Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ...


Τα πάντα είναι έρωτας, πάθος, ηδονή, αρκεί να αφήνουμε τον εαυτό μας να τα ζει ατόφια και να τα αναγνωρίζει. Ερωτισμός βρίσκεται σε κάθε τι που πραγματικά μας αρέσει, το θέλουμε και το απολαμβάνουμε, κάθε τι που μας γεμίζει , μας ολοκληρώνει, μας δίνει πληρότητα. Το πάθος διοχετεύεται και φουντώνει για κάθε τι που κάνουμε ή ζούμε και μας ικανοποιεί. ΄Ερωτας, πάθος π.χ. είναι η επαφή με τη φύση, με ένα λουλούδι, με ένα βιβλίο, με μία συζήτηση, με μία ανακάλυψη, με ένα δημιούργημά μας, με το τραγούδι που μας αγγίζει, με το συγκεκριμένο φαγητό που λαχταράμε και με χίλια δύο πράγματα.

Εστιάζοντας όμως τον έρωτα σε μία μόνο συγκεκριμένη μορφή του (δηλ.τον έρωτα μεταξύ αρσενικού και θηλυκού) και ψάχνοντάς τον επίμονα εκεί και μόνο, φυσικό είναι να μην ερωτευόμαστε, αφού δεν αφήσαμε το είναι μας να μας υποδείξει τι είναι έρωτας, τι είναι ευτυχία.

Ο άνθρωπος που είναι ερωτευμένος με ότι κάνει, ότι ζει, εκείνος που έχει ερωτική επαφή με τη φύση, το σύμπαν, τη φύση του, τον εαυτό του, σίγουρα θα γνωρίσει το μεγάλο έρωτα , απλά γιατί θα είναι έτοιμος να τον δεχθεί , ακόμη και ‘’ως κεραυνό εν αιθρία’’!

Πόσοι και πόσοι άνθρωποι πέρασαν από αυτόν τον Πλανήτη χωρίς να γνωρίσουν τον αληθινό ΄Ερωτα….. Νομίζουμε πως ερωτευόμαστε, νομίζουμε πως αγαπάμε, αλλά πάντα κάτι λείπει. Αυτό που λείπει είναι η ουσιαστική επαφή μας με τη Ζωή! Συγχέουμε τον ενθουσιασμό με τον ΄Ερωτα, τη σεξουαλική ικανοποίηση με τον ΄Ερωτα κ.ά. Δε λέω, είναι και αυτά στοιχεία του ΄Ερωτα στη συγκεκριμένη του μορφή. ΄Όμως στην πλήρη του μορφή σημαίνει πολλά : ανάταση, απογείωση, ελευθερία, εξύψωση, ευτυχία, απόλαυση, αναγέννηση! Τα στοιχεία αυτά διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός χωριστά και το ‘’αντικείμενο του πόθου’’ μπορεί να είναι άνθρωπος, μπορεί ο κόσμος γύρω μας, μπορεί μια στιγμή ευτυχίας από πολύ απλά πράγματα.

Το κολύμπι π.χ. για κάποιον που το αγαπά πολύ και είναι ευτυχισμένος μέσα στο νερό, είναι μία προσωπική ερωτική τρυφερή στιγμή του με τη θάλασσα. Αφήστε την καρδιά σας να αισθανθεί την επαφή με κάθε τι που εκείνη θέλει και ακούστε την, νιώστε την!

Μήπως έχουμε χάσει την επαφή με τον εαυτό μας; Μήπως λειτουργούμε σα θεατές απλοί ή και δυνάστες πότε-πότε της καρδιάς και της σκέψης μας;

Ο ΄ Ερωτας πλανάται παντού, είναι η ίδια η Ζωή!!

Και ο θαυμασμός ακόμη κρύβει ΄ Ερωτα. Οτιδήποτε μας προσφέρει αγαλλίαση, ηρεμία, γαλήνη, απόλαυση, έκσταση, ηδονή, είναι ΄ Ερωτας! Τη συνταγή την διαμορφώνει η προσωπική κατάσταση του καθενός.

΄Όπως η πίτσα να πούμε ...που την φτιάχνεις μόνος σου με τα υλικά που θέλεις και το ίδιο την απολαμβάνεις κάθε φορά κι ας έβαλες διαφορετικά υλικά, ήταν της αρεσκείας σου.

Νιώσατε ποτέ έκσταση και ηδονή ακόμη, μπροστά σε ένα ειδυλλιακό τοπίο ή ένα ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα ; ΄Αλλοι θα πούνε ‘’ναι ‘’ και είναι εκείνοι που διατηρούν την επαφή τους με τον μέσα τους και τον έξω κόσμο. ΄Αλλοι θα πουν ‘’όχι’’, θα κοροϊδέψουν κιόλας! ΄Ένα flash back στην εν γένει ζωή τους θα σας εξηγήσει σίγουρα το ‘’όχι’’ τους. ΄Αλλοι πάλι θα πουν : ‘’τι μόνος μου να νιώσω έτσι;’’ Μα αν από μόνος σου δεν μπορείς να αισθανθείς και να εισπράξεις την έκσταση και την ηδονή που σου δίνει το σύμπαν και η φύση, πώς θες να τη βιώσεις, και πολύ περισσότερο να τη μοιραστείς με κάποιον άλλο ;

Και τα δέντρα αισθάνονται και μη σας φαίνεται τρελό! Μιλήστε τους θα σας ακούσουν κι αν η δική σας συχνότητα είναι ανοιχτή θα το αισθανθείτε.

Αγγίξτε , αγκαλιάστε, αισθανθείτε τα πάντα γύρω σας, λειτουργώντας όλες σας τις αισθήσεις, μόνο έτσι θα ανακαλύψετε το νόημα της ζωής.
===================================================================================

ΝΙΚΗ-ΑΝΝΑ Π.
‘’Καφενείο των Ιδεών’’ 2007
1Η Δημοσίευση Εφημερίδα ''Η ΝΙΚΗ'' (Νίκαια)

Δεν υπάρχουν σχόλια: