Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ...


Ψυχανεμίσματα….

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι αλλιώτικα από τα άλλα…΄Άλλες χρονιές εορταστική ατμόσφαιρα ξεκινούσε απ’ το Νοέμβρη, φώτα παντού, στολίδια….είναι ήδη Δεκέμβρης και διασχίζοντας δρόμους είναι ζήτημα αν σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο συναντάς ένα μπαλκόνι στολισμένο ή ένα μαγαζί…άλλωστε τα περισσότερα έχουν κλείσει.
Κατάφεραν να μαυρίσουν οι ψυχές και να μην έχουν διάθεση ούτε ένα δέντρο να στολίσουν κι εδώ που τα λέμε, όταν δεν έχεις να φας και να πληρώσεις τους λογαριασμούς πού να βρεις τη διάθεση για στολίδια!
΄Όμως ας το πάρουμε λίγο αλλιώς…και με απλά πράγματα φτιάχνεις μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι, ας αφήσουμε τη φαντασία μας να λειτουργήσει και να χαρούμε αυτές τις μέρες που έρχονται με αυτά που έχουμε. Η χαρά βρίσκεται στα απλά πράγματα…αν αφήσουμε να μας κυριεύσει η μαυρίλα και η απογοήτευση τη διώχνουμε ακόμα πιο μακριά μας.
Καιρός να θυμηθούμε πως περνούσαμε τα παιδικά μας χρόνια…με λιγότερα και με γέλια και τραγούδια τα σπίτια κι ας είχε το τραπέζι ψωμί κι ελιά! Ας ξαναθυμηθούμε ανθρώπους, φίλους, γνωστούς, συγγενείς που ξεχάσαμε κάπου στο τρέξιμο της ‘’καλής ζωής’’… η καλή παρέα, η συντροφιά είναι το καλύτερο αντίδοτο! Ευκαιρία να ξεκουράσουμε λίγο την ψυχή και το μυαλό μας που γυρνά σα σβούρα με όλα αυτά που συμβαίνουν!
Κι απ΄ ότι φαίνεται…θα πάει μακριά η βαλίτσα…τι θα γίνει λοιπόν; Θα τρελαθούμε ή θα πεθάνουμε; Πρέπει να βρούμε άμυνες, αντιστάσεις … ας μην ξεχνάμε να γελάμε πότε – πότε, η ψυχική υγεία οδηγεί και σε υγιείς σκέψεις και λύσεις. Η διαρκής στενοχώρια μειώνει τις αντοχές και δε βγάζει κάπου!
Κι αν δεν πάρουμε το ΄Ελατο φέτος, δεν πειράζει, ένα μικρό δεντράκι φτάνει για να δώσει γιορταστική ατμόσφαιρα στο σπίτι…και θα το έχουμε και στο πατάρι για του χρόνου! Χαρείτε τους ανθρώπους σας, αυτούς που αγαπάτε και σας αγαπούν! Οι στιγμές , οι μέρες περνάνε, οι άνθρωποι κάποια στιγμή φεύγουν κι είναι φορές που δεν τους έχουμε ζήσει όσο θα έπρεπε… η επαφή , η επικοινωνία δίνει δύναμη. Η απομόνωση και η μοναξιά ειδικά αυτές τις μέρες, είναι κακός σύμβουλος.
Δεν ξέρω τι με έπιασε σήμερα… συγχωρείστε μου το παραλήρημα….εύχομαι κάθε σπίτι να γεμίσει με χαρά αυτές τις μέρες και οι άνθρωποι να έρθουν πιο κοντά!
=====================================================================================
Νίκη-΄Αννα Παπουλάκου.(Εφημ. ''ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΔΕΚ./2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια: