Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Η ηθική βλάβη μεγαλύτερη από την οικονομική....





Και μόνο το ότι κατάφεραν τον Έλληνα, να σκέφτεται πώς θα βρει τρόπο να φύγει από τη Χώρα, αντί να σκεφθεί πώς θα αντισταθεί και θα αντιμετωπίσει την επίθεση που δέχεται και τη λεηλασία των δικαιωμάτων του και της ζωής του, φθάνει για να καταλάβουμε την εξέλιξη αυτού του ''πολέμου''!... Αυτό και μόνο είναι μια ''νίκη'' για τον αντίπαλο! Καμία σθεναρή αντίσταση και όσοι μείνουν θα υποστούν την βαθμιαία εξαθλίωση τους ή την βίαιη!

Μπορεί να μη γίναμε Αργεντινή αλλά για Βενεζουέλα δεν παίρνω όρκο! ... Ως το 2019 θα κόβουν και δεν προέκυψε τώρα αυτό , ήταν δρομολογημένο να συμβεί βαθμηδόν και κατ' ολίγον , όπως και συμβαίνει 7 χρόνια τώρα! Όποιος δεν είχε μπάνκα με πολλά μετρητά στο ξεκίνημα της κρίσης, είναι χαμένος... είμαστε χαμένοι από χέρι! ΄Ολα τα υπόλοιπα που λέγονται περί σωτηρίας, ανάκαμψης και ανάπτυξης, είναι για να έχουμε να λέμε ... είναι για να συνεχιστεί η αποβλάκωση μας! Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του!

Η ηθική βλάβη που υφίσταται αυτός ο λαός, είναι μεγαλύτερη από την οικονομική! Η δε όλη τακτική της 7ετίας και η συνέχεια της όπως διαγράφεται, αποσκοπεί κατά κύριον λόγο πιστεύω, σε τελειωτικό ηθικό πλήγμα αυτού του λαού, με την πολεμική της φτωχοποίησης του και του τελικού εξευτελισμού του! Πολύ φοβάμαι πως είμαστε σε χειρότερη θέση απ' ότι στον πόλεμο του ''40 και την μετέπειτα κατοχή! ... Γιατί δεν υπάρχει χειρότερο γονάτισμα από το να οδηγείς ''βιαίως'' νοικοκυραίους ανθρώπους σε κατάσταση επαιτείας! Τσακίζεις κάθε έννοια αξιοπρέπειας και περηφάνιας, τους οδηγείς στην απελπισία και το θάνατο! Τους στερείς το δικαίωμα να ζήσουν αξιοπρεπώς, στερώντας τους και τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης! Και δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει προοπτική! Όταν φθάσεις τις συντάξεις σε βαθμό επιδόματος, ποια προοπτική δίνεις στον συνταξιούχο για το αύριο; Για ποια νέα αρχή μιλάτε όλοι; Εκτός κι αν εννοείτε νέα αρχή με τους έχοντες και κατέχοντες, οι λοιποί ας μας αδειάσουν τη γωνιά! Ή μήπως θεωρείτε πως, αλλάζοντας Προέδρους ή ονόματα, ή με τη σύσταση ''νέων'' κομμάτων με τα ίδια γνωστά πρόσωπα της 40ετίας, κάνουμε νέα αρχή και όλοι μαζί μπορούμε; Και παράλληλα με ένα Μνημόνιο διαρκές (γιατί περί αυτού πρόκειται), που οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση μεγάλου μέρους των πολιτών, θεωρείτε πως υπάρχει ελπίδα και ορίζοντας για τον πολίτη; Ή περιμένετε να ''προσαρμοστεί'' στη φτώχεια και στα συσσίτια και να εθιστεί στο ''νέο τρόπο'' ζωής; 
 
Τι να πει κανείς πέρα από αυτό : το κρίμα στο λαιμό όλων όσων συμβάλλουν σε αυτόν τον αφανισμό!... Γιατί για αφανισμό πρόκειτα, χάνονται περιουσίες, διαλύονται οικογένειες, το νέο αίμα φεύγει σε άλλη γη σε άλλα μέρη, ο Κοινωνικός ιστός διαλύεται κι αυτός, υπογεννητικότητα, αύξηση εγκληματικότητας, άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι από φροντίδα και φάρμακα, άλλοι αυτοκτονούν, άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια, παιδιά πεινάνε, χιλιάδες μαγαζιά ξενοίκιαστα, επιχειρήσεις φεύγουν ή κλείνουν... ούτε σε 40 χρόνια δεν πρόκειται να αποκατασταθούν οι ζημιές και τα ερείπια που προκλήθηκαν στα τελευταία χρόνια και πού είσαι ακόμη! 
 
Δέσμιοι στους δανειστές, δούλοι των αγορών, εκποίηση της Χώρας και στο σκλαβοπάζαρο ο λαός! Και δεν μας έφταναν όλα αυτά, έχουμε και χιλιάδες ξενόφερτα στόματα που πρέπει να ταϊσουμε! Αν και για αυτούς υπάρχει πρόνοια νομίζω, για τους ντόπιους αμφιβάλλω!

Έχουμε τρελαθεί στα νομοσχέδια/πολυνομοσχέδια και τις εγκυκλίους, αμφιβάλλω αν βρίσκουν άκρη και οι ίδιοι, εξ' ου και το μπέρδεμα με τα εκκαθαριστικά των Δηλώσεων! Ανάθεμα κι αν ξέρουμε, τι μας κόβουν κάθε φορά και γιατί! 7500 σελίδες το πολυνομοσχέδιο της περασμένης Πέμπτης ... ποιος πρόλαβε να διαβάσει και τι; Πολύ δε περισσότερο να καταλάβει κιόλας! Πάντως το ''ναι σε όλα'' είναι σίγουρο, αυτό δεν αλλάζει! Το έχουμε βιώσει και με δεξιά και με κέντρο και με αριστερά! Το σπουδαιότερο όλων είναι πως, έχουν όλοι πεισθεί ότι μας σώζουν κάθε φορά που ψηφίζουν νέα μέτρα στη Βουλή και θέλουν να πείσουν κι εμάς! Αυτό κι αν είναι!

Ο δε ''κόφτης'' ενεργοποιείται για να μείνει και λέω ενεργοποιείται, διότι δεν προέκυψε ξαφνικά, υπήρχε από τα πρώτα Μνημόνια, απλώς τώρα ήρθε η ώρα να μας τον φορτώσουν! Η αρχική γραμμή ακολουθείται με πρόγραμμα και σύστημα, κάθε λίγο θα βγαίνει και κάτι, τάχα νέο και αναγκαίο, αλλά στην ουσία συνέχεια ή συνέπεια του προηγούμενου! Αμφιβάλλω αν και οι ίδιοι που τα ψηφίζουν κάθε φορά, το έχουν αντιληφθεί!
Και η ζωή μας θα συνεχιστεί, όσο συνεχιστεί για τον καθένα, ανάλογα με τις αντοχές του, οικονομικές και ψυχικές! Ζαλώνουμε το γαϊδούρι κι όσο αντέξει... μετά βλέπουμε!... Όσο αυτή η λαίλαπα της αφαίμαξης του πορτοφολιού και της ζωής του Έλληνα πολίτη δεν έχει σταματημό, τι άλλο μπορεί να σκεφθεί κάποιος; Ευτυχείτε!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Ψυχανεμίσματα... από την Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΏΝ''  της Πέμπτης 26.05.16

Δεν υπάρχουν σχόλια: