Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ο «κόφτης» είναι ένα διαρκές μνημόνιο



Καλά – καλά δεν έκλεισε η Α΄αξιολόγηση, ακόμα δεν φάγαμε στο κεφάλι τα 17 προαπαιτούμενα της, αρχίσαμε να μιλάμε για την επόμενη Β΄ αξιολόγηση του Οκτώβρη με τα 40 τόσα προαπαιτούμενα! Ο δε »κόφτης», (η νέα λέξη προς κατανάλωση), η θέσπιση δηλαδή του λεγόμενου μηχανισμού αυτόματης περικοπής δαπανών του Δημοσίου, είναι ένα διαρκές μνημόνιο, όπως υποστηρίζει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, σε ανακοίνωσή της και το χαρακτηρίζει «Μνημόνιο διαρκείας» , ενώ παράλληλα εκφράζει την αντίθεσή της για τον τρόπο με τον όποιο ψηφίστηκε το ασφαλιστικό από τη Βουλή.

 Να δεις που ο »κόφτης» θα κλείσει τη συμφωνία για 50 χρόνια εξάρτησης… τώρα το »κόφτης» γιατί το ακούω »σφάχτης»; Μήπως χρειάζομαι ΩΡΛ;… Βλέπουμε λοιπόν σε συνέχειες 6 χρόνια τώρα ένα σήριαλ κρίσης , περικοπών και πτωχοποίησης μας και παραμένουμε θεατές ποιος ξέρει για πόσα χρόνια ακόμα! Πρωταγωνιστές και θεατές μαζί σε ένα σήριαλ διαρκείας! Τα πρώτα 50 χρόνια είναι δύσκολα, που λέει κι ένας φίλος… μετά όλα στρώνουν! Ότι πέφτει βαρύ στο στομάχι, κοινώς ότι είναι δύσπεπτο, το πάμε για το 2018 , κάπως έτσι έγιναν όλα από το 2009 μέχρι σήμερα, τα πηγαίνουν για πιο κάτω να τα διαχειριστεί ο επόμενος κι έτσι περνάει η σκυτάλη της εφαρμογής από τον έναν στον άλλο κι εμείς σε διαρκή αναμονή, να δούμε τι θα γίνει, λες και δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα, λες και δεν έχουμε υποστεί διάφορα από τις εφαρμογές των μέτρων!

 Μια υπέροχη τακτική χειραγώγησης του πλήθους, η διαρκής συζήτηση, τα ίδια και τα ίδια, (περικοπές, φόροι κλπ.) να φοβάσαι για το επερχόμενο και να ξεχνάς το ήδη υπάρχον πρόβλημα και συνεπώς να μην αντιδράς! Αν τελικά φθάσουμε στο 2018 και δεν τους βγαίνουν τα κουκιά και σου πουν, 300 έχουμε, 300 παίρνεις… τότε θα είναι αργά για δάκρυα Στέλλα! Ήδη είναι αργά κι απ’ ότι φαίνεται, αργά αλλά σταθερά, παρόμοια μέτρα καταστρατήγησης εργασιακών δικαιωμάτων, ψηφίζονται και από άλλα Κοινοβούλια της ΕΕ. Οι Γάλλοι είναι στους δρόμους συνέχεια διαμαρτυρόμενοι, αλλά τα μέτρα μάλλον θα περάσουν και μάλιστα χωρίς ψηφοφορία από τη Βουλή τους! Πολύ φοβάμαι ότι όλοι που είχαν και έχουν στραμμένο το βλέμμα επικριτικά στην Ελλάδα και τους Έλληνες, πολλά θα λουστούν κι αυτοί στη συνέχεια, αν δεν γίνει κάτι ανατρεπτικό γενικά στην ΕΕ.

 Έγινε και το Eurogroup της 9ης Μαϊου, που όπως είπαν »οι δύο πλευρές ήρθαν πιο κοντά» ούτε προξενειό να ήταν … έχουν ξεπεράσει τους χρησμούς της Πυθίας! Τώρα αφήνουν να αιωρείται η ιδέα, πως θα επέλθει συμφωνία στις 24 Μάη … με καθοριστικό εγγυητή γι’ αυτήν τον »κόφτη»! Ανά τρίμηνο ή ανά εξάμηνο αν δεν βγαίνουν οι αριθμοί θα πέφτουν κεφάλια, χωρίς διαπραγματεύσεις, χωρίς κόκκινες γραμμές, χωρίς έλεος… ότι βρίσκουν θα κόβουν, χωρίς συζήτηση, χωρίς ψηφοφορίες! Για να δούμε στις 24 λοιπόν τι άλλο »καινούργιο» θα προκύψει! Κάθε φορά που φθάνουμε σε συμφωνία, κάποια καινούργια απαίτηση ή αμφισβήτηση πέφτει στο τραπέζι και αποκλείει τις υπογραφές για συμφωνία! Και στεγνώνουν τα Ταμεία και τα Αποθεματικά και εξανεμίζονται εισφορές και οικονομίες πολιτών, όχι υπέρ πίστεως και πατρίδος, αλλά υπέρ δανειστών και παρτίδας! Και κάθε φορά προ μιας »φαρμακερής» περικοπών εισοδήματος, οι έξω καρφώνουν τους μέσα πως αυτό είναι δική τους επιλογή για να μην περιορίσουν δαπάνες Δημοσίου! Αν και προσωπικά θεωρώ πως κι αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι της αποβλάκωσης μας, ο ένας τα ρίχνει στον άλλο και μέσα και έξω! Τι μπέρδεμα αλήθεια… να μην ξέρεις πού να αδειάσεις το θυμό!

 Οι αποφάσεις δικαστηρίων για αντισυνταγματικότητα μέτρων και επαναφορά συντάξεων στα πεδία του 2012, αγνοούνται ή κι αν εφαρμοστούν, η εφαρμογή θα αφορά αυτούς που προσέφυγαν δικατικώς για αυτή τη διεκδίκηση, που σημαίνει ότι ο απλός και αδύναμος οικονομικά πολίτης, πάλι θα μείνει απ’ έξω! Όσον αφορά δε, τα νέα φορο -εισπρακτικά και ασφαλιστικά μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα, να δεις που στο εγγύς μέλλον θα καταλήξουμε, οι μεν ελεύθεροι επαγγελματίες να δηλώνουν άνεργοι ή εισόδημα από 8- 12 χιλ. Ε και οι μόνοι με εισόδημα άνω των 12 χιλ. Ε, θα είναι οι γνωστοί »πλούσιοι » μισθωτοί και συνταξιούχοι! 

Μάθαμε επίσης ότι ο πλούτος στην Ελλάδα ξεκινάει από 20 χιλ. Ε εισόδημα μικτά το χρόνο και άνω! Δηλαδή να υποθέσει κανείς ότι προ των μειώσεων της τάξεως του 40-60%, σε συντάξεις και μισθούς, αυτή η Χώρα είχε »πάμπλουτους» ; Πώς οραματίζονται άνοδο και ανάπτυξη στην αγορά, με ανύπαρκτη αγοραστική δυνατότητα των πολιτών, πώς οραματίζονται είσπραξη φόρων από στραγγισμένα πορτοφόλια, αυτοί μόνο ξέρουν και ο Χάρι Πότερ! Και ο εμπαιγμός μας από όλους και πρώην και νυν καλά κρατεί, καλή μας δύναμη να αντέξουμε!

  Νίκη Άννα Παπουλάκου.
Ψυχανεμίσματα... από την Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 19.05/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: