Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Στα ίδια και χειρότερα....

Και ο χορός καλά κρατεί! Η ζωή συνεχίζεται μέσα στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και το φόβο! ΄Αλλοι έχασαν τα πάντα… μείνανε άνεργοι, η ζωή τους αναποδογυρίστηκε από τη μια στιγμή στην άλλη και πού να βρουν δουλειά; ΄Αλλοι είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται στο μισό και συνεπώς βρέθηκαν ναυαγοί μεσοπέλαγα! Και στις δύο περιπτώσεις επόμενη είναι η αδυναμία εκπλήρωσης υποχρεώσεων! ΄Όμως αυτό δεν πτοεί τους ιθύνοντες! Τα οικονομικά κεφάλια αποφασίζουν και επιβάλλουν χαράτσια, τα οποία στο μόνο που μπορούν να οδηγήσουν τη μερίδα αυτή των πολιτών, είναι η καταστροφή και η οριστική απώλεια υπαρχόντων!
Εμφανείς πλέον οι πιάτσες των ταξί. Χρόνια ολόκληρα δεν τις γνωρίζαμε καθότι δεν υπήρχε ποτέ ταξί εκεί!
 Τώρα πλέον ουρά τα ταξί! Στα super market δε βλέπεις πλέον καλάθια… 4-5 το πολύ πράγματα στο χέρι! Ούτε ουρές στα Ταμεία… περνάς, πληρώνεις, φεύγεις! ΄Ανθρωποι σε κάθε βήμα με απλωμένο το χέρι για βοήθεια! Μόνιμη εικόνα και η συλλογή σκουπιδιών από τους κάδους, σε κάθε κάδο και κάποιος με ένα καροτσάκι, το γεμίζει και φεύγει ή πάει στον επόμενο κάδο μέχρι να το γεμίσει!... Φωτεινές επιγραφές πλέον με τους ‘’πρόθυμους’’ για αγορά χρυσού, ασημικών κλπ. Κάποτε ήταν σε ορόφους κτιρίων κρυμμένοι…
Αυτή είναι η εικόνα της θλιβερής πλέον Αθήνας! Πρόσωπα σκυθρωπά, μαγαζιά κλειστά και τα κάποια ανοιχτά, χωρίς πελάτη μέσα! Οικογένειες που ξαφνικά βρέθηκαν να μην έχουν στον ήλιο μοίρα! ΄Ανθρωποι της διπλανής πόρτας αν όχι της δικής μας! Θυμός και οργή κλεισμένη πίσω από την πόρτα κάθε σπιτιού! Πού, πότε και πώς θα ξεσπάσει και θα βγει από την πόρτα αυτός ο θυμός και η οργή, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, αλλά ούτε και να το αγνοήσει… όποιος το αγνοήσει θα το βρει μπροστά του πιο κάτω! Ο θυμός που δεν ξεσπάει και περιφέρεται καλυμμένος με απόλυτη σιωπή, είναι ο πλέον επικίνδυνος!
Κατά τα λοιπά, ορισμένοι δηλώνουν υπερήφανοι για την επιτυχία της πολιτικής τους! Αλλά ξέχασα… έχουμε πόλεμο … ως είπαν… οπότε στον πόλεμο δε μετράνε οι νεκροί, τα πτώματα… μετράνε οι πόντοι ! ΄Ισως και εν προκειμένω η περηφάνια να προκύπτει από το γεγονός ότι εκτελείται σωστά μια αποστολή με γνώμονα το κέρδος του Κεφαλαίου και με αμελητέα ποσότητα το πλήθος του λαού ή των λαών!
Καλή δύναμη για όλα αυτά που έρχονται, για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω, για όλα αυτά που θα δουν τα μάτια μας! Ας προσπαθήσουμε, όσοι και όσο ακόμα βαστάμε, να ακουμπήσουμε στο πρόβλημα των συνανθρώπων μας και να τους στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε! Τα μεγάλα Κεφάλια δε βλέπουν κι ούτε θέλουν να δουν τι συμβαίνει γύρω!
Nίκη Άννα Παπουλάκου. 
Ψυχανεμίσματα... από την εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Νοέμβριος 2012

Υ.Γ. Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε, ή μάλλον έχει αλλάξει προς το χειρότερο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: