Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Θεατές της πτώσης μας...

Ψυχανεμίσματα ...

Μετά από τόσα ''ναι'', γιορτάσαμε αισίως και το ''όχι''! Ημέρες μνήμης και τιμής το εορταστικό 3ήμερο, για εκείνους που έδωσαν την ψυχή και τη ζωή τους για την πατρίδα, για την ελευθερία, για καλύτερες μέρες. Κι εμείς τι; Αποδειχθήκαμε ανίκανοι να διαχειριστούμε την ελευθερία μας και τη ζωή μας σωστά, τα κάναμε μαντάρα! Πιστέψαμε σε μια πλαστή εξέλιξη και πρόοδο, 2-3 γενιές μετά τον πόλεμο, αγωνίστηκαν, πάλεψαν με στερήσεις και πολλή δουλειά για καλύτερη ζωή και φθάσαμε στο 2015 για να μας τα πάρουν όλα, χωρίς όπλα, χωρίς βόμβες αυτή τη φορά, με μολύβι και χαρτί μόνο! Η όποια περιουσία έχει φτάσει στο 30% της αξίας της, το εισόδημα έχει μειωθεί κατά 50-60%, η ανεργία στα ύψη, μισθοί και συντάξεις φιλοδωρήματα με προοδευτική μονιμοποίηση! Παράλληλα δε όλα τα αγαθά στα ύψη! Σε λίγο για κάποιους θα είναι ''πολυτέλεια'' το να έχουν ρεύμα ή τηλέφωνο, ή αυτοκίνητο, ή σπίτι να μένουν... για κάποιους άλλους ίσως είναι ήδη!
Τα κόκκινα δάνεια είναι οι καρποί των μέτρων που εφαρμόσθηκαν την τελευταία 5ετία και θα γίνουν ακόμα περισσότερα στη συνέχεια, όσο συρρικνώνεται το πορτοφόλι του πολίτη! Έχουμε και τα νεόφερτα χρέη προς Δημόσιο που κι αυτά σε λίγο θα κοκκινίσουν, (αν δεν έχουν κοκκινίσει ήδη) ... δυστυχώς σαν την τρίχα απ' το προζύμι θα μας βγάλουν έξω απ' τα σπίτια μας, αν συνεχίσουν έτσι! Ακούμε συνέχεια για ρυθμίσεις, όμως γεγονός είναι ότι μια ρύθμιση εξυπηρετεί συνήθως κάποιον που περνάει μία παροδική οικονομική δυσκολία με προοπτική να ανακάμψει, εδώ μιλάμε για μόνιμη κατάσταση πλέον οικονομικής δυσκολίας κάποιου, με τάση προς το χειρότερο, για ποιες ρυθμίσεις και κουραφέξαλα συζητάμε ολημερίς; Και να μπει κάποιος σε ρύθμιση λίγο πιο κάτω θα χτυπήσει κόκκινο πάλι είτε 100 είτε 200 είναι οι δόσεις! Απλώς η ρύθμιση βολεύει ως μια ''αρπαχτή εσόδων'' για τα Ταμεία αφ' ενός και κάποιους που έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν δόσεις αντί να καταβάλουν όλο το οφειλόμενο ποσό, για τους λοιπούς είναι απλώς μία παράταση ζωής, μεταθέτει παρακάτω το πρόβλημα!
Άρχισαν και οι διακοπές παροχής ρεύματος, σε λίγο και οι πλειστηριασμοί κατοικιών, εκεί να δεις τι έχει να γίνει! Ίσως αυτή θα είναι η στιγμή που ο Έλληνας θα σηκωθεί από τον καναπέ και θα πάρει την καραμπίνα! Δηλαδή ούτε ένα σπίτι να μένει δεν δικαιούται κάποιος; Τον οδηγείτε με μαθηματική ακρίβεια στο να μην μπορεί κάποια στιγμή να συντηρήσει ούτε κι αυτό, με κουρεμένο ή ανύπαρκτο εισόδημα και με φόρους που του επιβάλετε συνέχεια! Στην ουσία ηθικοί αυτουργοί των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών σε ένα μεγάλο ποσοστό, είναι όλοι αυτοί που συμμετείχαν και συμμετέχουν σε αυτή τη γενοκτονία, όλοι αυτοί που οδηγούν τον πολίτη σε κατάσταση φτώχειας, κακομοιριάς και εξαθλίωσης!
Μη δούμε σε λίγο τους πρόσφυγες σε σπίτια και τους Έλληνες σε ''στρατόπεδα συγκέντρωσης'' έτσι όπως το πάνε! Αυτά τα μέτρα δεν είναι μέτρα, είναι η χαριστική βολή για όσους έχουν ήδη πληγεί από την κρίση και ποινή καταδίκης για όσους αντέχουν ακόμη!
Και είναι άκρως προκλητικό πλέον, όλοι οι χορτάτοι να σου μιλούν για αναγκαίες μειώσεις, για νέους φόρους και για παξιμάδια με ελιές στο πιάτο για να περάσεις! Έχει χαθεί η αίσθηση της αξιοπρεπούς διαβίωσης, έχει υποβαθμισθεί το κόστος ζωής σε επίπεδα παράγκας, χωρίς φως, νερό, τηλέφωνο ... ένα πιάτο φαί και τα υπόλοιπα να πληρώνεις φόρους και να λες κι ευχαριστώ, αρκεί που είσαι μέσα στο Euro και προπαντός, σώθηκες από την χρεοκοπία! Κι αυτό το χρωστάς στους Σωτήρες! Μην ξεχνάς να ανάβεις λαμπάδα ίση με το μπόϊ τους!
Και κυλάει η ζωή μας σ' αυτό το άπλετο κάλλος της εποχής, εντός και εκτός Χώρας, τριγύρω σειρήνες πολέμου, μετατοπίσεις πληθυσμών, ναυάγια, πνιγμοί, σεισμοί, καταποντισμοί, καταστροφές, φτώχεια και εξαθλίωση ... και όλα αυτά τα ''αντιμετωπίζουμε'' από τον καναπέ, σα να βλέπουμε μια ταινία! Μόλις αλλάξουμε κανάλι το ξεχάσαμε! Εδώ καταντήσαμε απαθείς θεατές της δικής μας πτώσης, τι να λέμε τώρα! 'Ολα στο κόκκινο κι εμείς ακόμα στο ροζ συννεφάκι; ... η προσγείωση θα είναι απότομη δυστυχώς!
Νίκη Άννα Παπουλάκου. ''ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΟΚΤ. 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: