Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Υποκριτές και Φαρισαίοι!

(Ψυχανεμίσματα... από την Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 28.11.15)




Είναι να απορείς πια με την υποκρισία και την κοροϊδία της πολιτικής σκηνής! Μέτρα που τα ψήφισαν και με τα τρία Μνημόνια και μάλιστα το τρίτο οι 250 της Βουλής, κάνουν τάχα πως δεν τα ξέρουν και δεν τα υποστηρίζουν! Τάχα ο Τσίπρας τα έφερε; Από το 2010 ξέρατε πού θα φτάσετε το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα πολίτη, απλώς το πηγαίνατε βήμα το βήμα για να τον ξεγελάσετε! Κι αυτό κάνετε ακόμη! Δείχνετε έναν για κακό λύκο και καθαγιάζετε τα όσα πληρώνει ο λαός για λογαριασμό της ανίκανης διακυβέρνησης σας, τα προηγούμενα χρόνια! Για πόσο καιρό ακόμη πιστεύετε πως θα του χρησώνετε το χάπι και θα το λαμβάνει αγόγγυστα;
Ντροπή σας! Δηλαδή τι νομίζετε, πως όλα θα γίνουν με την αριστερά και τον Τσίπρα και εσείς θα διαλαλείτε την αντίθεση σας και την κατακραυγή σας; Ξεχνάτε πως και μνήμη διαθέτει ο λαός και κάθε μέρα σιχτιρίζει όλους εσάς που του αδειάσατε το πορτοφόλι! ... Ότι κι αν εφαρμόσει η αριστερά είναι συνέχεια των δικών σας, δεν είναι κάτι καινούργιο! Τι θέλετε να παραστήσετε, που το παίζετε πως πέφτετε από τα σύννεφα; Δεν πονέσατε τότε που κόψατε στο μισθωτό και τον συνταξιούχο το 50% του εισοδήματος του, δεν πονέσατε για τις τόσες αυτοκτονίες επί ημερών σας, για τις χιλιάδες των νέων που έφυγαν έξω αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, για τους άστεγους και άπορους που δημιουργήσατε, για τη νέκρα στην αγορά, τα κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις, τους τόσους εργαζόμενους και απλήρωτους, την εργασιακή ζούγκλα που δημιουργήσατε στον Ιδιωτικό τομέα ... έστω για ένα απ' όλα αυτά δεν νιώσατε τύψεις; Φυσικά και όχι, το αποδεικνύει η στάση σας! Προκλητική για κάθε νοήμονα πολίτη που το μόνο που νιώθει όταν ακούει τα διάφορα λεγόμενα, είναι αηδία, θυμό και φρίκη! Κατάφορη υποτίμηση της νοημοσύνης του όλα όσα παίζονται και διαδραματίζονται γύρω!
Άντε και ρίξατε τον Τσίπρα, πείτε μας και τι πρόκειται να κάνετε μετά για το λαό ... ήδη ξέρουμε τι έχετε κάνει! Όπως επίσης ξέρουμε ότι ζητούσατε συμφωνία πάσει θυσία το περασμένο καλοκαίρι όλοι! Η συμφωνία λοιπόν από τότε που ξεκίνησε (κι όχι μόνο από τον περασμένο Αύγουστο) έχει μέτρα εις βάρος του αδύναμης μερίδας του λαού και το γνωρίζετε και αρκετά έχει γευτεί ήδη ο λαός, οπότε πείτε μας ,τι καλύτερο θα πετυχαίνατε ή θα πετύχετε εσείς! Τι θα επανορθώσετε και τι θα διασώσετε από την κατρακύλα που επέφερε στον πολίτη, η τακτική σας αυτής της πενταετίας για να μην πω της 25ετίας!
Το να με έχεις δείρει για τα καλά και να μου δείχνεις το άλλον που με έφτυσε για επικίνδυνο, ε αυτό ξεπερνά κάθε όριο θράσους θα μπορούσε κανείς να πει!... Κι αν εγώ που σε ακούω σε πιστεύω πως αυτός φταίει για όλα κι ότι εσύ θα με σώσεις, ε τότε είμαι ντιπ για ντιπ χάπατο!
Και δεν είναι μόνο το ότι άδειασε ή έμεινε μισή η τσέπη του πολίτη, το χειρότερο είναι ότι του στερήσατε την αναπνοή, τον σκοτώνετε ψυχικά κάθε μέρα, όταν από το πρωί ως το βράδυ δεν ακούει τίποτα άλλο από το τι τον περιμένει... τι του έχετε για μετά! Δεν υπάρχει αέρας να αναπνεύσει πλέον ... περιμένει να του πέσει το ταβάνι στο κεφάλι! Ειδικά την 3η ηλικία την ξετινάξατε! Δεν φταίει ο συνταξιούχος που δούλεψε 35 και 40 χρόνια και πλήρωνε τους φόρους και τα ένσημα του, για τα άδεια Ταμεία των Ασφαλιστικών, ούτε για τις μαϊμού συντάξεις, ούτε για τις τριπλές και 4πλές, ούτε για τόσα άλλα που έχουν συμβεί όλα τα χρόνια! Με τι θράσος ζητάτε απ' αυτόν να πληρώσει και να καταλήξει ζητιάνος;... Ναι ξέρω ... φταίει ο Τσίπρας! Στην πυρά λοιπόν κι αυτός όπως κι όλοι οι προηγούμενοι που έφταιξαν και ''τιμωρήθηκαν'' ... τι αυτός θα ξεφύγει την τιμωρία;... Όχι βέβαια!
Ένα μόνο φαίνεται πως σας διαφεύγει ... ότι κι ο πιο χαζός όταν πεινάσει και τα χάσει όλα γίνεται θηρίο ανήμερο και σπάει ότι βρει μπροστά του! Κι αυτό είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με τον Έλληνα μόνο, αλλά με όλους τους λαούς της ΕΕ. Συνεχίστε λοιπόν αυτή την οδό της εξαθλίωσης του λαού / των λαών, αυξάνοντας τον αριθμό των πεινασμένων και εξαθλιωμένων, συν τα καραβάνια άλλων ταλαίπωρων λαών κι εσείς να κοιτάτε αφ' υψηλού γυαλίζοντας γαλόνια και θρόνους!
Και μην ξεχνάμε ... η κατάληξη όλων είναι δυο μέτρα γη ή η καύση!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: