Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Διανομή φτώχειας....

Πολύ κλάμα και πόνος ψυχής στο Κοινοβούλιο, αλλά η ψήφος ψήφος στα μέτρα! Έπρεπε να στείλουμε χαρτομάντηλα για να σκουπίσουν τα δάκρυα! Κι αυτοί που δεν τα ψήφισαν και κλαίνε για τα δεινά του πολίτη, λες και δεν του έφεραν δεινά οι ίδιοι, λες και δεν τα ψήφισαν κάποιοι εξ' αυτών τον περασμένο Ιούλιο, λες και δεν ήξεραν πως υπήρχαν και στα προηγούμενα Μνημόνια... παίρνουν ΟSKAR ηθοποιϊας και υποκρισίας!

Αντίδραση έξω στους δρόμους, μηδαμινή έως ανύπαρκτη! Η Γαλλία σίεται κι εδώ με τόση ισοπέδωση δικαιωμάτων και εισοδημάτων, δεν κουνιέται φύλλο! Το συζητούν κι οι ίδιοι ... και το μεταφράζουν σε συμφωνία του λαού στην πολιτική τους! Αυτό τους βολεύει να σκεφθούν κι αυτό λένε!
Η απεργία στα ΜΜΜ θα τους έβγαλε κι απ' τον ''κόπο'' να κλείσουν σταθμούς του μετρό!
Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε με πλειοψηφία (τη γνωστή των 153) επί της αρχής, ε και την Κυριακή ψηφίστηκαν και τα υπόλοιπα! Με κάποια παρουσία διαμαρτυρομένων στους δρόμους....

Η ουσία είναι μία! Με τον τρόπο που εφαρμόζονται όλα αυτά τα μέτρα, μόνο τους φτωχούς και αδύναμους θα κάνουν φτωχότερους, παρά θα χτυπήσουν τον πλούτο! Ποιον πλούτο; Αυτόν που φαίνεται στις Μαρίνες, στη Μύκονο, στα χιονοδρομικά κλπ., αλλά στα χαρτιά είναι σαν το ''εδώ παπάς, εκεί παπάς;''
Το ΕΚΑΣ λέει το κόβουν γιατί το παίρνουν πολλοί που δεν το δικαιούνται, το παίρνουν αποκρύπτοντας εισοδήματα. Κι επειδή λοιπόν δεν μπορείτε να βρείτε τα κρυμμένα κι αυτούς που τα κρύβουν, ας θάψουμε όσους μπορούμε, κι ας ζήσει ο άλλος με 500 Ε; Αρκεί που χαϊδεύετε τα αφτιά σας πως έτσι τιμωρείτε τους φοροφυγάδες! Η ίδια τακτική 7 χρόνια τώρα με χαριστική βολή αυτά που έρχονται!

Αυτοί που κρύβουν μια χαρά θα ζήσουν, τους μόνους που τιμωρείτε και οδηγείτε στην απελπισία και στο θάνατο, είναι εκείνοι που δεν έχουν και δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα και πλήρωναν και πληρώνουν εισφορές και φόρους, όλα τα χρόνια κανονικά! Δούλεψαν μια ζωή για να βελτιώσουν το επίπεδο διαβίωσης τους κι έρχεστε όλοι εσείς, αυτούς τους ανθρώπους να τους καταστρέψετε και να τους μετατρέψετε σε άπορους και άστεγους!

Με 1300 Ε μικτά, (παίρνω την ''καλύτερη'' εκδοχή σύνταξης) που αποφάσισαν, τα ''κόκκινα δάνεια'' θα αυξηθούν, τα χρέη προς Δημόσιο και ΔΕΚΟ επίσης και στην αγορά δεν θα μείνει κολυμπιθρόξυλο! Ήδη οι οφειλές προς ΔΕΗ από 2,2 δις πέρσι το καλοκαίρι έφθασαν 2,7 δις, παρά τις ρυθμίσεις! Οι μικρονυκοκυραίοι θα βγουν στο δρόμο με τους πλειστηριασμούς και φυσικά οι μόνοι ανέπαφοι, οι έχοντες! Αποφασίσατε λοιπόν πως μόνο όσοι έχουν κι ας τα κρύβουν πρέπει να ζήσουν σε αυτή τη Χώρα;

Η πολιτική που ακολουθείται αυτά τα χρόνια, είναι μονόδρομος ναι αλλά μονόδρομος αναδιανομής φτώχειας και εξαθλίωσης! Οι μόνοι που θίγονται και υποχρεώνονται να πεινάσουν είναι η μεσαία τάξη που πλέον τείνει να εξαφανιστεί, σε λίγο θα υπάρχουν μόνο πεινασμένοι και εξαθλιωμένοι και οι πολλοί πλούσιοι, που όμως η περιουσία των περισσοτέρων θα φορολογείται από άλλα κράτη, και τα λεφτά θα είναι σε ξένες Τράπεζες!

Παρά τα σκληρά μέτρα που ψήφισαν, πολύ φοβάμαι πως το Εurogroup απλώς θα μας δώσει μια ξεπέτα, όση χρειάζεται για να ρυθμίσει άλλα θέματα των χωρών της ΕΕ που είναι σε εξέλιξη και από Σεπτέμβρη και μετά θα μιλάμε πάλι για καινούργιες μειώσεις και φόρους! Το ίδιο βιολί το ζούμε 7 χρόνια κι έτσι θα συνεχίσει. Αυτό το βαρέλι δεν έχει πάτο ... πόσες φορές σου μίλησαν για τελευταίες μειώσεις και πόσες φορές σε γέλασαν; Μας παίζουν τον παπά, απλώς αλλάζοντας καρέκλες εξουσίας, που φυσικά εμείς τους προσφέρουμε!
Και μόνο το ότι κατάφεραν τον Έλληνα να σκέφτεται πώς θα βρει τρόπο να φύγει από τη Χώρα, αντί να αντισταθεί και να αγωνιστεί για τα δικαιώματα του, αυτό και μόνο είναι αρκετό για να καταλάβουμε την εξέλιξη αυτού του ''πολέμου''.... και δυστυχώς κάποιοι βοηθούν σε αυτό με τις προτροπές τους σε διάφορες εκπομπές.
Άντε λοιπόν και τα 99 πρώτα χρόνια είναι δύσκολα, μετά όλα στρώνουν! Το ξημέρωμα αργεί!
==========================================
Νίκη Παπουλάκου.
1η Ανάρτηση :  http://omadamesa.blogspot.gr/2016/05/blog-post_859.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: