τις χιλιάδες μεταναστών και προσφύγων που φθάνουν στη Χώρα! Όσο για το Ασφαλιστικό, αφού επί σειρά ετών. πέρα από τόσα άλλα στραβά στη διαχείριση των Ταμείων τους, έδιναν συντάξεις σε χιλιάδες αλλοδαπούς, έφθασαν στο σημείο να λένε πλέον στον Έλληνα πως σε λίγο δεν θα έχει να πάρει σύνταξη! Και να κάνει τι; Να τινάξει τα μυαλά του στον αέρα μήπως; Τι του λέτε δηλαδή για να καταλάβω... σαν τι άλλο του μένει να κάνει; Κι αυτό που κάποτε τσοντάριζαν και τα παιδιά για να περάσει καλύτερα ο συνταξιούχος γονιός, πάει κι αυτό μας τελείωσε! Ο μισθός πλέον δεν φθάνει για να ζήσει το τέκνο, πού να φθάνουν για να συντηρήσει γονείς!
Κουράσατε Κύριοι, χιλιοπαιγμένο το έργο δεν πείθει πλέον! Φθάνουν πια οι σκληρές διαπραγματεύσεις, οι κόκκινες γραμμές και το ποιος μας τα πήρε καλύτερα ή χειρότερα, όπως και το μνημονιακός-αντιμνημονιακός ... κι αυτό εξέπνευσε! Καλά θα κάνετε Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση να τα βρείτε στο πώς θα βγάλετε τον πολίτη από το πηγάδι που τον ρίξατε! Είναι πολυτέλεια πλέον η φαγωμάρα μεταξύ σας και τα επικοινωνιακά κόλπα! Μην προκαλείτε άλλο τον βιαίως ''πεινασμένο'' !
Νίκη Άννα Παπουλάκου. (Ψυχανεμίσματα ... από εφημ. '' Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΦΕΒ.2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια: